ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μετάλλια και διακρίσεις στο Βέλγιο

μετάλλια-και-διακρίσεις-στο-βέλγιο-22079

Με απόλυτη επιτυχία επέστρεψε από το Βέλγιο η ελληνική αποστολή του S.G.T. Kempo, όπου σάρωσε τα μετάλλια στο Ανοικτό Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και σε ανακοίνωση τονίζεται:

«Ο έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής Θανάσης Λαγός και οι τέσσερις νεαροί μαχητές του, Ι.Ζαρώνης, Π. Παπαδόπουλος, Γ. Κάλλης και Α.Αλεξάνογλου, κατάφεραν να ανεβάσουν την ελληνική αποστολή στην κορυφή του βάθρου σε πολλά διαφορετικά στιλ μάχης (Semicontact, Kickboxing, Fullcontact, Knockdown), κατακτώντας μια θέση στις τριάδες των νικητών σε όποια τεχνοτροπία και αν αγωνίστηκαν. Οι τέσσερις μαχητές κατέκτησαν στο σύνολο οκτώ μετάλλια.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων:

Στην κατηγορία παίδων (12-14 χρόνων) ο Ι. Ζαρώνης (13 χρόνων), με δύο χρόνια προπόνησης στην ακαδημία του S.G.T. Kempo, ήρθε πρώτος στο Kickboxing και τρίτος στο Semicontact.

Ο Π. Παπαδόπουλος (14 χρόνων), με δύο χρόνια προπόνησης στην ακαδημία του S.G.T. Kempo, ήρθε δεύτερος στο Kickboxing.

Στην κατηγορία εφήβων (16-18 χρόνων) ο Γ. Κάλλης (16 χρόνων), με τρία χρόνια προπόνησης στην ακαδημία του S.G.T. Kempo, ήρθε τρίτος στο Semicontact και πρώτος στο Knockdown.

Ο Α. Αλεξάνογλου (17 χρόνων), με δύο χρόνια προπόνησης στην ακαδημία του S.G.T. Kempo, ήρθε τρίτος στο Kickboxing, δεύτερος στο Fullcontact και δεύτερος στο Knockdown.

Για έκτη φορά από το 2012, το ελληνικό S.G.T. Kempo απέδειξε και με τις νέες του ευρωπαϊκές επιτυχίες, πως σε αντίθεση με άλλους δε μεταβαίνει στα πρωταθλήματα σαν απλός θεατής και επαίτης, αλλά ως σοβαρός και υπολογίσιμος διεκδικητής. Μετά από επίσημη πρόσκληση από την παγκόσμια ομοσπονδία του Kempo Κarate, o Λαγός έλαβε μέρος στο εξεταστικό σχολείο για το τέταρτο επίπεδο της μαύρης ζώνης στο Kempo.

Το σχολείο βρέθηκε στην πρωτεύουσα του Βελγίου, υπό την εποπτεία του ιδρυτή της παγκόσμιας ομοσπονδίας Grand Master, Daniel Hayen. Ο Έλληνας εκπαιδευτής εξετάστηκε διεξοδικώς σε 50 σενάρια αυτοάμυνας μάχης σώμα με σώμα (άοπλα), σενάρια αφοπλισμού και οπλοχρησίας με κοντό ραβδί (kali/escrima) και μαχαίρι, όπως επίσης σε σενάρια αφοπλισμού με Tonfa (αστυνομικό γκλόπ τύπου Τ), καθώς και σε φόρμες τεχνικών με υποτιθέμενους αντιπάλους (kata/tao).

Ο Λαγός πέρασε με μεγάλη επιτυχία και ευκολία τις εξετάσεις, καταλαμβάνοντας έτσι το τέταρτο επίπεδο της μαύρης ζώνης στο Κempo, αποδεικνύοντας το πολύπλευρο των γνώσεων και εμπειρίας που πρέπει να έχει ένας ανώτατος εκπαιδευτής της επαγγελματικής αυτοάμυνας στη διαχείριση επικίνδυνων καταστάσεων σε πραγματικές συνθήκες μάχης στο δρόμο. Σε αντίθεση με άλλες τεχνοτροπίες, όπου οι βαθμοί άνωθεν της μαύρης ζώνης λαμβάνουν χώρα μέσα στην Ελλάδα με τους εκπαιδευτές να χαρίζουν βαθμούς σε φίλους και συγγενείς, στο Kempo ο εξεταζόμενος πρέπει να μεταβεί στο ευρωπαϊκό αρχηγείο και να εξεταστεί μπροστά σε επιτροπή, αποτελούμενη από ανώτατους εκπαιδευτές που θα κρίνουν τις γνώσεις και τις επιδόσεις του, καθιστώντας έτσι τη διαδικασία όχι μόνο δύσκολη για τον εξεταζόμενο σωματικά και ψυχικά αλλά αμερόληπτη και αξιόπιστη από την πλευρά των εξεταστών.

Το Δ.Σ. του συλλόγου συγχαίρει τους Βολιώτες μαχητές για αυτές τις νέες μεγάλες Ελληνικές επιτυχίες και υπόσχεται ακόμη μεγαλύτερες στο μέλλον από τα φυτώρια της ακαδημίας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου