ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Ποδαρικό» με δοκιμασίες στην επαρχία

ποδαρικό-με-δοκιμασίες-στην-επαρχί-172207

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στις δοκιμασίες των δύο από τις τρεις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας -του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ- σε δύσκολες έδρες της επαρχίας, ξαναρχίζει από σήμερα, μετά από σχεδόν 15ήμερη διακοπή λόγω εορτών, το πρωτάθλημα της Super League, με τη διεξαγωγή της 16ης αγωνιστικής που σηματοδοτεί την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων των ομάδων για το 2018, αλλά και του β’ γύρου του πρωταθλήματος.

Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός έκανε την ανατροπή στο φινάλε του α’ γύρου και βρέθηκε μόνος στην κορυφή, κατακτώντας και τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα.

Πάντως, παρά την πρωτιά οι «ερυθρόλευκοι» προχώρησαν προχθές στην απομάκρυνση του Τάκη Λεμονή από την τεχνική ηγεσία, και αύριο στο ξεκίνημα του β’ γύρου δοκιμάζονται στη Λάρισα με αντίπαλο την ΑΕΛ. Φυσικά η νίκη αποτελεί μονόδρομο για τους Πειραιώτες, προκειμένου να παραμείνουν μόνοι στο «ρετιρέ» της βαθμολογίας. Από την άλλη οι γηπεδούχοι, που προέρχονται από ένα σερί νικηφόρων αγώνων πριν τη διακοπή, που τους έφερε μια «ανάσα» από την πρώτη πεντάδα, θέλουν να συνεχίσουν στους ίδιους ρυθμούς.

Με την ισοπαλία στο ΟΑΚΑ (0-0) κόντρα στον Απόλλωνα να την έχει ρίξει από την κορυφή, η ΑΕΚ ψάχνει σήμερα στο Αγρίνιο την επιστροφή στις νίκες, με αντίπαλο τον Παναιτωλικό. Η ενισχυμένη «Ενωση» με τις προσθήκες των Μασούντ (ο οποίος ενδέχεται και να αγωνιστεί στον αυριανό αγώνα) και Μοράν, θέλει ένα δυναμικό ξεκίνημα στον β’ γύρο για λόγους βαθμολογικούς αλλά και τόνωσης του ηθικού της, ενόψει των δύσκολων υποχρεώσεων που ακολουθούν το αμέσως προσεχές διάστημα.

Θεωρητικά πιο εύκολη αποστολή σε σχέση με Ολυμπιακό και ΑΕΚ έχει ο ΠΑΟΚ, που υποδέχεται σήμερα τον Λεβαδειακό στην Τούμπα, έχοντας τον πρώτο λόγο στα προγνωστικά. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» στοχεύει στη νίκη προκειμένου να είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί ενδεχόμενες «γκέλες» των δύο βασικών του αντιπάλων για τον τίτλο.

Στη «σκιά» των σοβαρών οικονομικών και διοικητικών του προβλημάτων που παραμένουν άλυτα, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Πλατανιά, σε μια αναμέτρηση στην οποία και οι δύο «καίγονται» για τους βαθμούς, ενώ τη Δευτέρα δύσκολο τεστ περιμένει και την ομάδα που συμπληρώνει την τετράδα, τον Ατρόμητο, που αγωνίζεται στη Ριζούπολη με αντίπαλο τον Απόλλωνα.

Με την επανέναρξη της Σούπερ Λίγκα, ο Βολιώτης διαιτητής Μάνος Σκουλάς, έχοντας την καλύτερη βαθμολογία στον α΄ γύρο, θα σφυρίξει στα Γιάννενα τον αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Τρίπολης, ενώ στη Λάρισα, για την αναμέτρηση της ΑΕΛ με τον Ολυμπιακό, θα σφυρίξει ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος του Συνδέσμου Αρκαδίας, και στην αναμέτρηση του Παναιτωλικού με την ΑΕΚ ορίστηκε ο Δημήτρης Καραντώνης (Ημαθίας).

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο (6/1)

15:00 Πανιώνιος-Κέρκυρα

Διαιτητής: Τζοβάρας (Φθιώτιδας)

Βοηθοί: Πήττας (Ηλείας), Πυλαρινός (Ζακύνθου)

4ος: Μαρκαντωνάτος (Ηλείας)

17:15 ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός

Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτικής Αττικής)

Βοηθοί: Καρατζίκας (Αθηνών), Φωτόπουλος (Αθηνών)

4ος: Κιοτζένης (Ξάνθης)

19:30 Παναιτωλικός-ΑΕΚ

Διαιτητής: Καραντώνης (Ημαθίας)

Βοηθοί: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Γρεβένης (Χαλκιδικής)

4ος: Φωτιάδης (Καστοριάς)

Κυριακή (7/1)

15:00 Παναθηναϊκός-Πλατανιάς

Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Σίπκας (Πέλλας), Χατζηνάκος (Δράμας)

4ος: Ζαραβίνος (Αθηνών)

17:15 ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Τρίπολης

Διαιτητής: Σκουλάς (Θεσσαλίας)

Βοηθοί: Ποντίκης (Πρέβεζας), Μεϊντάνας (Αχαΐας)

4ος: Πουλημας ( Κέρκυρας)

17:15 Λαμία-Ξάνθη

Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)

Βοηθοί: Ακρίβος (Αθηνών), Μπουξμπάουμ (Ανατολικής Αττικής)

4ος: Μιχαηλίδης (Βοιωτίας)

19:30 ΑΕΛ-Ολυμπιακός

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Βοηθοί: Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Καρσιώτης (Κορινθίας)

4ος: Γρατσάνης (Τρικάλων)

Δευτέρα (8/1)

19:30 Απόλλων Σμύρνης-Ατρόμητος

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Καραβασίλης (Καβάλας), Νικολαΐδης (Μακεδονίας)

4ος: Ρατσιάτος (Αργολίδας)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου