ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Σκόνταψε» στην Ιτέα ο ΓΣ Αλμυρού, χάνοντας για πρώτη φορά με 3-1 από τον Αστέρα

σκόνταψε-στην-ιτέα-ο-γσ-αλμυρού-χάνο-263501

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Την πρώτη του ήττα με σκορ 3-1 στο φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και συγκεκριμένα στον 4ο όμιλο στον οποίο και συμμετέχει γνώρισε ο ΓΣ Αλμυρού από τον Αστέρα Ιτέας, όπου οι παίκτες του Λάκη Μπακάλη παρά το γεγονός ότι είχαν μια αξιόλογη παρουσία στην αναμέτρηση και κατόρθωσαν να προηγηθούν δεν τα κατάφεραν στη συνέχεια.

Η αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Καψιώτη στο 53’ άλλαξε άρδην τα δεδομένα της αναμέτρησης, με την ομάδας της Ιτέας να σκοράρει δύο τέρματα στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης και να παίρνει το τρίποντο, το οποίο είναι και το πρώτο της για φέτος.

Πώς έπαιξε

Ο ΓΣ Αλμυρού παρατάχθηκε με σύστημα 4-2-3-1 στον αγωνιστικό χώρο. Ο Σταυράκης ήταν κάτω από τα δοκάρια έχοντας μπροστά του τους τέσσερις της άμυνας. Στο κέντρο της άμυνα βρίσκονταν οι Στουρνάρας και Χολέβας, δεξιά ο Καψιώτης και αριστερά ο Μπαρούτας. Σαν αμυντικά χαφ κινούνταν οι Αλεξανδρής και Σαββίδης με τους Κωτσιαρίδη και Κοντοβά να αγωνίζονται ως δεξί και αριστερό χαφ αντίστοιχα με τον Κυπτίου να αγωνίζεται πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Φλίγκο.

Το α’ μέρος

Δυνατά μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο ΓΣ Αλμυρού κάνοντας από νωρίς αισθητή την παρουσία του. Στο 25’ μετά από γύρισμα από τα αριστερά του Κωτσιαρίδη, ο Φλίγκος κινήθηκε στην πορεία της μπάλας με τους αμυντικούς του Αστέρα Ιτέας να απομακρύνουν τελευταία στιγμή την μπάλα, πριν ο έμπειρος φορ γίνει ιδιαίτερα απειλητικός. Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 33’ ο ΓΣ Αλμυρού άνοιξε το σκορ με τον Φλίγκο να χρίζεται σκόρερ, αφού πήρε σωστή θέση στην μεγάλη περιοχή του Αστέρα Ιτέας και με έξοχο σουτ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, αλλά στο 40’ ο Αστέρας Ιτέας ισοφάρισε με τον Αλεξίου με το 1-1 να είναι και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Το β’ μέρος

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Λάκη Μπακάλη δεν περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο αλλά έψαξε ένα δεύτερο γκολ για να διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό την υπόθεση νίκη. Από το 53’ αναγκάστηκε να αγωνιστεί στο υπόλοιπο της αναμέτρησης με παίκτη λιγότερο εξαιτίας της αποβολής με δεύτερη κίτρινα κάρτα για χέρι στον Καψιώτη, η οποία μάλλον κρίνεται αυστηρή.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα οι «Αλμυριώτες» απείλησαν για να πετύχουν άλλο ένα τέρμα. Στο 60’ ο Κοντοβάς βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ αλλά δεν κοντρόλαρε όπως θα έπρεπε την μπάλα, σπαταλώντας μια πολύ καλή ευκαιρία για την ομάδα του. Στο 71’ νέα ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους με τον Νάκα να εκτελεί φάουλ και να υποχρεώνει τον αντίπαλο τερματοφύλακα να διώξει την μπάλα όπως-όπως σε κόρνερ.

Στο υπόλοιπο του παιχνιδιού οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα και να βρουν το γκολ που θα τους έδινε την νίκη… Τελικά στα τελευταία πέντε λεπτά του παιχνιδιού σκόραραν δύο φορές, πετυχαίνοντας την ανατροπή στο παιχνίδι, εξασφαλίζοντας τους πρώτους τρεις βαθμούς τους.

Ετσι φθάσαμε στο 90’ όταν ο Αντωνίου έδωσε την πάσα για τον Χαρδαλούπα, ο οποίος με κοντινή προβολή έκανε το 2-1, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του. Στη συνέχεια και από το κλέψιμο του Αλεξίου στο χώρο του κέντρου η μπάλα έφθασε στον Δαμιανό, που βρέθηκε μόνος του απέναντι με τον Σταυράκη και έγραψε το τελικό 3-1.

  • Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα του Λάκη Μπακάλη θα αντιμετωπίσει εντός έδρας τον Ρήγα Φεραίο, σε ένα τοπικό ντέρμπι., το οποίο αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Αστέρας Ιτέας-ΓΣΑ 3-1

Σκόρερ: (40’ Αλεξίου, 90’ Χαρδαλούπας, 94’ Δαμιανός – 33’ Φλίγκος)

Διαιτητής: Παναγιωτόπουλος (Αιτ/νίας)

Βοηθοί: Κουτρομάνος, Λυσσάρης (Αιτ/νίας)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ (Λίβας): Μάντζαρης, Αρκουμάνης, Αντωνόπουλος, Κοντογιώργος, Πανάκης, Μπογκντάνι (76’ Τοπούζη Μιχ.), Τοπούζη Άντι (69’ Σεΐτι), Χαραλαμπίδης (88’ Δαμιανός), Αλεξίου, Αντωνίου, Γεωργουσόπουλος (81’ Χαρδαλούπας).

ΓΣ ΑΛΜΥΡΟΥ (Μπακάλης): Σταυράκης, Καψιώτης, Μπαρούτας (90’ Βούλγαρης), Στουρνάρας, Χολέβας (90’ Θωμαΐδης), Σαββίδης, Αλεξανδρής, Κυπτίου, Κωτσιαρίδης (60΄Νάκας), Φλίγκος, Κοντοβάς (80’ Τσιάτσιος).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου