ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Προτάσεις για δύο αθλητικά κέντρα σε Μακρυράχη και Αγριά

προτάσεις-για-δύο-αθλητικά-κέντρα-σε-μ-118509

Κατέθεσε στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη ο Χρήστος Μπουκώρος

Την ολοκληρωμένη μελέτη για δημιουργία γηπέδου ποδοσφαίρου 5×5 στη Μακρυράχη Πηλίου και την προμελέτη για την κατασκευή στεγάστρου στο γήπεδο μπάσκετ στον χώρο, που έχει παραχωρήσει ο ΟΣΕ για είκοσι χρόνια στο B.C. Αγριάς παρέδωσε, κατά τη χθεσινή τους συνάντηση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. και βουλευτής Μαγνησίας Χρήστoς Μπουκώρος στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Το μεν γήπεδο ποδοσφαίρου 5×5 στη Μακρυράχη αποτελεί έργο προϋπολογισμού 100.000 ευρώ, το δε στέγαστρο για το γήπεδο μπάσκετ στην Αγριά είναι προϋπολογισμού 79.000 ευρώ.

Ο βουλευτής Μαγνησίας παραδίδοντας τις δύο μελέτες στον υφυπουργό τόνισε ότι τα έργα εξυπηρετούν τις ανάγκες της αθλούμενης νεολαίας και μάλιστα στην πρώτη περίπτωση μιας ορεινής και δυσπρόσιτης περιοχής, όπως είναι η Μακρυράχη, η οποία δεν διαθέτει κανέναν άλλον χώρο άθλησης. Στην περίπτωση της Αγριάς με το στέγαστρο θα προστατεύονται από τις καιρικές συνθήκες περίπου 200 αθλητές, που πλαισιώνουν τον συγκεκριμένο σύλλογο, ενώ παράλληλα θα δοθεί υπεραξία και στη σημαντική παραχώρηση του ΟΣΕ.

Από τη πλευρά του, ο κ. Αυγενάκης απαντώντας στον βουλευτή Μαγνησίας υπογράμμισε τα εξής: «Είμαι κοντά στον Βόλο, κοντά στη Μαγνησία και ιδιαίτερα στη νεολαία της περιοχής. Απτή απόδειξη των λεγομένων μου είναι και οι χρηματοδοτήσεις αθλητικών έργων, για τις οποίες πρόσφατα βρέθηκα στη Μαγνησία. Δεσμεύομαι να εξαντλήσω κάθε δυνατότητα ένταξης των συγκεκριμένων έργων, επ’ ωφελεία των νέων της περιοχής, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) του υπουργείου μας, οι εκταμιεύσεις των οποίων αναμένεται να αρχίσουν το επόμενο χρονικό διάστημα».

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι τα δύο έργα οραματίστηκαν, το μεν γήπεδο ποδοσφαίρου 5×5 ο πρόεδρος της Κοινότητας Μακρυράχης Χρήστος Καμβρογιάννης και τη δε κατασκευή στεγάστρου για το γήπεδο μπάσκετ στην Αγριά ο πρόεδρος του συλλόγου B.C. Αγριάς Γιώργος Κοψιαλής, οι οποίοι ζήτησαν τη βοήθεια του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου για την προώθηση και υλοποίηση των αιτημάτων τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου