ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νίκη στο 81’ για την ΑΕΚ και κορυφή ο Ατρόμητος

νίκη-στο-81-για-την-αεκ-και-κορυφή-ο-ατρό-256143

Από την επικράτηση του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού με 1-0 επισκιάστηκε η 9η αγωνιστική της Super League, με τους πράσινους να κάνουν δικό τους το ντέρμπι του Σαββάτου, ενώ χθες ο Ατρόμητος με νίκη στην Ξάνθη παρέμεινε οδηγός στη βαθμολογία και η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες με διπλό στη Νέα Σμύρνη επί του Πανιωνίου. Η αγωνιστική ολοκληρώνεται σήμερα με τον αγώνα ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης (19:30). Αναλυτικά:

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-0

Σκόρερ: (56’ Βιγιαφάνιες)

Αφήνοντας εκτός τα όποια οικονομικά προβλήματα έχει τη φετινή σεζόν και αγωνιζόμενος με ψυχή και πλάνο, ο Παναθηναϊκός πήρε το ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής επικρατώντας του ακίνδυνου για 75 λεπτά Ολυμπιακού με σκορ 1-0. Το γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Λούκας Βιγιαφάνιες στο 56’, ενώ σημαντική ήταν η συνεισφορά του Βλαχοδήμου που κράτησε την ομάδα του όρθια με σωτήριες επεμβάσεις.

Στο πρώτο ημίχρονο μπορεί οι δύο ομάδες να μοιράστηκαν την κατοχή (51-49), όμως οι πράσινοι ήταν σαφώς πιο απειλητικοί και ψυχωμένοι από τον Ολυμπιακό, που τελείωσε το ημίχρονο χωρίς τελική προσπάθεια. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη πίεζε ψηλά και δεν έδωσε χώρο στους φιλοξενούμενους, ενώ επιθετικά κατάφερε να απειλήσει στο ανοιχτό γήπεδο, με τους Χίλιεμαρκ στο 4’ και Λουντ στις καθυστερήσεις, αλλά και από στημένες φάσεις (Κουλιμπαλί στο 11’ και Σούτ του Μολίνς στο 14’). Από την άλλη, ο Ολυμπιακός τα περίμενε όλα από τον Φορτούνη, ο οποίος ήταν απελπιστικά μόνος, ενώ Οφόε και Ρομαό δεν βοήθησαν καθόλου στη δημιουργία και δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα.

Το «τριφύλλι» συνέχισε το πρέσινγκ και στο 2ο ημίχρονο και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη παρουσία στην αντίπαλη περιοχή. Ο Λουντ έκανε σπουδαία ενέργεια από αριστερά, γύρισε την μπάλα και στο δεύτερο δοκάρι ο Βιγιαφάνιες μετά την απόκρουση του Προτό, την έστειλε στα δίχτυα. Ο Παναθηναϊκός μετά το 1-0 συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα μέχρι και το 75ο λεπτό. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την κούραση των γηπεδούχων και πήρε την πρωτοβουλία, δίχως όμως να μπορεί να σκοράρει, με την κεφαλιά του Ανσαριφάρντ στο 79’ να χτυπά στο δοκάρι. Οι ερυθρόλευκοι έκαναν τη μεγαλύτερή τους ευκαιρία στο 90’, με τον Εμενίκε, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Παναθηναϊκός είχε την ευκαιρία να τελειώσει τον αγώνα, όμως το σουτ του Μουνιέ πέρασε αούτ, με το 1-0 να παραμένει μέχρι το τέλος.

Πανιώνιος-ΑΕΚ

Σκόρερ: (81’ Αραούχο)

Με μία από τις πιο παλικαρίσιες εμφανίσεις των τελευταίων ετών, η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες με «διπλό» 1-0 επί του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη και βρίσκεται στη δεύτερη θέση της Super League, δύο βαθμούς πίσω από τον Ατρόμητο. Ο Σέρχιο Αραούχο πέτυχε το «χρυσό γκολ» στο 81’. Αγωνία για Μάνταλο, καθώς υπάρχουν φόβοι για σοβαρό τραυματισμό. Υπάρχουν φόβοι για ρήξη χιαστού στο αριστερό γόνατο.

ΑΕΛ-Λεβαδειακός 1-0

Σκόρερ: (95’ Ναζλίδης)

Το αήττητο σερί του Λεβαδειακού σταμάτησε τελικά η ΑΕΛ, που κέρδισε με σκορ 1-0 στις καθυστερήσεις τους Βοιωτούς εντός έδρας. Το νικητήριο γκολ για τους βυσσινί έβαλε ο Ναζλίδης με καρφωτή κεφαλιά στο 95’.

ΠΑΣ Γιάνννα – Κέρκυρα 2-1

Σκόρερ: (75’ Κόντε, 82’ Γιάκος, 71’ Παμλίδης)

Στη δεύτερη εντός έδρας νίκη στο φετινό πρωτάθλημα έφτασε ο ΠΑΣ Γιάννινα που πήρε τη νίκη με ανατροπή απέναντι στην Κέρκυρα με σκορ 2-1. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 72’, με τον Παμλίδη, ενώ μετά από τρία λεπτά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν με πλασέ του Κόντε. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Γιακός στο 82ο λεπτό με σουτ έξω από την περιοχή.

Ξάνθη-Ατρόμητος 0-2

Σκόρερ: (41’ Ουάρντα, 83’ Ντιγκινί)

Ακάθεκτος συνεχίζει ο Ατρόμητος που πέρασε και από την έδρα της Ξάνθης με 2-0, ενώ παρέμεινε πρώτος αλλά και αήττητος στο πρωτάθλημα. Ουάρντα με εκτέλεση φάουλ και Ντιγκινί με γυριστό πλασέ έβαλαν τα γκολ για τους Περιστεριώτες που έφτασαν τους 19 βαθμούς.

Λαμία-Πλατανιάς 2-0

Σκόρερ: (50’, 93’ Βασιλαντωνόπουλος)

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βασιλαντωνόπουλο, ο οποίος πέτυχε 2 τέρματα, η Λαμία πέτυχε σημαντική εντός έδρας νίκη απέναντι στον Πλατανιά με σκορ 2-0 και έφτασε τους 11 βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Παναιτωλικός-Απόλλων Σμύρνης 1-1

Σκόρερ: (36’ Ντίας, 59’ Αλμπάνης)

Τρίτο σερί παιχνίδι χωρίς νίκη για τον Παναιτωλικό, που έμεινε στο 1-1 με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο Αγρίνιο. Ο Ντίας έβαλε μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους με δυνατό σουτ από κοντά στο 36ο λεπτό, ο Αλμπάνης με σουτ μέσα από την περιοχή ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους.

Σήμερα-19:30

ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης

(Novasports1)

Βαθμολογία

1. Ατρόμητος 19

2. ΑΕΚ 17

3. ΠΑΟΚ 15

4. Ολυμπιακός 14

5. Πανιώνιος 14

6. Λεβαδειακός 14

7. Παναθηναϊκός 13

8. ΠΑΣ Γιάννινα 13

9. Λαμία 11

10. Ξάνθη 10

11. Κέρκυρα 9

10. ΑΕΛ 9

11. Παναιτωλικός 9

14. Απόλλων Σμύρνης 7

15. Πλατανιάς 6

16. Αστέρας Τρίπολης 6

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου