Να… ξεκινήσει την αντεπίθεσή του θέλει ο Βόλος, αρχής γενομένης από το Σάββατο κόντρα στον ΠΑΣ στα Γιάννενα
Την προετοιμασία του ενόψει του αγώνα κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα συνεχίζει ο Βόλος. Οι κυανέρυθροι θα αντιμετωπίσουν τους Γιαννιώτες το προσεχές Σάββατο 7 Οκτώβρη στις 15:00 στους Ζωσιμάδες, σε νοκ-άουτ αναμέτρηση για την 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.
Το ξεκίνημα του Βόλου στη σεζόν απέχει αισθητά από όσα σχεδίαζαν άπαντες στο σύλλογο πριν την έναρξή της. Οι κυανέρυθροι δεν έχουν γευτεί ακόμη τη χαρά της νίκης φέτος, πράγμα το οποίο σηματοδοτεί το χειρότερο ξεκίνημά τους στη μεγάλη κατηγορία στην πενταετή παρουσία τους σε αυτή. Οι ποδοσφαιριστές του Κώστα Μπράτσου ψάχνουν λοιπόν εναγωνίως ένα θετικό αποτέλεσμα που θα τους ανορθώσει τόσο αγωνιστικά όσο και κυρίως ψυχολογικά.
Εκτός από το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα θα είναι τόσο ο Χρήστος Σιέλης, ο οποίος βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας από την εξάρθρωση ώμου που υπέστη στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, όσο και ο Μίλος Ντέλετιτς, ο οποίος υπέστη θλάση.
Απέναντί τους, θα βρουν έναν αντίπαλο ο οποίος θα έχει και αυτός τα δικά του θέματα απουσιών. Σίγουρα εκτός πλάνων του Θανάση Στάικου βρίσκονται ο 20χρονος μεσοεπιθετικός Ιάσωνας Κύρκος, o 23χρονος αμυντικός χαφ Άγγελος Λιάσος και ο Ολλανδός πρώην παίκτης του Βόλου, Ντάαν Ριένστρα που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών.
Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Αργεντινού μέσου Φεντερίκο Τζίνο. Αντίθετα, σημαντικές είναι οι επιστροφές του Ροντρίγκο Εραμούσπε και του Σταύρου Καραχάλιου για τους Γιαννιώτες.
Διαιτητής της σαββατιάτικης αναμέτρησης θα είναι ο Πέτρος Τσαγκαράκης της ΕΠΣ Χανίων. Βοηθοί του θα είναι ο Δημήτριος Βεργέτης της ΕΠΣ Αργολίδας και ο Σταύρος Τσιμεντερίδης της ΕΠΣ Κοζάνης. Τέλος, παρατηρητής του αγώνα θα είναι ο Δαμιανός Ευθυμιάδης της ΕΠΣ Πιερίας.
Ο κρητικός διαιτητής είχε διευθύνει το ισόπαλο (2-2) εντός έδρας παιχνίδι του Βόλου στη φετινή Super League κόντρα στη Λαμία και τόσο οι δικές του όσο και οι αποφάσεις του VAR (σ.σ. Γκορτσίλας) είχαν ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών των κυανέρυθρων.
Πιο συγκεκριμένα, ο Βόλος είχε εκδώσει και σχετική ανακοίνωση αναφέροντας: «Θα θέλαμε να αποφύγουμε να σχολιάσουμε τη διαιτησία του κ. Τσαγκαράκη και τις αποφάσεις του VARista κ. Γκορτσίλα στον αγώνα του Βόλου με τη Λαμία, ωστόσο είμαστε υποχρεωμένοι να ευχηθούμε να μην ξαναδούμε στο μέλλον τον καταλογισμό αντίστοιχου πέναλτι με το χθεσινό, με το οποίο προηγήθηκε η Λαμία. Επιπλέον θα θέλαμε να προτείνουμε στον κ. Μπένετ, στο επόμενο σεμινάριο διαιτησίας που θα διοργανώσει, να δείχνει συνεχώς τις διαιτητικές αποφάσεις του διαιτητή αλλά και του VARίστα του αγώνα Μαρσέιγ – Παναθηναϊκός, με την ευχή μήπως και καταλάβουν επιτέλους οι μαριονέτες της Ελληνικής διαιτησίας τι σημαίνει διαιτητής και αξιοπρέπεια. Καλή χρονιά σε όλους και ελπίζουμε να έχουμε καλύτερες διαιτησίες και ένα ακόμα πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα από το περσινό».
Διεθνείς οι Κίτσος, Ασλανίδης, Μεταξάς
Ο Νίκος Παπαδόπουλος ανακοίνωσε τις κλήσεις της Εθνικής Ελπίδων για τις αναμετρήσεις με Κροατία (13/10) και Πορτογαλία (17/10) για τα προκριματικά του Euro 2025. Μεταξύ αυτών, βρίσκονται και τρεις παίκτες του Βόλου, ο Φώτης Κίτσος, ο Κυριάκος Ασλανίδης και ο Δημήτρης Μεταξάς. Αναλυτικά οι κλήσεις του 51χρονου τεχνικού: Τζολάκης, Σγουρής, Αγγελόπουλος, Παναγιώτου, Χρυσόπουλος, Κωνσταντόπουλος, Τουρκοχωρίτης, Κωστής, Αποστολόπουλος, Δαρέλας, Κίτσος, Ασλανίδης, Ζουγλής, Κρυπαράκος, Μπελεβώνης, Καραμάνης, Καραμπέρης, Μεταξάς, Νίνο, Σουρλής, Κουρφαλίδης, Τσοπούρογλου, Τζόλης, Κοσίδης, Κούτσιας, Νιάρχος.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΡΙΑΡΑΣ