ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πεδίο «μάχης» το «Βενιζέλος» για Κροάτες και Σέρβους οπαδούς

πεδίο-μάχης-το-βενιζέλος-για-κροά-248082

Τεταμένη ήταν η ατμόσφαιρα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το μεσημέρι της Πέμπτης, καθώς Κροάτες και Σέρβοι φίλαθλοι που βρέθηκαν στην Αθήνα για τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ήρθαν στα χέρια.

To συμβάν έγινε στον περιβάλλοντα χώρο του αεροδρομίου, με τις πληροφορίες να αναφέρουν για τουλάχιστον οχτώ τραυματίες (από ξυλοδαρμό) και 37 προσαγωγές από την Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, οι Σέρβοι φέρεται να είχαν στήσει καραούλι στους Κροάτες, που αναχωρούσαν για το Ζάγκρεμπ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι χρησιμοποιήθηκαν και αιχμηρά αντικείμενα. Επί τόπου μετέβησαν 2 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Έτσι αν και με τα μέτρα ασφαλείας που είχε πάρει ο Ολυμπιακός την Τετάρτη προκειμένου να μην συμβεί το παραμικρό στο Καραϊσκάκη εισπράττοντας τα συγχαρητήρια τόσο της UEFA, όσο και των ανθρώπων της Ντίναμο Ζάγκρεμπ, τελικά δεν αποφεύχθηκαν οι συγκρούσεις.

Υπενθυμίζεται ότι κροάτες οργανωμένοι οπαδοί (ΒΒΒ) ήρθαν στην Ελλάδα χωρίς εισιτήριο (απαγορευόταν η μετακίνηση φιλάθλων).

Ταυτόχρονα στην Αθήνα ταξίδεψαν και Σέρβοι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα (αδελφοποιημένου συλλόγου με τον Ολυμπιακό) προκειμένου να στηρίξουν τους «ερυθρόλευκους» σε πιθανή σύγκρουση.

Παραμένουν για νοσηλεία έξι από τους οκτώ Κροάτες

Έξι από τους οκτώ Κροάτες που τραυματίστηκαν παραμένουν για νοσηλεία στον Ερυθρό χωρίς όμως να βρίσκονται σε βαριά κατάσταση. Δύο από τους τραυματίες έλαβαν εξιτήριο.

Δείτε το βίντεο από το gazzetta.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου