ΕΛΛΑΔΑ

Οι Αμερικανοί ψάχνουν ακίνητα στην Ελλάδα – Στη 10άδα των παγκόσμιων αναζητήσεων η χώρα μας

οι-αμερικανοί-ψάχνουν-ακίνητα-στην-ελ-89183

Η ραγδαία πτώση των τιμών των ακινήτων στην Ελλάδα προσελκύει, ολοένα και περισσότερο, παράγοντες του διεθνούς real estate στη χώρα μας προς άγραν ευκαιριών. Ιδιατέρως οι αμερικανοί έχουν δείξει έντονο ενδιαφέρον για ακίνητα -παντός τύπου, αλλά κυρίως ακριβά ακίνητα-, κάτι που αποδεικνύεται και από τις αναζητήσεις τους, μέσω ίντερνετ.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό σάιτ «οpp-connect», τον Αύγουστο η Ελλάδα μπήκε για πρώτη φορά στην κορυφαία 10άδα των χωρών που οι πράκτορες των γραφείων real estate αναζητούν ευκαιρίες για αγορά. Όπως αναφέρει και το άρθρο: «τώρα που έπεσαν οι τιμές, η Ελλάδα μπαίνει στις κορυφαίες προτιμήσεις.

Η παρουσία της Ελλάδας ήταν η μοναδική διαφοροποίηση που υπήρξε στη σχετική λίστα, καθώς φαίνεται πως οι αμερικανοί -κατά τα λοιπά- δεν αλλάζουν εύκολα προτιμήσεις ως προς το πού θα ψάξουν για ευκαιρίες.

Έτσι οι πρώτες πέντε χώρες στη λίστα των αναζητήσεων, μέσω ίντερνετ, για αγορά ακινήτων παραμένει αμετάβλητη. Όπως σημειώνει το Realtor.com, η Ιταλία κατέχει την πρώτη θέση και ακολουθούν οι: Τζαμάικα, Μεξικό, Δομινικανή Δημοκρατία και Κόστα Ρίκα. Μια πεντάδα που έχει να αλλάξει από τον Ιούνιο.

Όπως αναφέρει ο ειδικός στο Real Estate, Ντέιβιντ Λόστερ: «Οι ΗΠΑ είναι ανοιχτές στις διεθνείς αγορές ακινήτων. Σε ότι έχει να κάνει με το εσωτερικό αυτό θα ανεβάσει τις τιμές, κάτι που είναι καλό για τους κατόχους ακίνητης περιουσίας».

Πολλοί παράγοντες του Real Estate στις ΗΠΑ πιστεύουν πως η μεγαλύτερη ζήτηση ακινήτων στο εξωτερικό στηρίζεται στην αγορά ακινήτων για εμπορική χρήση. Στην πραγματικότητα η μεγαλύτερη ζήτηση υπάρχει για αγορά κατοικιών για επένδυση ή ακόμα και για διαμονή. Σε ότι έχει να κάνει με την Ελλάδα, το άρθρο αναφέρει πως οι τιμές έχουν πέσει κατά 7,9% σε σχέση με πέρυσι εξ ου και η ραγδαία άνοδος του ενδιαφέροντος προς αυτήν.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου