ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Βόλος στον χάρτη της Ολυμπιακής Φλόγας

ο-βόλος-στον-χάρτη-της-ολυμπιακής-φλόγ-232696

Βολικάκης, Πολύμερος, Φτούλη και Μανθογιάννης θα κρατήσουν τη δάδα, με την οποία θα ανάψουν τον βωμό

Στον χάρτη της διαδρομής, που θα ακολουθήσει η Ολυμπιακή Φλόγα μέχρι το Τόκιο, όπου θα φιλοξενηθούν οι θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2020 από τις 24 Ιουλίου έως και τις 9 Αυγούστου, συμπεριλαμβάνεται ο Βόλος, ο οποίος το 2004 ήταν μία από τις ολυμπιακές πόλεις της Ελλάδας. Χρήστος Βολικάκης, Βασίλης Πολύμερος, Ελευθερία Φτούλη και Στέλιος Μανθογιάννης είναι οι επικρατέστεροι Βολιώτες πρωταθλητές, που αναμένεται να συμμετάσχουν στη λαμπαδηδρομία, που θα φιλοξενηθεί στην πόλη στις 15 Μαρτίου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας σύμφωνα με την Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων «Τόκιο 2020» θα πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Ολυμπία, την πατρίδα των Ολυμπιακών Αγώνων, στις 12 Μαρτίου. Το ελληνικό σκέλος της λαμπαδηδρομίας θα διαρκέσει οκτώ ημέρες, μέχρι τις 19 Μαρτίου οπότε και θα πραγματοποιηθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο η τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στους εκπροσώπους της Οργανωτικής Επιτροπής «Τόκιο 2020».

Η λαμπαδηδρομία θα περάσει από ιστορικούς χώρους της πόλης και θα ταξιδέψει και σε μεγάλες πόλεις μεταξύ των οποίων και ο Βόλος. Η τελετή υποδοχής της φλόγας στον Βόλο θα γίνει την Κυριακή 15 Μαρτίου.

Χθες εξέπνευσε η προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους παγκόσμιας εμβέλειας αθλητές με καταγωγή από τον Βόλο και ευρύτερα το νομό Μαγνησίας να συμμετέχουν στη λαμπαδηδρομία που θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο.

Ο Βόλος θα συμμετέχει με τέσσερις αθλητές του και επικρατέστεροι είναι οι εξής: Χρήστος Βολικάκης, ο μοναδικός Βολιώτης αθλητής (παγκόσμιος πρωταθλητής ποδηλασίας πίστας, πρωταθλητής Ευρώπης, έχει συμμετάσχει σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες) που θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 και με υψηλές πιθανότητες για κατάκτηση ολυμπιακού μεταλλίου, Βασίλης Πολύμερος, χάλκινος ολυμπιονίκης στην Αθήνα το 2004, ασημένιος ολυμπιονίκης στο Πεκίνο το 2008 και παγκόσμιος πρωταθλητής, Ελευθερία Φτούλη, όγδοη ολυμπιονίκης στην Αθήνα το 2004 και Στέλιος Μανθογιάννης παγκόσμιος πρωταθλητής υδατοσφαίρισης Εφήβων το 2018.

Τα ονόματα των αθλητών αναμένεται να επισφραγιστούν από τον πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Βόλου την ερχόμενη Δευτέρα.

Ηδη ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Βόλου Ανδρέας Ζέρβας έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας για την ολυμπιακή λαμπαδηδρομία. Η ακριβής ώρα άφιξης της φλόγας και η διαδρομή που θα ακολουθηθεί θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα. Σε κάθε περίπτωση η τελετή υποδοχής θα περιλαμβάνει αφή, ανάκρουση ολυμπιακών ύμνων της Ιαπωνίας και της Ελλάδας, έπαρση σημαιών, χαιρετισμούς και ανταλλαγή δώρων μεταξύ του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, εκπροσώπου της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων «Τόκιο 2020» και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και πολιτιστικό πρόγραμμα.

Σημειώνεται ότι η φλόγα θα ταξιδέψει για την Ιαπωνία, όπου θα φτάσει στις 20 Μαρτίου και θα εκτεθεί για έξι ημέρες στην περιοχή Tohoku και τις περιφέρειες Miyagi, Iwate και Fukushima, εις ανάμνηση του σεισμού και του τσουνάμι που έπληξαν την περιοχή τον Μάρτιο του 2011.

Η ολυμπιακή λαμπαδηδρομία επί ιαπωνικού εδάφους θα ξεκινήσει στις 26 Μαρτίου υπό τον ήχο του μουσικού θέματος «Η Ελπίδα φωτίζει τον δρόμο μας», περιλαμβάνοντας και τις 37 περιφέρειες της Ιαπωνίας, με το στόχο να εμπνεύσει το ιαπωνικό έθνος να ενωθεί γύρω από τα μηνύματα της υποστήριξης, της αποδοχής και της αμοιβαίας ενθάρρυνσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου