ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πεζοπορία αθλητών του ΕΟΣ Βόλου στην παγωμένη λίμνη Βαϊκάλη

πεζοπορία-αθλητών-του-εοσ-βόλου-στην-π-147704

Μια ακόμη πρωτοποριακή και εξαιρετικά δύσκολη αποστολή σχεδιάζουν και υλοποιούν οι Βολιώτες ορειβάτες του ΕΟΣ ΒΟΛΟΥ και λάτρεις της περιπέτειας, σε μια από τις απομακρυσμένες και αφιλόξενες περιοχές του πλανήτη μας, στην παγωμένη Σιβηρία και μάλιστα χειμώνα. Οι θερμοκρασίες στα μέσα Φεβρουαρίου “πέφτουν” στους -30ο Celcius.

Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στη στέπα της Σιβηρίας τον χειμώνα ρίχνουν τον συντελεστή ψύχους στους -50ο Celcius, ενώ η απόσταση που θα περπατήσουν οι Βολιώτες ορειβάτες υπολογίζεται ότι είναι στα 180 χιλιόμετρα.

Οι αθλητές του ΕΟΣ Βόλου, που θα πραγματοποιήσουν χειμερινή πεζοπορική διάσχιση της λίμνης Βαϊκάλης στην παγωμένη Σιβηρία, είναι οι Μαγγίτσης Νίκος, Παναγιώτου Κώστας και Κατσαντώνης Αθανάσιος.

Η πορεία θα γίνει πεζοπορικά, ενίοτε με ορειβατικά σκι και ενίοτε με κραμπόνς πάνω στον πάγο, όπου χρειάζεται.

Η προσπάθεια των τριών Βολιωτών θα είναι πεζοπορική και αβοήθητη, και όλο τους τον εξοπλισμό (σκηνές, υπνόσακοι, ρουχισμός, γκαζάκια, τρόφιμα κλπ) θα τον σέρνουν σε έλκηθρα, που θα τραβάνε μόνοι τους.

Σήμερα το πρωί η αποστολή αναχώρησε από Βόλο για Αθήνα και στις 13:00 πέταξε για Μόσχα, για να ακολουθήσει νέα πτήση στις 20:00 από Μόσχα για Ιρκούτσκ, όπου οι τρεις Βολιώτες θα φθάσουν αύριο Πέμπτη (17/2) πρωί στις 08:30.

Αφού αγοραστούν τρόφιμα, γκαζάκια, γίνει ενοικίαση σκι και ελκήθρων, η αποστολή θα μεταφερθεί με με τζιπ σε απόσταση 250 χλμ στη δυτική ακτή της λίμνης στο νησάκι Olkhon.

Θα ακολουθήσει από μεθαύριο 18/2 έως τις 20/2 περπάτημα πάνω στην παγωμένη λίμνη, μέχρι να φτάσουμε στην απέναντι ανατολική ακτή και στο χωριό Turka.

Στις 21/2 και 22/2 θα γίνει η επιστροφή στη δυτική ακτή και στο νησάκι Olkhon και στις 24 /2 στις 05:30 οι τρεις αθλητές θα αναχωρήσουν με αεροπλάνο για τη Μόσχα και την ίδια μέρα το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη η πτήση για Αθήνα, φτάνοντας στον Βόλο το βράδυ. Το υλικό από την αποστολή, (φωτογραφίες και βίντεο) θα αξιοποιηθεί για τη δημιουργία ταινίας μικρού μήκους.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι την όλη προσπάθεια θα παρακολουθούν με συχνή δορυφορική επικοινωνία και live σύνδεση οι μαθητές του 1ου δημοτικού σχολείου Αγριάς σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Ο Νίκος Μαγγίτσης πρεσβευτής της @fairlifelcc….σε μια αποστολή, που κόβει την ανάσα….

“Η ζωή να κόβει την ανάσα και όχι ο καρκίνος τού πνεύμονα”.

Το Δ.Σ. του ΕΟΣ Βόλου εύχεται καλή επιτυχία στους Αθλητές, να χαρούν την εμπειρία και να επιστρέψουν όλοι χαρούμενοι και υγιείς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου