ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η χειρότερη Μπαρτσελόνα της 10ετίας

η-χειρότερη-μπαρτσελόνα-της-10ετίας-134424
Έχουν περάσει 10 χρόνια από την τελευταία φορά που η Μπαρτσελόνα είχε ανάλογες αμυντικές επιδόσεις με τις φετινές. Διαβάστε τι είχε κάνει τότε και τι το 1997, όταν επίσης είχε δεχτεί 11 γκολ ύστερα από οκτώ αγωνιστικές.
Μπορεί η Μπαρτσελόνα να προσφέρει θέαμα σε κάθε παιχνίδι της με αποκορύφωμα αυτό με την Ντεπορτίβο, μπορεί ως τώρα να έχει μόνο μία ισοπαλία στο πρωτάθλημα και αυτή κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, όμως, δεν παύει να έχει μία εξόφθαλμη αδυναμία.
Αυτή είναι η αμυντική λειτουργία, η οποία παρουσιάζεται προβληματική, όπως αποτυπώνουν και οι αριθμοί.
Τις πρώτες οκτώ αγωνιστικές οι Καταλανοί έχουν δεχτεί 11 τέρματα, δηλαδή η εστία τους παραβιάζεται κατά μέσο όρο τουλάχιστον μία φορά σε κάθε παιχνίδι. Η δυνατότητά τους να σκοράρουν κατά ρυπάς έχει καμουφλάρει εν μέρει τα αμυντικά κενά, τα οποία πάντως είναι εμφανή.
Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο πως σύμφωνα με τη "Sport" η Μπαρτσελόνα έχει να δεχτεί 11 γκολ τις οκτώ πρώτες αγωνιστικές από τη σεζόν 2002/03. Εκείνη τη χρονιά προπονητής των "μπλαουγκράνα" ήταν ο Λουις φαν Χαλ, σε μία κακή χρονιά για τους νυν Κυπελλούχους Ισπανίας οι οποίοι σε εκείνο το σημείο της σεζόν (8η αγωνιστική) ήταν όγδοοι έχοντας σημειώσει οκτώ γκολ λιγότερα από φέτος.
Να σημειωθεί πως τελικά η Μπαρτσελόνα τότε τερμάτισε έκτη πίσω από ομάδες όπως οι Ρεάλ Σοσιεδάδ, Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, Θέλτα, ενώ είχε προσπεράσει ακριβώς την τελευταία αγωνιστική την Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Τέλος, 11 τέρματα ύστερα από οκτώ αγωνιστικές είχε δεχτεί η Μπαρτσελόνα και επί εποχής Σερ Μπόμπι Ρόμπσον (1996/97), έχοντας όμως έξι νίκες και δύο ισοπαλίες. Ούτε τότε πήρε πρωτάθλημα, αφού τερμάτισε δύο βαθμούς πίσω από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

sport24.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου