ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Σημασία οι τρεις βαθμοί»

σημασία-οι-τρεις-βαθμοί-167858

Ρεπορτάζ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΤΟΥΜΠΟΣ

Τη σημασία των εκτός έδρας νικών επεσήμανε ο προπονητής του ΝΠΣ Βόλος, Χουάν Φεράντο, μιλώντας μετά τη νικηφόρα αναμέτρηση με αντίπαλο τον Αστέρα Ιτέας την περασμένη Κυριακή.

Πλέον ο Ισπανός τεχνικός των κυανέρυθρων, που είδε τις ρεζέρβες σε φιλικό αγώνα την περασμένη Δευτέρα να κερδίζουν τον Μαγνησιακό, προετοιμάζει την ομάδα του για τη συνέχεια του πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Ρήγα Φεραίο το ερχόμενο Σάββατο στο γήπεδο της Νεάπολης, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής, με τη σέντρα να ορίζεται στις 3μ.μ.

Ο κ. Φεράντο μετά τη 12η φετινή νίκη σε 13 παιχνίδια σχολίασε για το τρίποντο απέναντι στον Αστέρα Ιτέας: «Είχαμε πρόβλημα στο τρανζίσιον, ήταν για μας λίγο δύσκολο στα πρώτα 20 λεπτά του παιχνιδιού, αλλά μετά κοντρολάραμε τις επιθέσεις των αντιπάλων μας. Το πιο σημαντικό όταν παίζεις εκτός έδρας είναι οι τρεις βαθμοί. Βέβαια σε αυτό το σημείο της σεζόν όλοι θέλουν να κερδίζουν και όλοι χρειάζονται βαθμούς. Πλέον σκεφτόμαστε το επόμενο παιχνίδι που είναι με τον Ρήγα Φεραίο. Πρέπει να προετοιμαστούμε για το παιχνίδι αυτό και να κοιτάξουμε τη συνέχεια».

Από την πλευρά του ο προπονητής του Αστέρα Ιτέας Κώστας Λίβας στάθηκε στην καλή παρουσία των παικτών του αναφέροντας: «Καταρχήν να πω χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλον τον κόσμο, με υγεία. Τώρα όσον αφορά το παιχνίδι εμείς ξέραμε ότι παίζουμε με την καλύτερη ομάδα του ομίλου, με τους πιο ποιοτικούς παίκτες που υπάρχουν στην κατηγορία. Θεωρώ ότι το αποτέλεσμα μάς αδικεί, να δώσω πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά, δώσανε τον καλύτερό τους εαυτό, προσπάθησαν πάρα πολύ. Νομίζω ότι το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία. Σταθήκαμε επάξια απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο, δημιουργήσαμε φάσεις, είχαμε την ευκαιρία να προηγηθούμε εμείς με το δοκάρι του Αλέξιου, όμως δεν το καταφέραμε. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από τα παιδιά, είχαμε και προβλήματα, μας βγήκαν μες τον αγώνα κάποιοι τραυματισμοί, μας έλειπε και ο βασικός μας τερματοφύλακας, είμαι όμως ευχαριστημένος με τα παιδιά που τους αντικατέστησαν. Εμείς συνεχίζουμε, κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι με τον Αμβρυσσέα Διστόμου και προχωράμε».

Τέλος για την αναμέτρηση με τον ΝΠΣ Βόλος μίλησε και ο γενικός αρχηγός του Αστέρα Ιτέας κ. Ανδρέας Καϊμάρας, αναφέροντας: «Είχαμε να αντιμετωπίσουμε την καλύτερη ομάδα το ομίλου και το φαβορί για το πρωτάθλημα. Το ξέραμε από πριν. Θεωρώ ότι βάσει της εικόνας του αγώνα, το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία. Από κει και περά θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα μου σε όλα τα παιδιά γιατί παίξαμε με πολύ πάθος και δύναμη, κάναμε τους αντιπάλους να δυσκολευτούν πάρα πολύ, να φτάσουν στο σημείο να κάνουν καθυστερήσεις, αυτό κάτι λέει. Ήταν το πρώτο ματς του δευτέρου γύρου, ξέραμε από πριν ότι θα είναι ένα δύσκολο ματς, είχαμε την ατυχία να χάσουμε τον βασικό μας τερματοφύλακα λόγω τραυματισμού της τελευταίας στιγμής, όμως πιστεύω ότι όλα τα παιδιά και αυτοί που κλήθηκαν να ανταπεξέλθουν, ανταπεξήλθαν μια χαρά. Ξεκινάμε τον δεύτερο γύρο, έχουμε ένα δύσκολο πρόγραμμα μπροστά μας αυτό τον μήνα. Είμαστε καλά, να έχουμε υγεία πάνω απ’ όλα, και πιστεύω ότι θα πάμε πολύ καλά».

Για το δοκάρι του Αλεξίου, αλλά και το πέναλτι που ζήτησαν οι γηπεδούχοι: «Ήταν μια φάση που θα γινόταν το 1-0 για μας, όμως ήμασταν άτυχοι, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι μετά το σουτ του Αλεξίου, μετά από λίγα λεπτά δεχτήκαμε το τέρμα και προηγήθηκε ο αντίπαλος. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, μια λεπτομέρεια είναι. Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι θα μπορούσε να δοθεί η παράβαση του πέναλτι καθώς η μπάλα χτύπησε σε χέρι αμυντικού. Ο διαιτητής δεν το είδε, δεν τον κατηγορώ, θεωρώ ότι ήταν ανθρώπινο λάθος».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου