ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πλημμύρισαν οι δρόμοι του Βελεστίνου

πλημμύρισαν-οι-δρόμοι-του-βελεστίνου-271411

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο 15ος Ρήγειος Δρόμος, που πραγματοποιήθηκε στο Βελεστίνο την περασμένη Κυριακή και για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, η συμμετοχή έφτασε τα 330 άτομα περίπου. Ευχάριστη έκπληξη ήταν ότι συμμετείχαν πάρα πολλά παιδιά από την ευρύτερη περιοχή.

Αλλωστε, αυτός ήταν και ο στόχος των διοργανωτών, να παρακινηθούν πολίτες του δήμου Ρήγα Φεραίου και να συμμετέχουν, δείχνοντας έτσι την αξία του αθλητισμού στην καθημερινότητά μας. Συμμετοχές όμως υπήρχαν και από μακρινές περιοχές όπως Κοζάνη, Ιωάννινα, Αθήνα, Κομοτηνή, Λάρισα.

Οι διαδρομές ήταν τρεις:

300 μ. για παιδιά νηπίων και Α’ δημοτικού

1.600 μ. για παιδιά δημοτικού και γυμνασίου και

5.500 μ. για μικρά και μεγάλα παιδιά.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση «η μεγάλη διαδρομή ξεκίνησε από τους Θολωτούς Τάφους της Χλόης, όπου λίγο πριν την εκκίνηση η Αρχαιολόγος κ. Αραχωβίτη, σε μια ολιγόλεπτη παρουσίαση περιέγραψε με πολύ κατατοπιστικό τρόπο, την ιστορία των Θολωτών Τάφων.

Ολη η διαδρομή περνούσε από ιστορικά μνημεία του δήμου, θέλοντας έτσι να αναδείξουμε τον πλούσιο πολιτισμό που έχει η περιοχή μας. Η διοργάνωση έγινε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τη Δημοτική Κοινότητα Βελεστίνου, την Εφορία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, το Γυμναστικό Σύλλογο Βελεστίνου και τον Σ.Δ.Υ. Βόλου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτρης Νασίκας, όπου συμμετείχε και στον αγώνα, ο αντιδήμαρχος κ. Γκογκινούδης, όπου συμμετείχε και στον αγώνα, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Παλληκάρης, Παπαρούνας, Κορώνας, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Γιαννακός και Κουσκουρίδας, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βελεστίνου κ.κ. Παπατόλιας και Κολοκοτρώνης, οι τοπικοί σύμβουλοι κ.κ. Χατζής, Μπατακόγιας, ο πρόεδρος Μικρασιατών Βελεστίνου κ. Νέμτσας, όπου και τα κορίτσια του συλλόγου βοήθησαν στις απονομές μεταλλίων, ο πρόεδρος Περιβολιωτών Βελεστίνου κ. Κουβάτας και ο προπονητής του Γ.Σ. Βελεστίνου κ. Ελευθέριος Πασσιάς, που ήταν η ψυχή του αγώνα. Επίσης παρευρέθηκε ο πατέρας Γεώργιος Αλεξίου, ο οποίος απένειμε κύπελλο στο μεγαλύτερο σε ηλικία αθλητή (ετών 81).

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέλος της εκδήλωσης βραβεύτηκε από το δήμαρχο κ. Νασίκα ο συνδημότης κ. Γεώργιος Μπόλκας, ο οποίος είναι εθελοντής αιμοδότης από το 1961 έως και σήμερα και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση».

Σε ανακοίνωση του ο δήμος Ρήγα Φεραίου ευχαριστεί επίσης για τη σημαντική συμβολή το διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Βελεστίνου κ. Στέφανο Καρκάλη, και του συνεργάτες του, που βοήθησαν στο μέγιστο για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα, δίχως να προκληθεί το παραμικρό πρόβλημα.

Αξιοσημείωτο γεγονός είναι ότι τα παιδιά που αγωνίστηκαν με τον Αθλητικό Σύλλογο Αλμυρού φορούσαν μπλουζάκια όπου αναγράφονταν το όνομα του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή Αποστόλη Πλασταρά εις ένδειξη πένθους.

Νικητές:

1η Διαδρομή 5.500 μ.

Ανδρών: ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ – ΣΔΥΒ Α.Ο. Μαγνησίας

Γυναικών: ΚΑΡΑΠΤΣΙΑ ΧΑΪΔΩ – Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ

Εφήβων: ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ – ΒΟΛΟΥ

Νεανίδων: ΓΚΟΓΚΙΝΟΥΔΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΡΙΖΟΜΥΛΟΥ

2η Διαδρομή 1.600 μ. (7 έως 15 ετών)

Κοριτσιών: ΚΑΝΟ ΦΙΟΝΑ – Γ.Σ. ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΥ

Αγοριών: ΑΚΡΙΒΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ

Το ραντεβού ανανεώθηκε για του χρόνου, όπου είμαστε σίγουροι πως η επιτυχία είναι προδιαγεγραμμένη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου