ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Κάθαρση στο ποδόσφαιρο, αλλιώς αποχωρούμε από το πρωτάθλημα»

κάθαρση-στο-ποδόσφαιρο-αλλιώς-αποχω-14001

Ο Βολιώτης υπεύθυνος επικοινωνίας του ΠΑΟΚ Κυριάκος Κυριάκος μιλά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ

Μεγαλωμένος στο Βόλο ο Κυριάκος Κυριάκος πλέον έχει αναλάβει καθήκοντα υπεύθυνου επικοινωνίας του Δικεφάλου του Βορρά. Ο Κυριάκος έφυγε στα 18 του από τον Βόλο, όταν πέρασε στη φιλοσοφική σχολή της Θεσσαλονίκης. Εκεί, από το 1999, παράλληλα με τη παρακολούθηση των μαθημάτων της σχολής ξεκίνησε να δουλεύει ως δημοσιογράφος στο αθλητικό τμήμα της εφημερίδας «Μακεδονία». Το μικρόβιο της δημοσιογραφίας γεννήθηκε μέσα του όταν ακόμη βρίσκονταν σε πολύ μικρή ηλικία, αφού το σπίτι του ήταν δύο ορόφους πάνω από τα παλιά γραφεία του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ.

Ως δημοσιογράφος δούλεψε έως το 2004, όταν άνθρωποι του ΠΑΟΚ τον κάλεσαν στα γραφεία της ομάδας για να αναλάβει την θέση του Υπεύθυνου Επικοινωνίας. Εκτοτε ο δρόμος του με αυτόν της ομάδας έχουν γίνει ένας. Ωστόσο, πολλές φορές ταξιδεύει στο Βόλο με τελευταία επίσκεψη στο ΕΑΚ στο φετινό ματς κυπέλλου Ολυμπιακού Βόλου με τον ΠΑΟΚ.

Συνέντευξη στον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε μαζί του και τον ρώτησε για τον Βόλο, αλλά και για τον ΠΑΟΚ.

Για τη σχέση του με τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ, κ. Ιβάν Σαββίδη τόνισε: «Εγώ είμαι από τους παλιούς της ομάδας. Αυτό που έχω σίγουρα να πω είναι ότι με την έλευσή του άλλαξαν αρκετά πράγματα. Εχουμε πολύ καλή σχέση είναι από τους ανθρώπους που ακούει τις προτροπές των άλλων και βέβαια ο μόνος του στόχος είναι η βελτίωση της ομάδας».

Για την απόφαση να μην συμμετάσχει η ομάδα στον ημιτελικό του Κυπέλλου ανέφερε: «Θεωρώ πως πήραμε τη σωστότερη απόφαση. Ηταν κάτι που έγινε πριν ακόμα ο Υφυπουργός αποφασίσει να διακόψει το Κύπελλο. Αυτή η στάση του ΠΑΟΚ έφερε ένα ντόμινο εξελίξεων, είχε ως αποτέλεσμα τελικά να γίνει η αρχή για την κάθαρση του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Πολιτεία και FIFA πλέον στρέφονται προς αυτόν τον πυλώνα και θεωρώ ότι στο τέλος με τον τρόπο μας θα έχουμε πετύχει κάτι πολύ σπουδαίο».

Για τις προτροπές προς τον κ. Σαββίδη να συμμετάσχει η ομάδα στον ημιτελικό υπογράμμισε: «Η αλήθεια είναι ότι υπήρχαν άνθρωποι του ποδοσφαίρου, παραδοσιακοί παράγοντες οι οποίοι φοβούνται τέτοιου είδους αντιδράσεις και προέτρεψαν τον κ. Σαββίδη να συμμετάσχει η ομάδα στο ματς με τον Ολυμπιακό. Ωστόσο εμείς μείναμε ακλόνητοι σε αυτό. Ο Πρόεδρος ως παράγοντας έχει πιο φρέσκες ιδέες, είναι πιο ορμητικός και πιστεύει πως μόνο με τέτοιες αποφάσεις μπορεί κάποιος να ταρακουνήσει το σύστημα. Βέβαια, άκουσε την γνώμη όλων, αλλά από τη στιγμή που πήραμε την συγκεκριμένη απόφαση και την ανακοινώσαμε είπαμε πως θα φτάσουμε μέχρι το τέλος. Ολοι μας ήμασταν δίπλα του και τον στηρίξαμε».

Πότε θεωρείται πως θα έρθει η αλλαγή στην ΕΠΟ; «Εμείς πιστεύουμε πως η αλλαγή στην Ομοσπονδία μπορεί να έρθει οποιαδήποτε στιγμή. Αρκεί αυτοί οι παράγοντες που διαχειρίζονται το ποδόσφαιρο να φύγουν από τις καρέκλες τους και τις θέσεις τους πάρουν άλλοι που έχουν στόχο την βελτίωση του ποδοσφαίρου. Θεωρώ ότι ήδη κινήθηκαν οι διαδικασίες, τις οποίες εμείς αλλά και άλλες ομάδες έχουμε στην κορυφή της ατζέντας μας τα τελευταία 2-3 χρόνια. Την αλλαγή μπορούν να φέρουν είτε οι παράγοντες των Ενώσεων, είτε η Πολιτεία αλλά και η FIFA. Η καταληκτική ημερομηνία για την αλλαγή για εμάς είναι τον Οκτώβριο όταν και θα γίνουν οι εκλογές της Ομοσπονδίας. Σε περίπτωση που δεν αλλάξει κάτι πάντως εμείς είμαστε διατεθειμένοι να μην δηλώσουμε συμμετοχή στο επόμενο πρωτάθλημα».

Υπάρχει περίπτωση να μην συμμετάσχει ο ΠΑΟΚ στο νέο πρωτάθλημα; «Βεβαίως αν δεν έρθει η αλλαγή που πρέπει να γίνει. Αυτό το σύστημα δεν μπορεί να συνεχίζει να διαχειρίζεται το ποδόσφαιρο. Θέλουμε να γίνει αλλαγή αλλιώς η ομάδα δεν κατεβαίνει στο πρωτάθλημα. Πάντως πιστεύουμε πως το επόμενο διάστημα θα αλλάξουν πολλά, διότι έχουμε στο πλάι μας δυνατές Ενώσεις που οι παράγοντές τους έχουν κουραστεί από τα δεινά που τους έχουν προκαλέσει όλα αυτά τα χρόνια».

Για την κλήρωση των πλέι-οφ, ανέφερε: «Είναι ένα αναμενόμενο αποτέλεσμα. Αλλωστε όλοι θα παίξουν με όλους. Εμείς ξεκινάμε την προσπάθειά μας από το γήπεδο της Τούμπας με την ΑΕΚ. Επειτα έχουμε δύο εξόδους στην έδρα του Παναθηναϊκού και του Πανιωνίου. Πιστεύω ότι ο Πανιώνιος που αγωνίζεται δίχως άγχος ίσως αποδειχθεί δυνατός αντίπαλος. Η εικόνα της ομάδας σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα θα είναι αξιόλογη και ο στόχος της πρωτιάς θα επιτευχθεί».

Κλείνοντας ο κ. Κυριάκος αναφερόμενος στο Βόλο, είπε χαρακτηριστικά: «Ταξιδεύω συχνά στο Βόλο. Παρακολουθώ στενά τα ποδοσφαιρικά δρώμενα αλλά και τα κοινωνικά. Ο Βόλος είναι μία πόλη που δύσκολα μπορείς να την αποχωριστείς και πράγματι κάθε φορά που έρχομαι δύσκολα μπορώ να φύγω. Εχει φυσική ομορφιά και πάντα προτείνω σε φίλους και γνωστούς να τον επισκεφθούν».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου