ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μπακάλης: «Εδωσα τη μισή μου ζωή στον Ρήγα»

μπακάλης-εδωσα-τη-μισή-μου-ζωή-στον-ρή-138807

Λίγο πριν την έναρξη του χθεσινού παιχνιδιού, η διοίκηση του Ρήγα Φεραίου βράβευσε τον προπονητή του Ολυμπιακού Βόλου, Λάκη Μπακάλη, για την πολυετή προσφορά του στο σωματείο του Βελεστίνου, σε έντονα συγκινησιακό κλίμα. Μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός των ερυθρόλευκων Λάκης Μπακάλης, με μακρά και σπουδαία θητεία στον πάγκο της ομάδας του Ρήγα σχολίασε συγκινημένος:

«Ευχαριστώ τη διοίκηση του Ρήγα Φεραίου και τον κόσμο του Βελεστίνου για τη μεγάλη τιμή που μου έκαναν. Έχω δώσει τη μισή μου ζωή σε αυτήν την ομάδα. Ευχαριστώ τους φίλους του Ολυμπιακού Βόλου που ήρθαν ξανά να μας υποστηρίξουν, σε ένα ακόμα εκτός έδρας παιχνίδι. Αισθάνθηκα ιδιαίτερα άβολα, μπορώ να πω. Δε θα ήθελα ποτέ να είμαι αντίπαλος του Ρήγα σε αυτό το γήπεδο και να τον κερδίσω. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, όμως. Μου μένουν οι όμορφες στιγμές που πέρασα εδώ μέσα. Σήμερα η τιμή που μου έγινε, ήταν κάτι το πολύ ξεχωριστό για μένα».

Οσον αφορά το παιχνίδι σχολίασε: «Αγωνιστικά, ήμασταν πάρα πολύ καλοί. Ξεκινήσαμε πολύ καλά, κάναμε το δικό μας παιχνίδι στα πρώτα 45 λεπτά. Σαν παιχνίδι, γενικά, το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ καλό, με γρήγορο ρυθμό και πολλές φάσεις. Ένα ντέρμπι με τα όλα του. Ξέραμε ότι θα βρούμε ένα Ρήγα δυνατό κι ανταγωνιστικό και ότι καμία ομάδα δεν περνά εύκολα από το Βελεστίνο. Ειδικά αυτό, το γνωρίζω, εγώ προσωπικά, καλύτερα απ’ όλους. Νομίζω ότι μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει το ματς, με ένα ακόμα γκολ, το οποίο όμως δεν ήρθε. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ρήγας δυνάμωσε, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο πιο δυνατός, πιο αποφασιστικός. Νομίζω πως διαχειριστήκαμε σωστά το ματς, δεν κινδυνέψαμε ιδιαίτερα κι ήμασταν πάλι ανταγωνιστικοί. Χτίζουμε νοοτροπία νικητή. Θέλαμε πολύ τους τρεις βαθμούς, θα τους χρειαστούμε για τη συνέχεια. Δεν έχουμε “μαγικό ραβδί”, δεν υπάρχει η υπομονή, καθώς χρειαζόμαστε επειγόντως βαθμούς, αλλά πιστεύω ότι στη συνέχεια θα είμαστε πολύ καλύτεροι».

Για την ομάδα του Ρήγα και σε ρόλο παίκτη – προπονητή μίλησε ο Χρήστος Σπαθής, αναφέροντας: «Η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά από εμάς στον αγωνιστικό χώρο, είχε τις ευκαιρίες. Το ματς, στο πρώτο ημίχρονο γενικά, είχε πολύ καλό ρυθμό. Δεν εκμεταλλευτήκαμε τα λάθη των αντιπάλων μας, προκειμένου να κάνουμε εμείς το 1-0, σε μία αδράνεια δική μας, από ένα ριμπάουντ ουσιαστικά, δεχτήκαμε το γκολ και, κάπως έτσι, τελείωσε το πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο, επιτρέψτε μου να πω, ότι δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο. Πήραμε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, δεν επιτεθήκαμε με ορθολογικό τρόπο, αλλά προσπαθήσαμε αρκετά. Από πολύ νωρίς στην επανάληψη, ο αντίπαλός μας προσπαθούσε να κερδίσει χρόνο με τραυματισμούς και τα σχετικά. Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, παρά την προσπάθειά μας να πιέσουμε και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες. Έχουμε μπροστά μας κι άλλα παιχνίδια, δεν τελείωσε τίποτα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου