ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στο παγκόσμιο καταδύσεων ο Τσιρίκος του ΝΟΒΑ

στο-παγκόσμιο-καταδύσεων-ο-τσιρίκος-τ-259123

Από τις 2 έως τις 9 Δεκεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε στο Κίεβο της Ουκρανίας το παγκόσμιο πρωτάθλημα καταδύσεων νέων – νεανίδων, όπου η Ελλάδα είχε αξιόλογη και επιτυχημένη παρουσία. Με ανακοίνωσή του ο ΝΟΒΑ συγχαίρει τον αθλητή Θάνο Τσιρίκο για την παρουσία του, όπως και τον Βολιώτη προπονητή και κριτή Νίκο Τουλούδη. Αναλυτικά:

«Η ελληνική αποστολή αποτελούνταν από έναν αθλητή, τον Θάνο Τσιρίκο του ΝΟΒΑ, δύο αθλήτριες την Σαχίνη Άννα – Μαρία (ΠΑΟ) και Γεωργοπούλου Λυδία (Αργώ), από τον εθνικό προπονητή Πέτρο Φυρίγο, τον Βολιώτη ολυμπιακό κριτή – προπονητή Νίκο Τουλούδη και τον φυσικοθεραπευτή Κωσταντίνο Αποστολόπουλο.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η παρουσία της Γεωργίας Φυρίγου – Κόνσολο ως αντιπροσώπου της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Ο ρόλος της ήταν σημαντικός τόσο για την άρτια διεξαγωγή των αγώνων όσο και στη διευκόλυνση της ελληνικής αποστολής σε όλα τα τεχνικά και διαδικαστικά θέματα.

Ο Θάνος Τσιρίκος συμμετείχε στο αγώνισμα από βατήρα 3μ. Α κατηγορίας νέων και προκρίθηκε ένατος με 481,65 βαθμούς, ενώ στον τελικό δεν κατάφερε να βελτιώσει τη θέση του. Σημαντικός ήταν και ο αγώνας που έδωσε από βατήρα 10μ. και προκρίθηκε πέμπτος στον τελικό καταλαμβάνοντας την έβδομη θέση με 437,50 βαθμούς. Ο Θάνος Τσιρίκος, όπως και οι αθλήτριες που έλαβαν μέρος στους αγώνες, προπονείται στο ΟΑΚΑ με τις οδηγίες του εθνικού μας προπονητή Πέτρου Φυρίγου.

Επιτυχημένες ήταν και οι εμφανίσεις των αθλητριών Γεωργοπούλου και Σαχίνη, αφού συμμετείχαν στους τελικούς των αγωνισμάτων που έλαβαν μέρος.

Σε μία ακόμα παγκόσμια αθλητική διοργάνωση οι ελληνικές καταδύσεις είχαν μία δυναμική παρουσία παρ’ ότι οι υλικοτεχνικές υποδομές για την καλλιέργεια του αθλήματος είναι υποτυπώδεις και μόνο σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο.

Το άθλημα των καταδύσεων από βατήρα ταιριάζει απόλυτα στην ιδιοσυγκρασία των Ελλήνων και με την ανάλογη υποστήριξη υπάρχει η δυνατότητα να πανηγυρίσουμε ξανά ένα ολυμπιακό μετάλλιο.

Ο ΝΟΒΑ και ο Βόλος εκπροσωπήθηκαν και διακρίθηκαν για μία ακόμα φορά σε παγκόσμια διοργάνωση με τον Τσιρίκο Θάνο ως αθλητή και με τον Νίκο Τουλούδη ω κριτή.

Παρά το γεγονός ότι οι βατήρες του κολυμβητηρίου του ΕΑΚ Βόλου είναι γερασμένοι και δεν μπορούν να γίνουν πλέον αγώνες, σε ένα προπονητικό κέντρο που έχει 40 χρόνια και πλέον ιστορίας, οι αθλητές του ΝΟΒΑ συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν σε πανελλήνιο και παγκόσμιο επίπεδο.

Ο πρόεδρος του ΝΟΒΑ Χαράλαμπος Τσουκαλάς και το Διοικητικό Συμβούλιο συγχαίρουν

τον παγκόσμιο αθλητή του ΝΟΒΑ Θάνο Τσιρίκο για τις επιτυχίες του και του εύχονται καλή συνέχεια στην προετοιμασία του για τους νέους αγώνες καθώς και στους υπόλοιπους αθλητές της Εθνικής Ομάδας.

Επίσης πολλά συγχαρητήρια στον ομοσπονδιακό Βολιώτη προπονητή και διεθνή κριτή του ΝΟΒΑ Νικόλαο Τουλούδη που εκπροσωπεί την Ελλάδα στον διεθνή χώρο των καταδύσεων».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου