ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εκπλήξεις από Σάντος εν όψει Βοσνίας

εκπλήξεις-από-σάντος-εν-όψει-βοσνίας-2056

Αρκετές εκπλήξεις επεφύασσε αυτή την φορά ο Φερνάντο Σάντος, σε ό,τι αφορά τις κλήσεις του ενόψει του καθοριστικού αγώνα των προκριματικών του Μουντιάλ 2014 με τη Βοσνία.

Ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός τεχνικός πήρε στην αποστολή τους Αβραάμ Παπαδόπουλο, Στέλιο Μαλεζά, Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, Φάνη Γκέκα, αλλά και το γκολκίπερ της Ξάνθης, Γιούρι Λοντίγκιν, ενώ άφησε εκτός τους Στέφανο Αθανασιάδη, Σωτήρη Νίνη και Νίκο Σπυρόπουλο.

Ο Νίνης «πλήρωσε» τη μικρή συμμετοχή που έχει στην ενδεκάδα της Πάρμα, ενώ ο Σπυρόπουλος είναι τραυματίας στην Κιέβο Βερόνα. Επίσης εκτός έμεινε ο ανέτοιμος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, ενώ μεγάλη έκπληξη ήταν η κλήση του τερματοφύλακα της ακριτικής ομάδας, Γιούρι Λοντίγκιν.

Αναλυτικά η αποστολή της Εθνικής για το ματς τη Βοσνία: Καρνέζης, Σηφάκης, Λοντίγκιν, Τοροσίδης, Βύντρα, Παπασταθόπουλος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μαλεζάς, Μανωλάς, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Μανιάτης, Χολέβας, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Κονέ, Ταχτσίδης, Φορτούνης, Χριστοδουλόπουλος, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Μήτρογλου, Γκέκας.

Η συνέντευξη Τύπου του Πορτογάλου

Η εθνική ομάδα δεν θα αλλάξει τον τρόπο που αγωνίζεται από το ξεκίνημα των προκριματικών του Μουντιάλ 2014 ούτε στο επικείμενο ματς με τη Βοσνία, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Φερνάντο Σάντος στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με αφορμή τις κλήσεις των παικτών για την αναμέτρηση της ερχόμενης Παρασκευής στη Ζένιτσα (22/03).

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας παραδέχθηκε ότι εάν υπάρξει νικητής στην αναμέτρηση θα κάνει αποφασιστικό βήμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης του ομίλου και την απευθείας πρόκριση στα τελικά της Βραζιλίας, ωστόσο, διευκρίνισε πως το αποτέλεσμα του αγώνα δεν πρόκειται να κρίνει ποια ομάδα θα προκριθεί, καθώς υπάρχουν ακόμη πολλά παιχνίδια κι όλα μπορούν να συμβούν.

«Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα ισορροπημένο δυναμικό, που να έχει ρυθμό και να μπορεί να βοηθήσει. Ο Σπυρόπουλος θα ήταν στην αποστολή, αλλά πληροφορηθήκαμε ότι είναι τραυματίας. Για τον Νίνη, είναι κρίμα που δεν είναι στην αποστολή, αλλά δεν αγωνίζεται αρκετά στην ομάδα του και θα ήταν ρίσκο να τον καλέσουμε, αφού δεν γνωρίζουμε κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλοί επιθετικοί. Ο Σαμαράς, ο Γκέκας, ο Μήτρογλου και ο Σαλπιγγίδης. Η εμπειρία του Γκέκα μπορεί να μας βοηθήσει πολύ σε αυτό το παιχνίδι. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν εκτιμάμε την αξία του Αθανασιάδη. Αν όμως τον καλούσαμε, θα “τρώγαμε” τη θέση ενός άλλου ποδοσφαιριστή, που ίσως βοηθούσε περισσότερο».
Για την επάνοδο στην εθνική του Αβραάμ Παπαδόπουλου είπε: «Το αν μπορεί να βγάλει το 90λεπτο, θα το δούμε μέσα από τις προπονήσεις. Στον Ολυμπιακό δείχνει ότι τα πάει καλά. Είναι ένας πολύ καλός και έμπειρος ποδοσφαιριστής. Είναι “ταύρος” και πιστεύω ότι θα μπορεί να παίξει σε ολόκληρο το παιχνίδι.»

Αναφέρθηκε και στο νεοκληθέντα, Γιούρι Λοντίγκιν: «Σίγουρα έχουμε τον Καρνέζη και τον Σηφάκη, που είναι πιο έμπειροι. Από την άλλη έχουμε και τον Λοντίγκιν, ο οποίος αγωνίζεται με συνέπεια και έχει αγωνιστεί και στις μικρότερες εθνικές ομάδες. Θα μπορούσε στη θέση του να είναι και ο Διούδης, αλλά αγωνίζεται με την Εθνική Ελπίδων».

Για τη σημασία του αγώνα με τη Βοσνία είπε: «Εμείς θα πάμε όπως πάντα, με σοβαρότητα, υπολογίζοντας πόσο σημαντικό είναι αυτό το παιχνίδι. Δεν χρειάζεται να υπάρξει αλλαγή φιλοσοφίας, ούτε να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο αγωνιζόμαστε. Πάντα στόχος μας είναι η νίκη, ανεξαρτήτως αντιπάλου και γηπέδου. Αν υπάρξει νικητής, αυτός θα είναι πολύ κοντά στην απευθείας πρόκριση. Μετά από αυτό το παιχνίδι, υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα.»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου