ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Slackline η νέα μόδα ξεκίνησε από τα Μετέωρα & έφθασε στο Βόλο

slackline-η-νέα-μόδα-ξεκίνησε-από-τα-μετέωρα-έ-195807

Το Slackline (περπάτημα στη γραμμή) είναι ένα σύγχρονο άθλημα που γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές στους Βολιώτες. Είναι ένα διασκεδαστικό και συγχρόνως συναρπαστικό χόμπι, που μπορεί να σε βοηθήσει να δουλέψεις επάνω στον ψυχικό και σωματικό έλεγχο.

Το Slackline είναι ένα καινοτόμο άθλημα που οι περισσότεροι από τους Ελληνες δεν είναι εξοικειωμένοι με αυτό. Στην Ελλάδα, τα πρώτα βήματα προς το συγκεκριμένο άθλημα έγιναν το 2009 στα Μετέωρα, ωστόσο πρόσφατα το Slackline άρχισε να γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλή, μετρώντας πλέον πάνω από 200 φίλους, οι οποίοι διασκεδάζουν κάθε μέρα στα πάρκα του Βόλου ή γύρω από το βουνό του Πηλίου. Επίσης, είναι ευρέως γνωστό και σε παιδιά του δημοτικού, καθώς τα δύο τελευταία χρόνια μικροί από όλα τα σχολεία είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το άθλημα, μέσω των δραστηριοτήτων του Αθλητικού Κέντρου Ασύλου Βόλου.

Τί είναι όμως το Slackline;

Ο αθλητής προσπαθεί να ισορροπήσει πάνω σε έναν ιμάντα ή σε ένα σκοινί, δεμένο μεταξύ δύο δέντρων ή δομών στήριξης και στην προσπάθειά του να ισορροπήσει πάνω του, γυμνάζει όλα τα σημεία του σώματός του και παράλληλα αυξάνει την ισχύ της εστίασής του, ενώ βελτιώνει και την αντοχή του σώματος. Προήλθε μέσα από την ορειβασία κατά τη διάρκεια του 1980 και κατά τη διάρκεια των ημερών της ξεκούρασής τους οι ορειβάτες είχαν την ιδέα να δέσουν τα σχοινιά αναρρίχησης ανάμεσα σε δέντρα για να παρατηρήσουν αν θα μπορούσαν να ισορροπήσουν.

Τα είδη του Slackline

Το πιο διαδεδομένο είδος του αθλήματος είναι το Trickline. Ο καθένας μπορεί να δέσει σε οποιοδήποτε σημείο της πόλης, μεταξύ δύο σημείων βέβαια σε ασφαλή περιοχή και πάντα σε μικρή απόσταση από το έδαφος. Οι Βολιώτες φαν του αθλήματος κατά διαστήματα συγκεντρώνονται στο Πολιτιστικό Αλσος (Ελικοδρόμιο) και πραγματοποιούν κόλπα πάνω στον ιμάντα.

Μία άλλη μορφή είναι το Highline. Οι φίλοι του αθλήματος και πιο τολμηροί δένουν σε μεγάλες αποστάσεις από το έδαφος ή το νερό. Πολλοί θεωρούν πως το highline να είναι το αποκορύφωμα του αθλήματος. Οι αθλητές για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια φορούν μία ζώνη αναρρίχησης που συνδέεται με ένα σχοινί το οποίο κατ’ επέκταση συνδέεται με τον ιμάντα. Το συγκεκριμένο είδος πραγματοποιείται σε περιοχές του Πηλίου, καθώς επίσης και στα Μετέωρα.

Το τρίτο πολύ ωραίο είδος του αθλήματος είναι το Waterline. Waterline είναι το slacklining πάνω από το νερό. Αυτός είναι ένας εκ των διασκεδαστικότερων τρόπων αφού συνδυάζει το νερό με την ισορροπία και δίνεται η ευκαιρία στους αθλητές να κάνουν κόλπα διάφορα κόλπα πάνω από τη θάλασσα. Οι Βολιώτες φαν δένουν σε Μηλοπόταμο και Ξινόβρυση και κάθε καλοκαίρι, όπου οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές και περπατούν πάνω στον τεντωμένο ιμάντα.

Ενας από τους φαν του αθλήματος, ο Γιώργος Κυριάκος, μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για το slackline: «Αν έχω κάτι να πω κάτι για το slackline είναι πως πρόκειται για ένα από τα ποιο διασκεδαστικά αθλήματα, σε οδηγεί στη φύση και πέρα από την άνεση του καναπέ. Είναι πολύ εύκολο για τον καθένα και αποτελεί ένα είδος φοβερής προπόνησης για κάθε είδους σπορ καθώς συνδυάζει υψηλό επίπεδο ισορροπίας, δύναμης και συναρμογής που απαιτούνται στα περισσότερα αθλήματα».

Οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει με το Slackline Greece στη σελίδα του Facebook.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου