ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τα «διπλά» της πρεμιέρας έφεραν ανακατατάξεις

τα-διπλά-της-πρεμιέρας-έφεραν-ανακα-1053677

Η ΑΕΚ (0-4 στη Λαμία) προσπέρασε τον ΠΑΟΚ (0-1 από τον Άρη) στην πρώτη θέση-Μείωσε την απόσταση από την κορυφή ο Παναθηναϊκός (1-3 κόντρα στον Ολυμπιακό)

Με 3/3 νίκες των φιλοξενούμενων έκανε πρεμιέρα η διαδικασία των φετινών playoff στη Super League, φέρνοντας εκ νέου ανακατατάξεις στον βαθμολογικό πίνακα.

Η ΑΕΚ πέρασε επιβλητικά από τη Λαμία με 0-4, και χάρη στην εντός έδρας ήττα του ΠΑΟΚ από τον συμπολίτη Άρη με 0-1 επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας. Επέστρεψε εμφατικά στις νίκες ο Παναθηναϊκός επικρατώντας 1-3 στο «Γ. Καραϊσκάκης» του Ολυμπιακού, στην επέτειο συμπλήρωσης 99 χρόνων «ζωής» των ερυθρόλευκων.

Λαμία-ΑΕΚ 0-4

Στο ΔΑΚ Λαμίας, η ΑΕΚ έκανε ιδανικό ντεμπούτο στην διαδικασία των playoffs επικρατώντας της ομώνυμης ομάδας με 0-4.

Η Ένωση ευτύχησε να πάρει κεφάλι στο σκορ στις τελευταίες στιγμές του πρώτου ημιχρόνου. Στο 45+2′ ο Μάνταλος εκτέλεσε ένα φάουλ από τα δεξιά, με τον Πόνσε να παίρνει την κεφαλιά, τον Κοσέλεφ να προσπαθεί αλλά να… αδυνατεί να μπλοκάρει την μπάλα, με τον προωθημένο Κάλενς να την σπρώχνει στα δίχτυα γράφοντας το 0-1.

Στο 68ο λεπτό, ο Λάζαρος Ρότα κατέγραψε ασίστ από εκτέλεση πλαγίου άουτ (!) τροφοδοτώντας εντός περιοχής τον Πόνσε, ο οποίος με ένα σκαστό τελείωμα νίκησε τον Κοσέλεφ σημειώνοντας το 0-2, και πετυχαίνοντας το 11ο τέρμα του στα τελευταία οκτώ (!) ματς πρωταθλήματος.

Από εκεί και πέρα, ανέλαβε δράση ο Λιβάι Γκαρσία.

Στο 88′ είδε τη μπάλα να έρχεται προς το μέρος του, ύστερα από βολέ του Στάνκοβιτς, κατεβάζοντάς την υπέροχα. Απέφυγε κατά σειρά τους Αμαράλ και Λέικ και στη συνέχεια εξαπέλυσε μια οβίδα με το αριστερό, περίπου 10 μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή, η οποία κατέληξε στο αριστερό «Γ» του Κοσέλεφ για το εντυπωσιακό 0-3.

Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο επιθετικός από το Τρινιντάντ/Τομπάγκο συνδυάστηκε με τον Λιούμπιτσιτς, μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, ταλαιπώρησε ξανά τον Αμαράλ και με όμορφο αριστερό πλασέ νίκησε για δεύτερη φορά τον Μολδαβό γκολκίπερ της Λαμίας διαμορφώνοντας το τελικό 0-4.

Ο επιθετικός της ΑΕΚ μετρά πλέον 13 γκολ σε 13 συμμετοχές του στη φετινή Super League.

ΛΑΜΙΑ (Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιμόν, Κορνέζος, Τζανετόπουλος (87′ Γιαννούτσος), Αμαράλ, Τζανδάρης (58′ Τσούκαλος), Στάνκο (73′ Κοντονίκος), Σλίβκα, Σίντκλεϊ (74′ Σαντάνα), Νούνιεζ, Μάλτσι (74′ Λέικ)

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα (78′ Λιούμπιτσιτς), Βίντα, Κάλενς, Πήλιος, Γιόνσον, Σιμάνσκι, Πινέδα (83′ Σιντιμπέ), Μάνταλος (78′ Λ. Γκαρσία), Ελίασον (83′ Χατζισαφί), Πόνσε (83′ Αραούχο).

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-3

«Διπλό» που τον επαναφέρει με ηχηρό τρόπο στις επιτυχίες και τον βάζει εκ νέου δυναμικά στο κόλπο του πρωταθλήματος πέτυχε στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Παναθηναϊκός, επικρατώντας του Ολυμπιακού με 1-3

Παρά το γεγονός ότι οι παίκτες του Φατίχ Τερίμ έδειχναν να πατούν καλύτερα στο ματς, στο πρώτο χρονικό διάστημά του, έμειναν πίσω στο σκορ.

Στο 24ο λεπτό, ύστερα από μια επιθετική προσπάθεια και σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι στον Ποντένσε. Ο Πορτογάλος ελίχθηκε, σούταρε φοβερά με δύναμη με το δεξί με τον Λοντίγκιν να βρίσκει λίγο τη μπάλα αλλά δίχως να καταφέρνει να της αλλάξει σημαντικά πορεία με αποτέλεσμα αυτή να καταλήξει στα δίχτυα για το 1-0.

Παρά την αρνητική αυτή εξέλιξη (αλλά και το γεγονός ότι μόλις στο 8ο λεπτό, ο Λοντίγκιν αντικατέστησε τον τραυματία Ντραγκόφσκι που αντιμετώπισε μυϊκό πρόβλημα), οι πράσινοι πέτυχαν ολική ανατροπή, πριν καν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος!

Στο 41′ ο Μπερνάρ βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Πασχαλάκη ύστερα από πάσα του Ιωαννίδη, τσίμπησε την μπάλα πάνω από τον Έλληνα γκολκίπερ, αλλά λίγο πριν τη γραμμή πρόλαβε να απομακρύνει -προσωρινά- τη μπάλα ο Έσε. Ο Μπακασέτας ήταν στην κατάλληλη θέση, πήρε το «ριμπάουντ» και με δυνατό σουτ, σε δεύτερο χρόνο έφερε το ματς στα ίσια.

Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, οι παίκτες του Παναθηναϊκού κυκλοφόρησαν όμορφα και με ταχύτητα τη μπάλα, η οποία έφτασε στον Μπακασέτα. Το σουτ του αρχηγού της Εθνικής Ελλάδος κόντραρε, με τον Πασχαλάκη να την αποκρούει ελαφρώς αλλά αυτή να καταλήγει στον Ιωαννίδη, ο οποίος παρά την πίεση από Πασχαλάκη και Ροντινέι μπήκε «με τη μπάλα στα δίχτυα», σημειώνοντας το 1-2.

Η μεσοαμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού εξακολουθούσε να είναι… επιεικώς προβληματική, με αποτέλεσμα με τη συμπλήρωση 70 λεπτών αγώνα, ο Παναθηναϊκός να φτάσει και στην επίτευξη τρίτου τέρματος.

Ο Κώτσιρας σέντραρε απο τα δεξιά, με τον Μπερνάρ στο δεύτερο δοκάρι να κοντρολάρει ανενόχλητος τη μπάλα και την κατάλληλη στιγμή να «σερβίρει» στον Ιωαννίδη ο οποίος με ένα σκαστό πλασέ την έστειλε στα δίχτυα πετυχαίνοντας δεύτερο προσωπικό τέρμα, σφραγίζοντας το τελικό 1-3.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Μπιανκόν, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε (80′ Ιμπόρα), Όρτα (59′ Τσικίνιο), Ποντένσε (80′ Γιόβετιτς), Μασούρας (59′ Φορτούνης), Φ. Ναβάρο (73′ Ελ Αραμπί), Ελ Κααμπί

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τερίμ): Ντραγκόφσκι (7′ λ.τ. Λοντίγκιν), Κώτσιρας, Ακαϊντίν, Αράο, Μλαντένοβιτς, Ρ. Πέρεθ, Τσέριν, Μπακασέτας (83′ Μαντσίνι), Μπερνάρ (83′ Τζούριτσιτς), Παλάσιος (75′ Βίτορ Ούγκο), Ιωαννίδης (83′ Σπόραρ).

ΠΑΟΚ-Άρης 0-1

Τέλος, στην Τούμπα, ο Άρης έδωσε συνέχεια στην εξαιρετική φετινή του παράδοση κόντρα στον συμπολίτη ΠΑΟΚ (δύο νίκες και μια ισοπαλία πλέον, σε τρία ματς), επικρατώντας με 0-1 και… ρίχνοντάς τον απο την κορυφή της βαθμολογίας.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο… συνήθης ύποπτος για τους κίτρινους φέτος, ο Λορέν Μορόν.

Στο 31ο λεπτό, ο Σαβέριο έγινε δέκτης της μπάλας ύστερα από λανθασμένη μεταβίβαση του Κεντζιόρα. Aφού ταλαιπώρησε τους Όττο (τον οποίο απέφυγε δύο φορές) και Μουργκ, τροφοδότησε εντός περιοχής τον Μορόν. Ο φορ του Άρη πήρε την μπάλα με πλάτη στην εστία, βρήκε λίγο χώρο, εκτέλεσε διαγώνια με το δεξί νικώντας τον Κοτάρσκι και γράφοντας το 0-1 που διατηρήθηκε έως τη λήξη του παιχνιδιού.

Με το γκολ αυτό, ο Λορέν Μορόν έφτασε τα 15 τέρματα, πιάνοντας στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί του Ολυμπιακού.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Όττο (71′ Ντεσπόντοφ), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ (78′ Οζντόεφ), Μάρκος Αντόνιο (59′ Σβαμπ), Α. Ζίβκοβιτς, Μουργκ (59′ Κωνσταντέλιας), Τάισον, Μπράντον Τόμας (71′ Τζίμας)

ΑΡΗΣ (Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Ζουλ (76′ Βέλεθ), Βερστράτε, Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο (76′ Σαμόρα), Μορόν (46′ Ανσαριφάρντ)

Αποτελέσματα/Επόμενη/Βαθμολογία

Αποτελέσματα (1η)

Λαμία-ΑΕΚ 0-4

(45+2′ Κάλενς, 67′ Πόνσε, 88′, 90+2′ Λ. Γκαρσία)

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-3

(24′ Ποντένσε-41′ Μπακασέτας, 45+4′, 70′ Ιωαννίδης)

ΠΑΟΚ-Άρης 0-1

(31′ Μορόν)

Επόμενη (2η)

Κυριακή 31 Μαρτίου

17:00 Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

20:30 ΑΕΚ-Ολυμπιακός

20:30 Άρης-Λαμία

Βαθμολογία

1.AEK 62

2.ΠΑΟΚ 60

3.Παναθηναϊκός 59

4.Ολυμπιακός 57

5.Άρης 45

6.Λαμία 34

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου