ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο απολογισμός του 2021 για τον ΙπΟΤΙΣ    

ο-απολογισμός-του-2021-για-τον-ιποτισ-227847

Την ανασκόπηση του 2021 κάνει ο Ιπ.Ο.Τ.Ι.Σ., με τον βολιώτικο σύλλογο να αναφέρει: “Το 2021 ήταν για όλους – συμπεριλαμβανομένου και του Ιπ.Ο.Τ.Ι.Σ. – μια περίεργη χρονιά από όλες τις απόψεις.

Για τον Ιπ.Ο.Τ.Ι.Σ., σχεδόν το πρώτο μισό του 2021 πέρασε με περιορισμένες προπονήσεις, με εγκαταστάσεις κλειστές στον κόσμο, με περιορισμένες ώρες δίπλα στους αγαπημένους τετράποδους φίλους μας και με αποστάσεις από τους συναθλητές μας, που αποτελούν την αγαπημένη μας αθλητική οικογένεια. Όσο για τους αγώνες, αυτοί ήταν ανύπαρκτοι μέχρι τα τέλη του Μαΐου.

Ευτυχώς το τέλος του Μαΐου σήμανε την επιστροφή στην καθημερινότητα δίνοντας μας πάλι μια γεύση των πραγμάτων που είχαμε αφήσει πίσω όλον το χειμώνα. Οι αγώνες ξεκίνησαν και η ομάδα του Ιπ.Ο.Τ.Ι.Σ. ήταν πιο έτοιμη, πιο ορεξάτη και πιο δυνατή από ποτέ.

Ανέδειξε τον όμιλό μας σε πρώτο Πολυνίκη όμιλο Βορείου Ελλάδος στην Ιππική Δεξιοτεχνία για το έτος 2021 δεύτερο Πολυνίκη όμιλο για την Υπερπήδηση Εμποδίων για την καλοκαιρινή περίοδο του 2021, έκτο Πολυνίκη όμιλο για τη φθινοπωρινή περίοδο του 2021 και πρώτο όμιλο στην απονομή του ομαδικού Ιππικής Δεξιοτεχνίας για το Τουρνουά Ιππασίας 2021.

Οι αθλητές που συμμετείχαν ήταν (αλφαβητικά) οι εξής 18: Δ. Αναστασιάδου, Ε. Αναστασιάδου, Α. Ανετοπούλου, Σ. Ανετόπουλος, Ο. Βασάλος, Π. Γιασαγιάς, Η. Κίσσας, Λ. Κουτρομάνου, Α. Μάτσου, Μ. Μουστάκα, Δ. Νάνου, Μ. Σιμώτα, Α. Τοπάλη, Α. Τσιανάκα, Α. Τσιανάκα, Α. Τσούνη, Α. Χένρι, Χ. Χρυσικού.

Οι δυο ομάδες του Ιπ.Ο.Τ.Ι.Σ., η ομάδα Ιππικής Δεξιοτεχνίας #dressagecrew και η ομάδα Υπερπήδησης Εμποδίων #jumpingsquad συμμετείχαν σε 17 αποστολές αγώνων στη Θεσσαλονίκη, στον Βόλο και στην Αθήνα και έφεραν συνολικά στον όμιλο 42 κύπελλα για πρώτες θέσεις, 19 αργυρά μετάλλια, 6 χάλκινα μετάλλια, 14 τέταρτες θέσεις, 7 πέμπτες θέσεις, 9 έκτες θέσεις και άλλες τόσες βραβεύσεις για άπταιστες διαδρομές και καλά ποσοστά βαθμολογίας.

Μαζί με τα ευχάριστα είχαμε και κάποια δυσάρεστα στη χρονιά που μας πέρασε. Ένα από αυτά ήταν ο τραυματισμός μιας από τις νεότερες αθλήτριες του ομίλου στη διάρκεια του αγώνα, που την άφησε εκτός δράσης για όλο το δεύτερο εξάμηνο της σεζόν. Το δεύτερο ήταν ο χαμός του αγαπημένου «Rusty», που το νιώσαμε σαν μια από τις μεγαλύτερες απώλειες για τον όμιλο. Ο «Rusty» ήταν το άλογο που υπηρέτησε πιστά τον Ιπ.Ο.Τ.Ι.Σ. για 18 συναπτά έτη και έφυγε πλήρης ημερών σε ηλικία 26 χρόνων.

Σε προπονητικό επίπεδο έγιναν τρία εκπαιδευτικά «clinic» με τον κ. Β. Σπυρόπουλο, σχεδιαστή διαδρομών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιππασίας FEI, ένα εκπαιδευτικό «clinic» με τον εθνικό κριτή Ιππικής Δεξιοτεχνίας Δ. Τερζή και μια προπονητική ημερίδα εκτός έδρας σε ιδιωτική εγκατάσταση στη Λάρισα.

Σε εκπαιδευτικό επίπεδο, αξιοσημείωτη είναι η συμμετοχή δύο μελών του ομίλου στη σχολή κριτών Υπερπήδησης Εμποδίων και Ιππικής Δεξιοτεχνίας που θα διεξάγει η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας καθώς και η αξιοποίηση της προπονήτριας του Ιπ.Ο.Τ.Ι.Σ. στις εξετάσεις για την Άδεια Ικανότητας Αθλητού το φθινόπωρο που μας πέρασε.

Σε καλλιτεχνικό επίπεδο, η Κ. Μαργώνη, νέα αμαζόνα του Ιπ.Ο.Τ.Ι.Σ., κέρδισε τη δεύτερη θέση στον διαγωνισμό ζωγραφικής που διεξήχθη το Νοέμβριο στον τελικό αγώνα Υπερπήδησης Εμποδίων από την τεχνική επιτροπή Β. Ελλάδος της Ομοσπονδίας με θέμα το άλογο και οι ιππικοί αγώνες.

Σε επίπεδο κοινωνικής προσφοράς, η δράση της θεραπευτικής ιππασίας συνεχίστηκε και πάλι με μεγάλη επιτυχία, κάτι που αποτέλεσε την αιτία για να φιλοξενηθεί ο Ιπ.Ο.Τ.Ι.Σ., εκπροσωπούμενος από την υπεύθυνη προπονήτρια της θεραπευτικής ιππασίας κα Σ. Χάττον-Ανετοπούλου, στην επιτυχημένη τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ2 «Πλάνα με ουρά».

Παράλληλα στον ίδιο τομέα της κοινωνικής προσφοράς, ο Ιπ.Ο.Τ.Ι.Σ. με ομάδα αθλητών του έδωσε παράδειγμα εθελοντισμού, προσφέροντας, το καλοκαίρι που μας πέρασε, φιλοξενία και μαθήματα ιππασίας στα παιδιά προσφύγων που επισκέφθηκαν την εγκατάσταση του ομίλου σε συνεργασία με τον ΜΚΟ DRC Danish Refuge Council.

Τέλος, λίγες μόνο μέρες πριν κλείσει ο χρόνος, στο πλαίσιο των εορτών των Χριστουγέννων εθελοντική ομάδα ιππέων και αμαζόνων του Ιπ.Ο.Τ.Ι.Σ. βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης του Βόλου μαζί με αλογάκια του ομίλου, προσφέροντας χαρά με δωρεάν βόλτες ιππασίας στα παιδάκια των συμπολιτών μας που βρίσκονταν εκεί με τους γονείς τους.

Ο εθελοντισμός, η ευγενής άμιλλα, η συνεργασία, η αλληλοϋποστήριξη, το πάθος, η υπομονή, η επιμονή και ο σεβασμός για το άλογο είναι οι αρχές που ο Ιπ.Ο.Τ.Ι.Σ. καλλιεργεί και η ομάδα των αθλητών του το αποδεικνύει έμπρακτα καθημερινά”.

Με την ευκαιρία αυτού του ετήσιου απολογισμού, η Διοίκηση, η αθλητές, τα μέλη και οι φίλοι του ομίλου εύχονται σε όλους Υγεία και Κάθε Ευτυχία στο Νέο Έτος!».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου