ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Άγρια δολοφονία οπαδού του Ερυθρού Αστέρα στην Κωνσταντινούπολη

άγρια-δολοφονία-οπαδού-του-ερυθρού-ασ-1006
Νεκρός έπεσε ένας οπαδός του Ερυθρού Αστέρα, κατά τη διάρκεια άγριων επεισοδίων μεταξύ υποστηρικτών της σέρβικης ομάδας και της Γαλατάσαραϊ, που σημειώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη το βράδυ της Παρασκευής.

Ο 25χρονος Μάρκο Ίβκοβιτς εξέπνευσε έπειτα από μαχαιριά που δέχτηκε στην καρδιά, σε συμπλοκή, με αφορμή την άρνηση των ανθρώπων της τουρκικής ομάδας να πουλήσουν εισιτήρια στους 400 περίπου Σέρβους που ταξίδεψαν στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να παρακολουθήσουν τον αγώνα μπάσκετ.

Οι φίλοι του Ερυθρού Αστέρα αντέδρασαν, επιχειρώντας να εισβάλουν στο «Αμπντί Ιπεκτσί». Τότε παρενέβησαν δυνάμεις της τουρκικής Αστυνομίας, ενώ λίγο αργότερα στη διαμάχη ενεπλάκησαν και οι οπαδοί των Τούρκων, με αποτέλεσμα την άγρια δολοφονία του νεαρού.

«Είναι τραγικό. Ένας οπαδός μαχαιρώθηκε στην καρδιά και πέθανε. Προσπαθούμε να απομακρύνουμε τους Σέρβους φιλάθλους από την Τουρκία με ασφάλεια. Η αστυνομία δεν έκανε καλή δουλειά και η παρουσία της δεν ήταν αρκετή. Είχαμε προειδοποιήσει ότι μπορεί να γίνει κάτι κακό, αλλά κανείς δεν μας έδωσε σημασία. Είμαι σε διαρκή επαφή με την κυβέρνηση για το θέμα», δήλωσε ο πρέσβης της Σερβίας στην Τουρκία, Ζόραν Μάρκοβιτς.

Με πληροφορίες από το sport-fm.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου