ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το… γύρισε και πανηγύρισε ο Ρήγας Φεραίος κόντρα στον Αμβρυσσέα

το-γύρισε-και-πανηγύρισε-ο-ρήγας-φερα-148871

Με ανατροπή ήρθε η νίκη για τον Ρήγα Φεραίο, ο οποίος επιβλήθηκε με 2-1 του Αμβρυσσέα Διστόμου στο Βελεστίνο στην πρώτη νίκη απέναντι σε ομάδα με προπονητή τον Μίκι Τσίρκοβιτς και δεύτερη τη φετινή περίοδο στο Βελεστίνο μετά το 2-1 επί του Οπούντιου στις 26/11.

Ρεπορτάζ:

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΤΟΥΜΠΟΣ

ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δύσκολη νίκη, με ανατροπή , πέτυχε ο Ρήγας Φεραίος απέναντι στον Αμβρυσσέα Διστόμου στο Βελεστίνο για την 17η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής. Για πρώτη φορά κέρδισαν ομάδα με προπονητή τον Τσίρκοβιτς οι «Βελεστινιώτες».

Πώς ξεκίνησε

Ο Ρήγας παρατάχθηκε με σύστημα 4-4-2. Ο Παπαγιάννης ήταν κάτω από τα δοκάρια, στα μπακ δεξιά έπαιξε ο Χατζηαθανασίου με τον Σπαθή αριστερά και δύο κεντρικούς αμυντικούς τους Γκάγκα και Καρλιάμπα. Οι δυο κεντρικοί χαφ ήταν οι Αλεξίου και Χατζησταμάτης, στα άκρα έπαιξαν οι Τσιώλης δεξιά και Νασιακόπουλος αριστερά, με τους Τσελέπη και Τζοβάρα να βρίσκονται στην επίθεση.

Αντέδρασε γρήγορα

Με το ξεκίνημα του αγώνα οι γηπεδούχοι έχασαν φοβερή ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ. Μετά από σέντρα του Τσιώλη η μπάλα πέρασε απ’ όλους, ο Τσελεπής έπιασε την κεφαλιά, με τον Ντέντσεφ να αποκρούει φανταστικά και στην επαναφορά ο ίδιος παίκτης έκανε το σουτ, με την μπάλα να περνά άουτ.

Στο 28’ ο Αμβρυσσέας κόντρα στη ροή του παιχνιδιού θα κερδίσει πέναλτι, με τον Βαγγέλης πέρασε τον Χατζησταμάτη μπήκε στη μεγάλη περιοχή, ο Σπαθής έκανε το τάκλιν, με τον παίκτη του Αμβρυσσέα να πέφτει και τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κωστούλας που ψύχραιμα έστειλε τη μπάλα στο κέντρο των διχτύων, κάνοντας το 1-0 για τους φιλοξενούμενους.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν για την ισοφάριση και στο 31’ σε εκτέλεση φάουλ του Νασιακόπουλου από δεξιά, μετά την πρώτη κεφαλιά από παίκτη του Ρήγα ο Αλεξίου εξ επαφής έκανε το σουτ με τη μπάλα να περνά από την εξωτερική πλευρά των διχτυών. Οι γηπεδούχοι έφτασαν μετά από δυο λεπτά στην ισοφάριση. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σπαθή ο Βλάχος με το γόνατο έστειλε τη μπάλα στο τέρμα της ομάδας του κάνοντας το 1-1, σκορ που παρέμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Ανέτρεψαν με τον Καρλιάμπα

Δυο λεπτά μετά την έναρξη του 2ου ημιχρόνου ο Ρήγας έχασε την πρώτη ευκαιρία για να ανατρέψει. Μετά από σέντρα στην περιοχή η άμυνα των φιλοξενουμένων απομάκρυνε και ο Τσιώλης έπιασε με τη μια το σουτ έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να χτυπά στο δεξί δοκάρι και περνά έξω, ενώ στο 49’ μετά από κάθετη μπαλιά ο Ντος Σάντος έκανε το πλασέ με τον Παπαγιάννη να σώζει την ομάδα του. Οι «κυανόλευκοι» έκαναν την ανατροπή στο 58ο λεπτό. Ο Σπαθής εκτέλεσε το φάουλ στο 2ο δοκάρι, ο Καρλιάμπας έπιασε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ντέντσεφ σημειώνοντας το 2-1. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν και στο 62’ απείλησαν ξανά, με τον Τσιώλη να βγαίνει τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα του Αμβρυσσέα όμως αστόχησε.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν από την πλευρά τους να φέρουν το ματς στα ίσια όμως, η άμυνα του Ρήγα τους κράτησε μακριά, με την μόνη ευκαιρία που σημειώθηκε για τον Αμβρυσσέα ήταν στις καθυστερήσεις του αγώνα μια κεφαλιά η οποία πέρασε ψηλά άουτ, με το τελευταίο σφύριγμα της λήξης να βρίσκει τον Ρήγα να πανηγυρίζει για την δύσκολη νίκη και μάλιστα με ανατροπή.

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ-ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ 2-1

Σκόρερ: (33’ Βλάχος αυτ, 58’ Καρλιάμπας – 28’ πεν. Κωστούλας)

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ (Γάτος): Παπαγιάννης, Χατζηαθανασίου, Γκάγκας, Σπαθής, Καρλιάμπας, Αλεξίου, Νασιακόπουλος (87’ Παπαγεωργίου), Χατζησταμάτης (83’ Παπακώστας), Τζοβάρας, Τσιώλης (69’ Κυριάκος) Τσελεπής (90’ Σουγκάρης).

ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ (Τσίρκοβιτς): Ντέντσεφ, Μαργαρίτης (32’ Βλάχος), Καλαγκάνης, Γιαλαμίδης (65’ Μπότσης), Τέλλος, Βαγγέλης, Ντος Σάντος, Χύσι, Κωστούλας, Σούκιας (85’ Σχίχας), Μανιάκης.

Σπαθής: «Με το μαχαίρι στο λαιμό»

Ως μια ώθηση για τη δύσκολη συνέχεια περιέγραψε τη νίκη του Ρήγα απέναντι στον Αμβρυσσέα ο Χρήστος Σπαθής. Αναλυτικά τα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου ο αριστεροπόδαρος μπακ και εκ των προπονητών των Βελεστινιωτών:«Γνωρίζαμε ότι παίζουμε με μια πολύ καλή και επικίνδυνη ομάδα, με πολύ καλούς και έμπειρους παίκτες για την κατηγορία. Για μας το παιχνίδι ήταν πολύ δύσκολο γιατί είχαμε να αντιμετωπίσουμε την κακή ψυχολογία που έχει προέλθει από τα κακά αποτελέσματα σε βάθος χρόνου.

Σήμερα (σ.σ. χθες) κατά κύριο λόγο εμείς κερδίσαμε ένα μέρος της χαμένης ψυχολογίας. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι για αρκετό διάστημα σίγουρα θα βρισκόμαστε κάτω από τη ζώνη (σ.σ. του υποβιβασμού), το έχω πει στα παιδιά. Δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή να κοιτάμε τη βαθμολογία, θα τη κοιτάξουμε στο τέλος του πρωταθλήματος. Λόγω και της ιδιοσυγκρασίας μας, όλα αυτά τα χρόνια σε αυτή την ομάδα αυτό που έχουμε μάθει είναι ότι ποτέ δεν παρατάμε κάτι και το κυνηγάμε μέχρι να εξαντληθούν εντελώς οι πιθανότητές μας.

Θα παλέψουμε κάθε παιχνίδι, θα προσπαθήσουμε να μπαίνουμε σε κάθε παιχνίδι με το μαχαίρι στο λαιμό, να μπορέσουμε να παίρνουμε βαθμούς έτσι ώστε να κυνηγήσουμε μέχρι το τέλος να πετύχουμε τον στόχο μας. Ξέρουμε ότι οι πιθανότητες είναι και θα είναι εις βάρος μας για αρκετό χρονικό διάστημα, έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα πρωτάθλημα με πολλές, καλές και ποιοτικές κατά κύριο λόγο ομάδες, αυτό δεν μας φοβίζει καθόλου.

Ισα-ισα που Κυριακή με Κυριακή γινόμαστε όλο και πιο δυνατοί, διορθώνουμε τα λάθη μας και θεωρώ ότι παρουσιαζόμαστε καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο. Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου για το πάθος που έδειξαν, την ενέργεια και την συγκέντρωση στο μεγαλύτερο, και σε όλο θα έλεγα, διάστημα του παιχνιδιού. Σίγουρα η νίκη δεν μας επαναπαύει, μας δίνει μεγαλύτερη ώθηση για το μέλλον αλλά και να διορθώσουμε μερικά πράγματα. Είδαμε ότι και σήμερα είχαμε μεγάλη δυστοκία στο επιθετικό κομμάτι. Δεν γίνεται να κάνουμε πολλές ευκαιρίες και να πετυχαίνουμε γκολ από αυτογκόλ. Πρέπει να διορθώσουμε το κομμάτι αυτό αν θέλουμε πραγματικά, Κυριακή με Κυριακή να αυξάνουμε τις πιθανότητες για παραμονή στην κατηγορία».

Για το τι άλλαξε σε σχέση με τις προηγούμενες αναμετρήσεις: «Με τα παιδιά δουλεύουμε πάρα πολύ στην προπόνηση, πάρα πολύ και στοχευμένα, προσπαθούμε από τον κάθε ποδοσφαιριστή να πάρουμε το κάτι παραπάνω , να βελτιώνει κάποιες αδυναμίες που έχει και θεωρώ ότι σιγά-σιγά μερικά πράγματα αρχίζουν και βγαίνουν στο γήπεδο. Τα παιδιά έβγαλαν πολλά πράγματα που δουλέψαμε στην προπόνηση και το βασικότερο είναι ότι βγάλαμε πάθος, πολλές φορές το πάθος είναι έμφυτο αλλά πολλές φορές εμπνέεται από τους συμπαίκτες και τον εκάστοτε προπονητή».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου