ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Ενισχύεται η αφερεγγυότητα της δημοτικής αρχής»

ενισχύεται-η-αφερεγγυότητα-της-δημο-965157

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος προχώρησε σε προσωπική τοποθέτηση σχετικά με την δήλωση της προηγούμενης εβδομάδας του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου ότι προτίθεται να γκρεμίσει το ΕΑΚ Βόλου και στη θέση του να φτιάξει ένα πάρκο.

Στη δήλωσή του ο κ. Μεϊκόπουλος αναφέρει: «Ο δήμαρχος Βόλου ανακοίνωσε δια του Τύπου ότι προτίθεται να γκρεμίσει το ΕΑΚ Βόλου για να «φτιάξει» στη θέση του ένα πάρκο.

Του υπενθυμίζουμε ότι το έργο της συντήρησης και της βελτίωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΕΑΚ Βόλου έχει ενταχθεί στο Φιλόδημος ΙΙ – κατόπιν αιτήματος της Δημοτικής Αρχής – και ο προϋπολογισμός που έχει εγκριθεί ανέρχεται στο 1.700.000€. Σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση η Πολιτεία χρηματοδοτεί το έργο με 600.000€ και το υπόλοιπο ποσό καλύπτεται από το Δήμο Βόλου. Του υπενθυμίζουμε επίσης, ότι τον Ιανουάριο του 2021 ο ίδιος Δήμαρχος υπέγραψε προγραμματική σύμβαση με την Πολιτεία για την αναβάθμιση του ποδοσφαιρικού γηπέδου του ΕΑΚ, προϋπολογισμού 502.820€, για τοποθέτηση υβριδικού χλοοτάπητα, εμβαδού 9.000 τ.μ. και τοποθέτηση 1.250 νέων πλαστικών καθισμάτων στις εξέδρες του.

Οι δηλώσεις περί γκρεμίσματος του «Τάκης Συνετόπουλος» και αντικατάστασής του με ένα «πρωτοποριακό πάρκο», επιβεβαιώνουν την αφερεγγυότητα της Δημοτικής Αρχής που αιτήθηκε και έλαβε έγκριση χρηματοδότησης δύο φορές για να βελτιώσει μια αθλητική εγκατάσταση που αποφασίζει, τελικά, να γκρεμίσει.

Καλούμε, λοιπόν, τον Δήμαρχο να ενισχύσει τις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης – που επί ημερών του είναι στα όρια της κατάρρευσης – και να τιμήσει, αν μη τι άλλο, την υπογραφή του, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου