ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Συνέχεια στο ντέρμπι της Νεάπολης

συνέχεια-στο-ντέρμπι-της-νεάπολης-119731

Μετά το παιχνίδι ανάμεσα σε ΝΠΣ Βόλος και Νίκη Βόλου ακολούθησε το τρίτο ημίχρονο με δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος προανήγγειλε την ανάληψη της προεδρίας των κυανέρυθρων, και την ανακοίνωση – απάντηση των κυανόλευκων στα όσα αναφέρθηκαν σε τηλεοπτική εκπομπή το βράδυ της Κυριακής.

Η ποδοσφαιρική αναμέτρηση ανάμεσα σε ΝΠΣ Βόλος και Νίκη Βόλου δεν ανέδειξε νικητή στο γήπεδο της Νεάπολης το περασμένο Σάββατο, με τις δύο ομάδες να παίρνουν από ένα βαθμό μετά το τελικό 1-1.

Ωστόσο, το ντέρμπι ανάμεσα στον πρωτοπόρο της βαθμολογίας ΝΠΣ και τη 2η Νίκη είχε και συνέχεια, με δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου αρχικά την περασμένη Κυριακή, και στη συνέχεια με απάντηση των κυανόλευκων και της Δ.Ε. ποδοσφαίρου.

Μεταξύ άλλων ο Αχιλλέας Μπέος προχώρησε στην αποκάλυψη πως από το ερχόμενο καλοκαίρι θέλει να είναι ο επικεφαλής του Νέου Ποδοσφαιρικού Συλλόγου, εφόσον υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις, ενώ σχολίασε και την αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Μεταξύ άλλων σχολίασε για το παιχνίδι ΝΠΣ Βόλος – Νίκη Βόλου: «Από τη στιγμή που σφυρίζει φάουλ ο διαιτητής, στο γκολ που πετυχαίνει η Νίκη, είναι και απευθείας κόκκινη κάρτα και το γκολ που βάζει ο Μάντζης, είναι άλλος παίκτης οφσάιντ, ο Μάντζης δεν είναι, και είναι και καθαρό πέναλτι το χέρι που γίνεται στο 70’ ή στο 75’».

Για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής: «Έχει τελειώσει εδώ και καιρό για τον πρωταθλητή, και πλέον έχει ξεκαθαρίσει και ποιες ομάδες θα πέσουν και ποιες θα μείνουν, κι ας εκκρεμεί η ένσταση του Ρήγα Φεραίου».

Για τις δηλώσεις του επιθετικού της Νίκης Βόλου, Χρήστου Τζιώρα: «Όσον αφορά τις δηλώσεις ενός συμπαθέστατου -κατά τα άλλα πρώην ποδοσφαιριστή- παλαίμαχου σήμερα, του Τζιώρα. Είναι ένας παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, που οφείλει να κάνει τέτοιες δηλώσεις και να λαϊκίζει, γιατί διαφορετικά σε άλλη ομάδα δεν πρόκειται να πάει. Μόλις σταματήσει του χρόνου -αν δεν του δώσει δουλειά η Νίκη- δεν πρόκειται να πάει πουθενά. Θεωρώ εδώ και καιρό πως δεν είναι ένας ποδοσφαιριστής, όπως πιο παλιά, αλλά το κάνει πλέον για χόμπι. Αυτή είναι η εκτίμησή μου. Τον εκτιμούσα και τον εκτιμάω, αλλά το ρίχνει στον λαϊκισμό, το πάθος και τη δύναμη. Όσο για τον κ. Ξηροφώντα (σ.σ. Ξηροφώτο) έχει μια ομάδα συμμαζεμένη, δυνατή και βγάζει αυτή την εικόνα, αλλά ως εκεί. Εγώ του δίνω συγχαρητήρια».

Για τον ΝΠΣ: «Η ομάδα του Βόλου εδώ και τρεις εβδομάδες κάνει τον προγραμματισμό για τα playoffs. Δεν τους ενδιαφέρει πλέον το αποτέλεσμα. Στον αγώνα του Κυπέλλου με τον Αλμυρό, ο Βόλος κατέβασε 11 παιδάκια, αλλά κέρδισε. Σαφώς θέλει τη νίκη κάθε Κυριακή αλλά ο προγραμματισμός είναι να κατέβει στα playoffs το Πάσχα».

Ακολούθως απαντώντας σε ερώτηση σχολίασε για τη Νίκη Βόλου πως: «Δεν υπάρχει μεγάλη ομάδα Νίκη Βόλου, ιστορική ναι, αλλά όχι μεγάλη. Έχει διεκδικήσει κάτι; Έχει πάρει κάποιον τίτλο; Έχει βγει στην Ευρώπη; Τι; Είναι ιστορική και οφείλουμε να τη σεβόμαστε. Το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο σε ένα αγωνιστικό χώρο, πολύ καλό παρά τη βροχή. Για τον Βόλος ΝΠΣ το αποτέλεσμα ήταν αδιάφορο, και για τη Νίκη γιατί ήθελε να αποδείξει κάτι και ότι δεν έχασε. Ο ένας όμως θα πάρει το πρωτάθλημα και οι άλλοι θα τρώνε σουβλάκια την Τσικνοπέμπτη με κρασί. Οι μεγάλες ομάδες πάνε στα μπουζούκια να πανηγυρίσουν όταν παίρνουν έναν τίτλο και δεν κάνουν ψησταριές μέσα στο γήπεδο να ψήνουνε σουβλάκια και σε πλαστικά να πίνουν κρασιά. Αυτά είναι συνοικιακά».

Για την ενασχόλησή του το ερχόμενο καλοκαίρι με τον ΝΠΣ: «Πλέον στον Βόλο, δημιουργήθηκε μια νέα ομάδα. Αυτή η ομάδα που δημιουργήθηκε από μία μερίδα επιχειρηματιών και το ερχόμενο καλοκαίρι θα ηγηθώ αυτής της προσπάθειας, με δύο βασικές προϋποθέσεις. Πρώτον να έχει ξεκαθαρίσει η δικαστική μου περιπέτεια και δεύτερον εάν ο κόσμος του Βόλος ΝΠΣ, που έχει 800 μέλη, στα playoffs γίνουν 1.200.

Αν όμως τα μέλη γίνουν 500, τότε θα πω στους ανθρώπους που ξεκίνησαν την προσπάθεια, πάρτε την ομάδα και φύγετε, γιατί ο κόσμος του Βόλου δεν τη θέλει. Καλώ όλους τους αγνούς φιλάθλους. Δεν έχει να κάνει με την ιστορία της Νίκης και του Ολυμπιακού, δυο ιστορικών ομάδων. Σε αυτή την προσπάθεια θα ηγηθώ με όλες αυτές τις προϋποθέσεις. Ζητώ από τον κόσμο να συσπειρωθεί. Αν αυτό δεν αρέσει σε 50-100-200 άτομα, σεβαστό».

Η απάντηση της Νίκης Βόλου

Σε απάντηση των λεγόμενων του Αχιλλέα Μπέου, η Δ.Ε. ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση αναφέροντας: «Η Διοικούσα Επιτροπή Ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου 1924 επιθυμεί να τοποθετηθεί σχετικά με τις προσβλητικές δηλώσεις σε τηλεοπτική εκπομπή το βράδυ της Κυριακής 11/2/2018, στον τηλεοπτικό σταθμό ASTRA από τον «παλαίμαχο» Δήμαρχο Βόλου.

Δεν θα ασχοληθούμε με τη φρασεολογία, τις ασυναρτησίες και τις νομικές απόψεις του. Ούτε θα δηλώσουμε πως πέφτουμε από τα σύννεφα με την πρόθεσή του να είναι ο ηγέτης της πρώην Πύδνας Κίτρους. Αυτό άλλωστε είναι γνωστό εδώ και καιρό και χωρίς να μας το αποκαλύψει το Δελφείο των Μαντών…

Θα σταθούμε όμως στο γεγονός της αναφοράς του στην Νίκη Βόλου ως μη μεγάλης ομάδας. Οι ομάδες χαρακτηρίζονται μεγάλες από το μέγεθος και την δυναμική των φίλαθλων που τις ακολουθεί ανεξαρτήτως κατηγορίας και επιτυχιών, από την καταξίωση στην συνείδηση όλου του φίλαθλου κόσμου, από το αγωνιστικό πνεύμα και τον πολιτισμό που προάγουν.

Επειδή λοιπόν η αντίληψή σας για το ποδόσφαιρο είναι γνωστή και εντελώς διαφορετική από την κουλτούρα και το μέγεθος της ΜΕΓΑΛΗΣ Νίκης Βόλου, για αυτό και η οικογένεια της Νίκης σας απέβαλε όταν επιχειρήσατε να ασχοληθείτε με τα διοικητικά της ομάδας.

Ίσως αυτό να μην το έχετε ξεπεράσει ακόμα και εκεί να οφείλεται η εμμονή σας… ίσως να μην έχετε ξεπεράσει και τους 2,5 παίκτες, τους μπακάληδες, τους μανάβηδες και εκείνο το παλιόπαιδο τον Τζιώρα …ή ακόμα να σας ξενίζει και το γεγονός πως συνεχίζουν να γεννιούνται νικιώτες… μπορεί πάλι να φταίμε και εμείς που τολμήσαμε να πληρώσουμε τα σπασμένα «άλλων» στο Πανθεσσαλικό Στάδιο μετά τον περσινό Τελικό Κυπέλλου. Μπορεί να σας ενοχλεί το γεγονός πως μετά βίας το Σάββατο ήταν 300 άτομα στο γήπεδο της Νεάπολης.

Πάντως ό,τι και αν είναι αυτό που σας εξωθεί στην διαρκή αυτή προσπάθεια να παρουσιάσετε ως μικρή την Νίκη Βόλου, δυστυχώς για εσάς δεν θα την φτάσετε ποτέ. Όσο και αν την χαμηλώνετε από τηλεοπτικά πάνελ και sites η Νίκη Βόλου θα είναι πάντα ΜΕΓΑΛΗ.

Διότι το μεγαλείο μιας ομάδας είναι σαν ένα ποτήρι με νερό μέχρι την μέση. Κάποιοι ασχολούνται με το ποτήρι και το χαρακτηρίζουν είτε μισογεμάτο , είτε μισοάδειο. Κάποιους άλλους όμως τους νοιάζει και ο τρόπος που μπήκε το νερό στο ποτήρι… και το δικό μας ποτήρι είναι γεμάτο με ήθος, τιμιότητα, αξιοπρέπεια, δύσκολες στιγμές, χαρές, πίκρες, λάθη αλλά και δύσκολες αποφάσεις.

Για αυτό το μεγαλείο μας είναι ΑΝΟΘΕΥΤΟ.

Για αυτό 94 χρόνια τώρα μένουμε πιστοί στα ιδανικά μας …και πιστέψτε μας είναι ωραίο να είσαι πιστός σε μια ομάδα. Δοκιμάστε το καμιά φορά, δεν θα χάσετε.

ΥΓ1. Μπορεί εμείς την Τσικνοπέμπτη να την γιορτάσαμε στο Πανθεσσαλικό Στάδιο σαν οικογένεια, όμως εμείς πληρώσαμε για να είναι εκεί το «σπίτι» μας. Για τους παίκτες της πρώην Πύδνας που διαμένουν στους Ξενώνες του Πανθεσσαλικού από τον Αύγουστο θα μας πείτε κάτι;

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 1924 – ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου