ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οι αναβολές του Σαββατοκύριακου στα ομαδικά αθλήματα

οι-αναβολές-του-σαββατοκύριακου-στα-ο-218066

Η προστασία από τον κορονοϊό και ειδικότερα από τη μετάλλαξη Ομικρον οδήγησε σε αποφάσεις αναβολής των αγώνων σήμερα και αύριο σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϊ.

Συγκεκριμένα στο ποδόσφαιρο, θα διεξαχθούν παιχνίδια μόνο σε Σούπερ Λιγκ 1 και Σούπερ Λιγκ 2 και φυσικά θα αναβληθούν αυτά τα ματς που οι αντίπαλες ομάδες έχουν από επτά κρούσματα και πάνω. Αντίθετα, η ΕΠΟ πήρε απόφαση αναβολής της πρώτης αγωνιστικής για το 2022 στη Γ’ Εθνική, κάτι που σημαίνει ότι μένουν χωρίς δράση η Δήμητρα Ευξεινούπολης και ο Θησέας Αγριάς.

Το ίδιο ισχύει και για τις γυναικείες ομάδες του ΑΣ Βόλος 2004 και του ΝΠΣ Βόλος, αφού αναβλήθηκαν και όλα τα γυναικεία πρωταθλήματα.

Επίσης, και η ΕΠΣΘ αποφάσισε την αναβολή όλων των πρωταθλημάτων της για το τρέχον Σαββατοκύριακο λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων.

Στο μπάσκετ τόσο η ΕΣΑΚΕ για την Basket League όσο και η ΕΟΚ για τις κατηγορίες από την Α2 έως και τη Γ’ Εθνική πήραν απόφαση μετάθεσης των αγώνων κατά δύο εβδομάδες. Ετσι, καλώς εχόντων των πραγμάτων τα πρωταθλήματα θα συνεχιστούν το Σαββατοκύριακο 22-23/1.

Η ΕΣΚΑΘ ακολούθησε τις δύο προαναφερθείσες διοργανώτριες αρχές και έως τις 20 Ιανουαρίου αναβάλλει τα πρωταθλήματά της, μεταθέτοντας τις δύο επόμενες αγωνιστικές (8-9, 15-16/1/2022) σε εμβόλιμες ημερομηνίες.

Στο βόλεϊ θα γίνουν μόνο αναμετρήσεις της Volley League γυναικών και της Pre League ανδρών (μόνο τα πλέι οφ), ενώ τα παιχνίδια όλων των υπόλοιπων κατηγοριών αναβάλλονται.

Στο χάντμπολ έτσι κι αλλιώς η ΟΧΕ είχε αποφασίσει από την αρχή της σεζόν η επανέναρξη να γίνει το επόμενο Σαββατοκύριακο 15-16/1, αλλά σήμερα και αύριο θα γίνουν εξ αναβολής αναμετρήσεις της Α1 και Α2 γυναικών, όπως και της Β’ ανδρών.

Στο πόλο η ΚΟΕ έκρινε ότι πρέπει, με τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων που προβλέπονται και από το επικαιροποιημένο πρωτόκολλο, να συνεχιστούν το τρέχον Σαββατοκύριακο τα πρωταθλήματα υδατοσφαίρισης Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών & Γυναικών και Α2 Ανδρών.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου