ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Επέστρεψαν στον Βόλο από τους -35ο C της Σιβηρίας

επέστρεψαν-στον-βόλο-από-τους-35ο-c-της-σι-124350

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη ελληνική πεζοπορική αποστολή στην παγωμένη Σιβηρία και τη λίμνη Βαϊκάλη, όπου βρέθηκαν οι αθλητές του ΕΟΣ Βόλου Νίκος Μαγγίτσης, Κώστας Παναγιώτου και Αθανάσιος Κατσαντώνης.

Η βολιώτικη αποστολή ολοκλήρωσε την πεζοπορική διάσχιση της παγωμένης Βαϊκάλης από ανατολή προς δύση, διανύοντας μια απόσταση περισσότερων από 105 χιλιόμετρων πάνω στον πάγο της Βαϊκάλης. Οι πραγματικά πολικές θερμοκρασίες που έφτασαν μέχρι και στους -35ο C, ήταν το βασικό και συνεχές πρόβλημα για την επίτευξη του στόχου των τριών Ελλήνων πεζοπόρων.

Το μήνυμα της FairLife lcc, που μετέφεραν οι τρεις Βολιώτες ορειβάτες ήταν: «Η ζωή να κόβει την ανάσα και όχι ο καρκίνος του πνεύμονα».

Ο Νίκος Μαγγίτσης είναι πρεσβευτής της FairLife, πρεσβεύοντας το σκοπό και το έργο της οργάνωσης για την πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου του πνεύμονα.

Την όλη προσπάθεια της ελληνικής ομάδας παρακολουθούσαν με online συνδέσεις και βίντεο οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγριάς, σε απόλυτη συνεργασία με τη διευθύντρια κ. Γεροστάθη και τον εκπαιδευτικό κ. Μπατάκα.

Οι μικροί Αγριώτες μαθητές έζησαν κάθε λεπτό της αποστολής, μέσα από διδακτικές συνδέσεις, βίντεο και φωτογραφίες που έστελνε η ομάδα από την παγωμένη Σιβηρία.

Ο Νίκος Μαγγίτσης έστειλε το μήνυμα του Ελληνισμού σε ένα ακόμη απομακρυσμένο και αφιλόξενο μέρος του πλανήτη μας και οι τρεις Έλληνες λάτρεις της περιπέτειας είναι υγιείς και ασφαλείς πίσω στον Βόλο, σχεδιάζοντας ήδη την επόμενη τολμηρή αποστολή τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου