ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Δύο παιχνίδια σε έναν αγώνα»

δύο-παιχνίδια-σε-έναν-αγώνα-146252

Φανερά έκπληκτος από την καλή παρουσία του ΑΟ Σελλάνων έμεινε ο προπονητής του ΝΠΣ Βόλου, Χουάν Φεράντο, ενώ εστιάζει στον επόμενο αγώνα με τον Αχιλλέα Φαρσάλων το ερχόμενο Σάββατο (27/1, 15:00) στη Νεάπολη.

O Ισπανός τεχνικός των κυανέρυθρων ανέφερε μετά το παιχνίδι στην Καρδίτσα αρχικά πως: «Ήταν δυο παιχνίδια στον ίδιο αγώνα. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε το κοντρόλ του παιχνιδιού και τις κατάλληλες τοποθετήσεις σε άμυνα και επίθεση. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΑΟ Σελλάνων έπαιξε πάρα πολύ καλό ποδόσφαιρο. Είχε πολύ καλό τρανζίσιον από την άμυνα στην επίθεση και έχασε τρεις καθαρές ευκαιρίες να ισοφαρίσει. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε και ένα δύσκολο γήπεδο αλλά πλέον σκεφτόμαστε τον επόμενο αγώνα με τα Φάρσαλα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα Σέλλανα και τον κόουτς για το πολύ καλό παιχνίδι. Αν η ομάδα συνεχίσει με αυτό το κίνητρο και αυτό το πλάνο παιχνιδιού θα μείνει στην κατηγορία».

Σε ερώτηση για το αν οι παίχτες του ΝΠΣ επαναπαύτηκαν μετά το γκολ: «Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε πρόβλημα στο κέντρο καθώς είχαμε έναν παίχτη λιγότερο και δεν εκμεταλλευθήκαμε τους ελεύθερους χώρους. Δεν τίθεται θέμα χαλάρωσης. Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε με τρία χαφ ενώ στο δεύτερο αποφασίσαμε να ενισχύσουμε την επίθεση. Ήταν μια λάθος απόφαση αλλά δεν αποτελεί δικαιολογία, καθώς ο ΑΟ Σελλάνων κοντρόλαρε το παιχνίδι και βρήκε τους χώρους που ήθελε».

Μπουρνάκας: «Μας άξιζε τουλάχιστον ο βαθμός»

Από την πλευρά των ηττημένων, ο προπονητής του ΑΟ Σελλάνων Γιάννης Μπουρνάκας, στάθηκε στην καλή εικόνα της ομάδας του, ενώ κράτησε το δεύτερο ημίχρονο, όπου όπως πιστεύει, θα μπορούσε να έρθει η ισοπαλία: «Πάνω από όλα θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά. Η γενική εικόνα και η προσπάθεια της ομάδας μας αφήνει ευχαριστημένους. Δυστυχώς όμως αυτό που μένει είναι ότι δεν πήραμε κάτι από το συγκεκριμένο αγώνα. Παίζαμε με την πιο ποιοτική ομάδα αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι καθώς οι ποδοσφαιριστές μας πίστευαν ότι μπορούν να πάρουν πόντους. Σίγουρα αδικηθήκαμε από το σκορ, αφού μας άξιζε τουλάχιστον ο βαθμός της ισοπαλίας. Μας μένει η καλή εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου. Πάμε αγώνα-αγώνα και θεωρώ ότι η καλή εικόνα αφήνει μια ελπίδα ότι μπορούμε να σωθούμε».

Για το αν υπάρχει προβληματισμός για την επιθετική αφλογιστία των τελευταίων αγώνων:
«Με τη Θήβα μπορεί να υπήρχε ένας προβληματισμός αλλά στον αγώνα με τον ΝΠΣ δημιουργήσαμε φάσεις με ηρεμία και από ατυχία δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Δεν μας ανησυχεί το επιθετικό κομμάτι γιατί μπορεί να είναι θέμα μέρας ή ρέντας. Όταν δημιουργείς φάσεις θα πετύχεις γκολ. Σήμερα δεν μπήκαν, εύχομαι να έχουμε την τύχη να μπουν στον επόμενο αγώνα».

Για το πάθος των παιχτών ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, και αν αυτό οφείλεται στη θέση του αντιπάλου:«Η ανάγκη των βαθμών λειτούργησε. Τη θέση του αντιπάλου τη γνωρίζαμε. Ξέραμε ότι έπρεπε να προσέξουμε και να καλύψουμε κάποιους χώρους. Στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε τα πατήματα που θέλαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο αλλάξαμε τη μορφή του αγώνα, ρισκάραμε, παίξαμε με ένα αμυντικό χαφ και αυτό βοήθησε στην επιθετικότητα της ομάδας. Συνεχίζουμε, υπάρχει δρόμος μπροστά, κάθε ματς είναι σημαντικό και ειδικά το επόμενο από τα πιο σημαντικά».

Μάντζης: «Δεν έχουμε ξαναπιεστεί έτσι»

Ο επιθετικός των κυανέρυθρων Βασίλης Μάντζης σχολίασε μετά το παιχνίδι, το οποίο κρίθηκε με δικό του τέρμα: «Ξέραμε ότι παίζαμε σε μια πολύ δύσκολη έδρα με μια καλή ομάδα, που έχει στόχους στο πρωτάθλημα. Στο πρώτο ημίχρονο ο βρήκαμε ένα γκολ, όπως το βρήκαμε, και ακολούθως προσπαθήσαμε να διαχειριστούμε το παιχνίδι και τον κακό αγωνιστικό χώρο. Στο δεύτερο ημίχρονο πιεστήκαμε όπως δεν έχουμε ξαναπιεστεί από άλλη ομάδα, αλλά καταφέραμε και πήραμε τους τρεις βαθμούς. Μας ενδιαφέρει να φτάσουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε στην μαθηματική κατάκτηση του τίτλου».

Για το αν ήταν πιο δίκαιο αποτέλεσμα η ισοπαλία: «Μπορεί να ήταν πιο δίκαιη η ισοπαλία, αλλά όπως εξελίχθηκε το ματς θα μπορούσε να έρθει και 0-2».

Από την πλευρά των ηττημένων ο Νίκος Κούρκουλας σχολίασε:«Γνωρίζαμε ότι παίζαμε με την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με ένα τυχερό γκολ. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν πολύ καλοί, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό άλλαξε. Πιέσαμε, δημιουργήσαμε ευκαιρίες και το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία. Κοιτάμε τον επόμενο αγώνα. Κάθε παιχνίδι για μας είναι τελικός».

Για την εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου:«Θεωρώ πως ήταν θέμα προσαρμογής στον αντίπαλο. Ξέραμε πως θα δεχτούμε πίεση και πως είναι επιθετική ομάδα. Όταν προσαρμοστήκαμε τους πιέσαμε και δυστυχώς δεν πήραμε το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου