ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Πονάμε, αλλά…»

πονάμε-αλλά-128410

Συμβιβασμένος με τα προβλήματα στο ρόστερ του Παναθηναϊκού δήλωσε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα εν όψει της σημερινής αναμέτρησης με τη Λάτσιο για το Europa League.

«Μας πονά που η ομάδα δεν είναι όπως πέρυσι ή τα προηγούμενα χρόνια, αλλά Πολλά δεν λύνονται μόνο με την θέληση», τόνισε προσθέτοντας: «Πιστεύω πως μπορούμε να παίξουμε καλύτερα κι από ό,τι με την Τότεναμ».

Ο Πορτογάλος προπονητής στάθηκε στη διαφορά κινήτρου που υπάρχει στους παίκτες συγκριτικά με τα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος. «Υπάρχει μεγάλη διαφορά σε αυτό το επίπεδο και σε ό,τι συμβαίνει στα εθνικά πρωταθλήματα. Λόγω των προκλήσεων που δημιουργούνται στο Champions και το Europa League. Τα κίνητρα είναι διαφορετικά», ανέφερε.
Ο 66χρονος προπονητής τόνισε πως η ένδοξη ευρωπαϊκή ιστορία του Παναθηναϊκού είναι δύσκολο να συνεχιστεί υπό αυτές τις συνθήκες που αντιμετωπίζει τώρα η ομάδα. «Αν κοιτάξουμε πίσω θα δούμε ότι ο Παναθηναϊκός είχε πολύ καλές εμφανίσεις. Δεν είχε πάντοτε καλές πορείες στο πρωτάθλημα. Ο άλλος λόγος είναι ο τύπος του παιχνιδιού και η διαφορά είναι στο στυλ της κάθε ομάδας που προέρχεται από διαφορετική φιλοσοφία από εκείνη του αντιπάλου. Ιστορικά οι σύλλογοι από ασθενέστερες ποδοσφαιρικά χώρες κάνουν διαφορετικούς δρόμους, όπως ο Άγιαξ και η Πόρτο. Η ιστορία του Παναθηναϊκού γράφτηκε με αποκορύφωμα το 1971. Άρα κανείς δεν μπορεί να ξεχνάει την ιστορία που φέρουν αυτές οι ομάδες. Είναι φυσικό οι οπαδοί του Παναθηναϊκού να σκέφτονται πως η μεγάλη ιστορία δημιουργείται στις μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Πρέπει να είναι κάποια ομάδα πολύ δυνατή στη χώρα της για να είναι δυνατή και εκτός συνόρων. Τα πράγματα αλλάζουν. Τα τελευταία δέκα χρόνια είναι παντού μεγάλες οι αλλαγές. Οι κοινωνικές συνθήκες αλλάζουν, το ποδόσφαιρο αλλάζει. Πρέπει να είσαι και οικονομικά εύρωστος σαν ομάδα για να παραμείνεις σε αυτό το επίπεδο. Καταλαβαίνετε ότι ο πόνος μέσα μας είναι μεγάλος που ο Παναθηναϊκός δεν είναι όπως πέρυσι ή τα προηγούμενα χρόνια. Δεν είναι θέμα να έχεις μόνο δύο μάτια. Θες πολλά μάτια και μνήμη. Αν συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά, όσο οι παίκτες συνεχίζουν να αποκτούν εμπειρία και να έχουν αυτοπεποίθηση τα αποτελέσματα θα είναι καλύτερα», δήλωσε.
Ο Παναθηναϊκός έβγαλε πολύ καλό πρόσωπο απέναντι στη θεωρητικά ισχυρότερη ομάδα που έχει αντιμετωπίσει ως τώρα φέτος, την Τότεναμ. «Έχετε σκεφτεί τον δρόμο που έχουμε κάνει με όλα τα προβλήματα, τις δυσκολίες, για να κρατηθούμε στο επίπεδο μιας ομάδας όπως ο Παναθηναϊκός; Πολλά δεν λύνονται μόνο με την θέληση. Λύνονται γιατί υπάρχει η δυνατότητα να λυθούν. Χωρίς να τα σκεφτούμε, παρ’ όλα τα προβλήματα, αν οι παίκτες μου πιστέψουν στις δυνατότητες, πιστεύω ότι μπορούν να παίξουν καλύτερα και από ό,τι κόντρα στην Τότεναμ. Η Λάτσιο θα μας δυσκολέψει αλλά θα την δυσκολέψουμε και εμείς».
Βύντρα, Μπουμσόνγκ και Τριανταφυλλόπουλος είναι εκτός μάχης δημιουργώντας προβλήματα στα μετόπισθεν. «Κατανοείτε τα προβλήματα που υπάρχουν. Δεν συμφωνώ ότι προβλήματα υπάρχουν μόνο στην άμυνα. Με την Μάλαγα έπαιξε εκεί ο Πίντο και ο Βελάσκες. Ο Τριανταφυλλόπουλος έπαιξε με την Τότεναμ χωρίς τον Μπουμσόνγκ. Ήταν μια έκπληξη διότι ήταν ήρεμος και έπαιξε καλά. Αυτό που κάνουμε καθημερινά είναι να ξεπερνάει η ομάδα τα προβλήματα. Αυτό το ρόστερ έχουμε, με αυτούς θα παίξουμε. Αυτό που λέω συχνά στους παίκτες είναι ότι θέλω να έχετε στους εαυτούς σας τόσο εμπιστοσύνη όσοι έχουν εγώ εσάς. Αύριο θα παίξει και ακόμη ένας νεαρός παίκτης. Το ποδόσφαιρο αλλάζει. Όταν είχα έρθει παίζαμε με την Μπαρτσελόνα και η ομάδα βρέθηκε εκτός. Ξεκίνησα ξανά να προσπαθώ να φτιάξω μια ομάδα αλλά θέλει χρόνο και χρήματα. Κάθε ομάδα είναι ανάλογη και με την χώρα που παίζει».
Όσο για το αν θα χρησιμοποιήσει έναν εκ των Χουχούμη ή Λαγού, δεν απάντησε με σαφήνεια: «Ακούω στοιχήματα… Ο Χουχούμης είναι πολύ καλός παίκτης με μέλλον. Πρέπει να σκεφτούμε την παλιά Λάτσιο με την νέα. Και να δούμε την ένταση του ιταλικού και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πρέπει να δώσουμε την μάχη μας είτε το θέλουμε είτε όχι. Είναι σημαντικό να υπάρχουν κίνητρα. Γιατί με εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση χτίζεις αυτό που θέλεις. Θέλω να το έχουν αυτό».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου