ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στη Βασιλίτσα υπό άρτιες συνθήκες προετοιμάζεται ο ΕΟΣ Βόλου  

στη-βασιλίτσα-υπό-άρτιες-συνθήκες-προ-244669

Στη Βασιλίτσα βρίσκονται οι αθλητές του ΕΟΣ Βόλου. Στο Χιονοδρομικό Κέντρο της εν λόγω περιοχής οι χιονοδρόμοι του βολιώτικου συλλόγου πραγματοποιούν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους, προκειμένου να είναι πανέτοιμοι για τις επίσημες υποχρεώσεις τους.

Τόσο οι προπονητές, όσο και οι αθλητές εκφράζουν την ευχαρίστησή τους για τις συνθήκες της προετοιμασίας.

Η ποιότητα του χιονιού, η ξεχωριστή ομορφιά του βουνού και οι άρτιες εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού Κέντρου της Βασιλίτσας, που παρέχουν την απαιτούμενη ασφάλεια για τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών, αφήνουν περιθώρια για επιτυχημένη παρουσία του ΕΟΣ Βόλου σε όλες τις κατηγορίες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Άλλωστε ο σύλλογος έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι συγκαταλέγεται στην ελίτ της ελληνικής χιονοδρομίας με πολλές επιτυχίες και μετάλλια. Για τον λόγο αυτό οι διοικούντες απευθύνουν κάλεσμα στα παιδιά της Μαγνησίας να έρθουν στην «οικογένειά» του και να γίνουν μέλη της.

Τα 91 χρόνια ζωής αποτελούν εχέγγυο για την εξαιρετική δουλειά που συντελείται στον ΕΟΣ Βόλου όχι μόνο σε αγωνιστικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο εκμάθησης. Τα παιδιά μυούνται στα μυστικά του αλπικού σκι, το οποίο βοηθά στην εκγύμναση όλου του σώματος. Ταυτόχρονα κρατά σε εγρήγορση όλες τις αισθήσεις, καλλιεργεί την ετοιμότητα και -το σημαντικότερο- μαθαίνει στο παιδί να χαίρεται τη φύση, αφού είναι από τα λίγα αθλήματα που πραγματοποιούνται σε φυσικό περιβάλλον.

Τα παιδιά από μικρή ηλικία εξοικειώνονται με το χιόνι, παίζουν μ’ αυτό και μέσα από το παιχνίδι σιγά-σιγά μαθαίνουν να αγαπούν τη χιονοδρομία, η οποία γίνεται αμέσως η αγαπημένη ενασχόλησή τους.

Έχοντας στη διάθεσή του το μοναδικό χιονοδρομικό κέντρο της περιοχής στις Αγριόλευκες, ο ΕΟΣ Βόλου συνεχίζει τη δουλειά σε βάθος. Κάθε παιδί από 4,5 ετών και άνω μπορεί να αρχίσει μαθήματα σκι, αλλά από τα 5 του χρόνια θα μπορεί να είναι έτοιμο για εξορμήσεις στις χιονισμένες βουνοπλαγιές της χώρας μας.

Οι εγγραφές, λοιπόν, συνεχίζονται και για το θέμα αυτό ο ΕΟΣ Βόλου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Ο ΕΟΣ Βόλου σας καλωσορίζει και σας προσκαλεί να γνωρίσετε, εσείς και τα παιδιά σας, τον μαγικό κόσμο της χιονοδρομίας που συνδυάζει την αγάπη για την άθληση και τη φύση. Ο σύλλογος παρέχει:

  • Τις αθλητικές του εγκαταστάσεις με τους προπονητικούς στίβους.
    • Στα πρώτα μαθήματα οι μικροί αθλητές προπονούνται σε ένα περιβάλλον όπου συνδυάζονται η ασφάλεια με την ψυχαγωγία και η προπονητική με το παιχνίδι.
    • Δεκαπέντε προπονητικές ημέρες κατ’ ελάχιστο σε μικρές λειτουργικές ομάδες των 8 έως 10 παιδιών. Οι ομάδες εκμάθησης θα είναι όσο το δυνατόν πιο ομοιογενείς σε σχέση με την ηλικία αλλά και το επίπεδο γνώσης του αθλήματος.
    Ο ΕΟΣ Βόλου είναι από τα κορυφαία σωματεία της Ελλάδας στη χιονοδρομία και τα τελευταία έξι χρόνια έχει αναδειχθεί κυπελλούχος Ελλάδος στο αλπικό σκι. Οι ενδιαφερόμενοι για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν με τον Παναγιώτη Παναγιώτου στο τηλέφωνο 6947693737».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου