ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Συνέχεια των επιτυχιών για τον ΟΠΣΒ

συνέχεια-των-επιτυχιών-για-τον-οπσβ-243150

Ο Ομιλος Πρακτικής Σκοποβολής Βόλου είναι περήφανος για τον 15χρονο σκοπευτή του Βασίλη Σκουζό, που έπειτα από τρία χρόνια προπονήσεων με τους εκπαιδευτές του Ομίλου, αλλά και συμμετοχές σε πολλούς αγώνες, έχει κάνει άλματα εξέλιξης και έχει κερδίσει την πρώτη θέση στην Κεντρική Ελλάδα και Ήπειρο στην κατηγορία Standard junior και τη 2η θέση στην Ελλάδα στην κατηγορία Production junior, αποτέλεσμα που βγαίνει από την παρουσία του σε πολλούς αγώνες πανελλαδικά.

Η τελευταία νίκη του, τον οδήγησε 7ο στην κατηγορία αντρών, με τις πρώτες έξι θέσεις να τις καταλαμβάνουν πρωταθλητές Ελλάδος. Όπως ο ίδιος είπε: «Η σκοποβολή απαιτεί σκληρή δουλειά, αφοσίωση και αγάπη για το άθλημα. Εύχομαι περισσότερα παιδιά να γνωρίσουν αυτό το άθλημα από κοντά και να μοιραστούν μαζί μου τις συγκινήσεις που προσφέρει. Τέλος, ευχαριστώ πολύ το σύλλογό μου για την αμέριστη συμπαράστασή του και την οικογένεια μου που με στηρίζει».

Το άθλημα της Πρακτικής Σκοποβολής, λειτουργεί στην Ελλάδα υπό την αιγίδα της ΣΚ.Ο.Ε. (Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος) με τις προδιαγραφές της I.P.S.C. (International Practical Shooting Confederation) και οι προπονήσεις των σκοπευτών αλλά και οι αγώνες διενεργούνται σε πεδία βολής μιας και το άθλημα αφορά σε χρήση πυροβόλων όπλων 0,22-9-0,45mm, όπου οι σκοπευτές κινούνται με ταχύτητα και ακρίβεια, εκτελώντας εικονικά σενάρια, σε σταθερούς και κινούμενους στόχους, με χρήση προστατευτικών μέσων (Γυαλιά – Ωτασπίδες – Καπέλο). Η συμμετοχή Ελλήνων σκοπευτών σε αγώνες του εξωτερικού, αλλά και σε αγώνες στη χώρα μας, καθιστά το άθλημα δυναμικό και συνεχώς εξελισσόμενο.

Ο Ο.Π.Σ.Β. έχει τα γραφεία του στην Ανθ. Γαζή 89Γ και έχει κλείσει 20 χρόνια ύπαρξης. Οι προπονήσεις των σκοπευτών του γίνονται στο σκοπευτήριο του Ομίλου στις Αλυκές, με όπλα του συλλόγου, κάθε Τετάρτη 5μ.μ.-7μ.μ. και κάθε Σάββατο 9π.μ.-12μ. υπό την εποπτεία και καθοδήγηση πτυχιούχων πιστοποιημένων εκπαιδευτών από τη ΣΚ.Ο.Ε. (Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος), οι οποίοι διδάσκουν ασφαλή χρήση όπλων, κανόνες ασφαλείας και το σωστό τρόπο να ρίχνει κάποιος εύστοχα και γρήγορα, ακόμη και εν κινήσει.

Ο Ο.Π.Σ.Β. και το Δ.Σ με πρόεδρο τον κ. Ιωάννη Παπαδημητρίου, μια φορά το μήνα διοργανώνει επίσημους αγώνες με συμμετοχή σκοπευτών από όλη την Ελλάδα, με σκοπό την ευγενή άμυλα και τη βελτίωση των επιδόσεων τους, μέσα από τον ανταγωνισμό. Τους αγώνες μπορούν να παρακολουθήσουν ελεύθερα θεατές, σεβόμενοι τους κανονισμούς ασφαλείας του σκοπευτηρίου. Το άθλημα της πρακτικής σκοποβολής είναι κατάλληλο για άντρες, γυναίκες και παιδιά από 12 ετών και άνω.

Τρόποι επικοινωνίας με τον Ο.Π.Σ.Β.

Τηλ. 2421027741

www.volosshootingcenter.gr

www.facebook.com/opsvolou

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου