ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εφυγε από τη ζωή ο θρυλικός Στέλιος Σεραφείδης

εφυγε-από-τη-ζωή-ο-θρυλικός-στέλιος-σερ-225924

Με μια πολύ άσχημη είδηση αρχίζει το 2022. Λίγους μήνες πριν η ΑΕΚ μπει στο νέο της γήπεδο, ο Στέλιος Σεραφείδης έφυγε από τη ζωή, χωρίς να προλάβει να δει την αγαπημένη του ομάδα να επιστρέφει στις «ρίζες» της, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο 86χρονος θρυλικός τερματοφύλακας αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, ειδικά τους τελευταίους μήνες, αλλά ποτέ δεν έλειπε από το πλευρό της «Ένωσης». Mόλις τον Σεπτέμβριο είχε πάρει εξιτήριο από το «Υγεία» και πήγε αμέσως στο γήπεδο για να δει την ΑΕΚ στο ματς με τη Λαμία.

Όλους αυτούς τους μήνες σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα ήταν στο πλευρό του, από τον Δημήτρη Μελισσανίδη μέχρι τους ποδοσφαιριστές, που του έκαναν συνεχώς αφιερώσεις για να του δώσουν κουράγιο να αντέξει λίγους ακόμη μήνες, για να μπει στην «Αγια-Σοφιά», όπως ήταν το τελευταίο μεγάλο του όνειρο.

Υπηρέτησε, άλλωστε, την ΑΕΚ σε όλη την καριέρα του. Από το 1953 μέχρι το 1972, μετρώντας 243 συμμετοχές και κατακτώντας τρία πρωταθλήματα και ισάριθμα Κύπελλα Ελλάδας. Ακόμη και μετά το τέλος της καριέρας του έμεινε κοντά στον σύλλογο, υπήρξε ο προπονητής τερματοφυλάκων για χρόνια μέχρι και το 1995, συνέχισε στις ακαδημίες του συλλόγου, ενώ πρόσφατα ασχολήθηκε με την ομάδα ποδοσφαίρου σάλας του σωματείου. Υπήρξε επίσης πρόεδρος του Συνδέσμου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ πρόλαβε και πριν φύγει από τη ζωή ο Στέλιος Σεραφείδης και προς τιμήν του ονόμασε το νέο γήπεδο που ολοκληρώνεται σε λίγο διάστημα στα Σπάτα “Σεραφείδειο”.

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις

Συγκινητική είναι η συλλυπητήρια ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ: “Βυθισμένη στην πιο βαθιά θλίψη η οικογένεια της ΑΕΚ αποχαιρετά με σεβασμό και δέος τον αιώνιο αρχηγό της ομάδας μας, Στέλιο Σεραφείδη.

Η μορφή του, η ψυχή του, το αγωνιστικό του πάθος και η προσήλωσή του στην κιτρινόμαυρη ιδέα ταυτίστηκαν με την ίδια την ΑΕΚ. Η ανιδιοτέλειά του απέναντι στην αγαπημένη του ομάδα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για όλους μας.

Ο τεράστιος αγώνας, που έδωσε για να προλάβει να μπει στο νέο μας γήπεδο, μπορεί τυπικά να μην δικαιώθηκε, αλλά η ψυχή του θα ζει αιώνια ανάμεσά μας και θα υπάρχει σε κάθε γωνιά του σπιτιού μας.

Όπως αιώνιοι ήταν οι αγώνες που έδωσε για να πραγματοποιηθεί αυτό το όνειρο της ομάδας μας, την οποία αγάπησε περισσότερο και από τη ζωή του.

Η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ, οι συμπαίκτες του και ολόκληρος ο σύνδεσμος παλαιμάχων της ΑΕΚ και το ποδοσφαιρικό τμήμα αποχαιρετούν τον ηγέτη της ομάδας μας και απευθύνουν τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Καλό ταξίδι, Στέλιο Σεραφείδη!
Καλό ταξίδι, αιώνιε αρχηγέ της ΑΕΚ!”

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και η Σούπερ Λιγκ: “Σύσσωμη η ποδοσφαιρική οικογένεια της Super League εκφράζει βαθιά θλίψη και απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Στέλιου Σεραφείδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή.

Ο Στέλιος Σεραφείδης έχει γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία της ΑΕΚ, αποτέλεσε τον εμβληματικό της ηγέτη για δεκαετίες και με την αγάπη για την ομάδα του και το ποδόσφαιρο, άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του.

Καλό ταξίδι…”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου