ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κατεπείγουσα έρευνα για στημένο παιχνίδι

κατεπείγουσα-έρευνα-για-στημένο-παιχ-172963

Στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών μπαίνουν ο δικηγόρος και Πρόεδρος της Παναχαϊκής, Αλέξανδρος Κούγιας και ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, γιος του Παύλου, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση ενδεχόμενου παράνομου στοιχήματος στη Μαλαισία ή σε άλλη χώρα.

Με κατεπείγον έγγραφο, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ζητεί να πραγματοποιηθεί έρευνα στους τραπεζικούς λογαριασμούς του γνωστού δικηγόρου και του αθλητικού παράγοντα.

Η υπόθεση αφορά τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ξάνθη-Παναθηναϊκός τον Μάρτιο του 2008, ο οποίος έληξε με σκορ 3-2.

Το σχετικό έγγραφο των εισαγγελικών αρχών, που δημοσιεύει η ηλεκτρονική έκδοση του «Βήματος», το οποίο συντάχθηκε προ δέκα ημερών, στις 19 Σεπτεμβρίου 2012, και το οποίο υπογράφει ο αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Αριστοτέλης Κορέας, αναφέρει:

«Στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται από την υπηρεσίας προς διακρίβωση μεταξύ άλλων της τέλεσης του εγκλήματος της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα παρακαλούμε να μας γνωρίσετε εάν τα κάτωθι αναφερόμενα πρόσωπα και συγκεκριμένα

1) ο Αλέξιος Κούγιας του Χρήστου μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναχαϊκής και

2) ο Δημήτριος Γιαννακόπουλος του Παύλου, μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός

α) πραγματοποίησαν εμβάσματα προς την Μαλαισία ή έτερη χώρα του εξωτερικού κατά το χρονικό διάστημα από 15-2-2008 έως και 31-3-2008 και

β) ποιό το ύψος αυτών. Λόγω του κατεπείγοντος χαρακτήρα της έρευνας μας, παρακαλούμε όπως ικανοποιήσετε το σχετικό αίτημα μας, το αργότερο εντός 20 ημερών από της λήψεως της παρούσης».

Πριν από μερικούς μήνες, πρώην διαιτητής διατεινόταν ότι «γιός μεγαλαπαράγοντα ομάδας του μπάσκετ στοιχημάτισε σε ήττα του Παναθηναϊκού στο συγκεκριμένο ματς, αποκομίζοντας σημαντικά κέρδη με παράνομο στοίχημα στη Μαλαισία».

Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει αποδεικτικό στοιχείο που να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του πρώην διαιτητή.

Ο κ. Κούγιας αρνήθηκε κάθε ανάμιξή του στην υπόθεση λέγοντας: «ουδέποτε έχω παίξει στοίχημα και πιθανόν η κακοβουλη ανάμιξη του ονόματος μου έγινε γιατί είμαι νομικός σύμβουλος του κ. Γιαννακόπουλου».

Zougla.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου