ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κομβικό ματς παραμονής για Δήμητρα

κομβικό-ματς-παραμονής-για-δήμητρα-102768

Τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος βρίσκεται ο 3ος όμιλος της Γ’ Εθνικής και τα παιχνίδια, όσο πλησιάζουμε στην ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη σπουδαιότητα είτε για την άνοδο είτε για τη σωτηρία.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Κι αν από τις δύο ομάδες της Μαγνησίας ο Θησέας έχει χάσει τις ελπίδες του για παραμονή κα θα αγωνιστεί σήμερα χωρίς άγχος στο Arena απέναντι στον δεύτερο Ηρακλή Λάρισας, η Δήμητρα έχει την πίεση των αποτελεσμάτων, προκειμένου να παραμείνει στην κατηγορία. Έτσι, θέλει σήμερα να φύγει με βαθμολογικό όφελος από την Πιερία με αντίπαλο τον γηπεδούχο Εθνικό Νέου Κεραμιδίου.

Χωρίς τον πρώτο της σκόρερ

Η Δήμητρα έχει σημαντικές απουσίες σήμερα, δύο λόγω τιμωρίας και μία λόγω τραυματισμού.

Συγκεκριμένα, ο Στέλιος Αρσένος θα στερηθεί των υπηρεσιών του Πεπκολάι, που είναι ο πρώτος της σκόρερ με τέσσερα τέρματα και ο πιο ποιοτικός της παίκτης από τον Ιανουάριο και μετά που πήγε στην Ευξεινούπολη, αλλά συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες, όπως και ο Θωμαΐδης. Πρόβλημα τραυματισμού αντιμετωπίζει ο Μαυροζούμης, που είχε γίνει αναγκαστική αλλαγή στο 10ο λεπτό του αγώνα με τη Νέα Αρτάκη και δεν υπολογίζεται.

Οι Ευξεινουπολίτες είναι στο +1 από τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου, ο οποίος βρίσκεται οριακά κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού και δίνει κι αυτός σήμερα ένα παιχνίδι ζωής ή θανάτου.

Οι φιλοξενούμενοι έχουν πάρει τρία διπλά σε Αταλάντη, Νέα Αρτάκη και Αγριά και πιστεύουν ότι μπορούν σήμερα να φτάσουν στο τέταρτο και να κάνουν το μεγάλο βήμα παραμονής με το τρίτο συνεχόμενο τρίποντό τους, αφού έχουν προηγηθεί οι εντός έδρας επιτυχίες με Αταλάντη και Νέα Αρτάκη.

Από την άλλη, την περασμένη Τετάρτη οι «πράσινοι» γνώρισαν τον αποκλεισμό από τον Σαρακηνό στο Κύπελλο της ΕΠΣΘ και οφείλουν ν’ αφήσουν πίσω τους το κακό αποτέλεσμα, που τους στέρησε τη δυνατότητα να διεκδικήσουν έναν τίτλο, τον οποίον ήθελαν πολύ.

Σε ό,τι αφορά στον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου είναι η ομάδα με την καλύτερη άμυνα εντός έδρας στον τρίτο όμιλο, αφού έχει δεχθεί μόλις δύο τέρματα ως γηπεδούχος, έχοντας πετύχει έντεκα, ενώ ο συνολικός του απολογισμός στο «σπίτι» του είναι 4 νίκες, 3 ισοπαλίες και μία ήττα. Η ομάδα της Πιερίας θα προσπαθήσει να πάρει το τρίποντο που θα τη βοηθήσει να ξεπεράσει τη Δήμητρα κατά δύο βαθμούς, αλλά και να έχει το προβάδισμα σε περίπτωση ισοβαθμίας, καθώς το ματς του πρώτου γύρου στο Εθνικό Στάδιο Αλμυρού είχε έρθει ισόπαλο χωρίς τέρματα (0-0).

Διαιτητής της σημερινής αναμέτρησης θα είναι ο Ιωακείμ Χατζηβασιλείου με βοηθούς τους Ευστάθιο Τσεχελίδη και Παναγιώτη Πουλαδάκη, όλοι από την ΕΠΣ Μακεδονίας.

Για την αξιοπρέπειά του ο Θησέας

Για την ιστορία και την αξιοπρέπειά του θα παίξει σήμερα στο Arena με τον δεύτερο Ηρακλή ο Θησέας, ο οποίος, αν ηττηθεί, θα υποβιβαστεί και μαθηματικά.

Οι Αγριώτες θα προσπαθήσουν να δείξουν κάποια από τα καινούργια στοιχεία που βάζει στις προπονήσεις ο Δημήτρης Κόφφας και να είναι όσο πιο ανταγωνιστικοί μπορούν απέναντι σε έναν ανώτερο αντίπαλο, ο οποίος όμως ήταν αρκετά τυχερός στο ματς του πρώτου γύρου και είχε φύγει με ένα διπλό που δεν άξιζε.

Τιμωρημένος είναι ο βασικός κεντρικός αμυντικός Σπύρος Γκάγκας, ενώ εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού στο δάχτυλο του χεριού του είναι ο νεαρός Παπαδήμος. Για τους γηπεδούχους τέσσερις κάρτες συμπλήρωσαν και δεν παίζουν οι Δοδοντσάκης και Καμπέρης.

Η τεχνική ηγεσία θα προσπαθήσει να κάνει και τη ανάλογη διαχείριση βάσει και της εξέλιξης του αγώνα, αφού ακολουθεί ο αγώνας Κυπέλλου με τον Πύρασο την προσεχή Τετάρτη (16/3), που ενδιαφέρει περισσότερο τους «πράσινους».

Το σημερινό παιχνίδι Ηρακλής Λάρισας-Θησέας Αγριάς θα διευθύνει ο Σωτήρης Πέτσας από την ΕΠΣ Τρικάλων. Βοηθοί του θα είναι οι Χρήστος Μπάλλας και Χρήστος Αλεξόπουλος από την ίδια Ενωση.

Το σημερινό πρόγραμμα (19η, 15.00)

Εθνικός Ν.Κ.-Δήμητρα

Διαιτητής: Χατζηβασιλείου (Μακεδονίας)

Ηρακλής Λ.-Θησέας

Διαιτητής: Πέτσας (Τρικάλων)

Νέα Αρτάκη-Αμβρυσσέας Διστόμου

Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)

ΠΟ Φήκης-Αταλάντη

Διαιτητής: Κεχαγιάς (Κοζάνης)

Ελασσόνα-Ατρόμητος Παλαμά

Διαιτητής: Κολορίζος (Φθιώτιδας)

ΑΟ Υπάτου-Αετός Μακρ. 3-0 α.α.

Βαθμολογία

1.ΑΟ Υπάτου 45
2. Ηρακλής Λάρισας 42
3. Ελασσόνα 32
4. ΠΟ Φήκης 31
5. Νέα Αρτάκη 28
6. Δήμητρα Ευξεινούπολης 27
7. Αμβρυσσέας 26
8. Εθνικός Ν.Κ. 26
9. Ατρόμητος Παλαμά 21
10. Θησέας Αγριάς 16
11. Αταλάντη 9
12. Αετός Μακρυχωρίου 1

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου