ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΑ

Mε άδειες από την πολεοδομία πισίνες, περιφράξεις και εξωτερικοί χρωματισμοί

mε-άδειες-από-την-πολεοδομία-πισίνες-πε-648903

Άδεια από την υπηρεσία δόμησης (πρώην πολεοδομία) θα χρειάζονται στο εξής η κατασκευή πισίνας, οι περιφράξεις, οι εξωτερικοί χρωματισμοί, η αντικατάσταση κιγκλιδωμάτων, η τοποθέτηση προκατασκευασμένων κατοικιών και μία σειρά από άλλες τεχνικές εργασίες όπως ορίζει υπουργική απόφαση που υπογράφηκε την Πέμπτη από τον Αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος κ. Σταύρο Καλαφάτη.

Η νέα απόφαση αποτελεί εξειδίκευση του τελευταίου νόμου για τα αυθαίρετα (άρθρο 48 του Ν. 4178/2013), με τον οποίο επανακαθορίσθηκε ο τρόπος που γίνονται οι εργασίες που απαιτούν άδεια δόμησης ή έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας ή απλή έγγραφη γνωστοποίηση στις ΥΔΟΜ.

Η έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας εκδίδεται από την αρμόδια υπηρεσία δόμησης που βρίσκεται στους δήμους, μετά από αίτημα του ιδιοκτήτη και συνοδεύεται από τεχνική έκθεση μηχανικού. Έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας, απαιτείται για πλήθος εργασιών όπως: η τοποθέτηση ικριωμάτων (μέχρι σήμερα εκδιδόταν οικοδομική άδεια), την τοποθέτηση εργοταξιακών οικίσκων, τις εκσκαφές για καλώδια σε οικόπεδα πρατηρίων υγρών καυσίμων, την πραγματοποίηση εργασιών τοποθέτησης προκατασκευασμένων δεξαμενών αερίου καυσίμου σε πρατήρια καυσίμων, για την επένδυση όψεων και αντικατάσταση υαλοπινάκων για λόγους ενεργειακής αναβάθμισης και τη δημιουργία δεξαμενής νερού ή πισίνας έως 50 τ.μ. για την οποία έως σήμερα δεν απαιτούνταν άδεια. Επίσης η κατασκευή ανελκυστήρα, η φύτευση δωμάτων, οι επενδύσεις στις όψεις, η τοποθέτηση κεραιών, τζακιών, εστιών κ.α.

Σύμφωνα με τον κ. Καλαφάτη η υπουργική απόφαση μειώνει τη γραφειοκρατία, προσδιορίζει με ακρίβεια τις διαδικασίες και τα δικαιολογητικά που εξετάζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες, και καθιερώνει ρητή υποχρέωση χορήγησης από τις Υπηρεσίες Δόμησης εντός δύο ημερών της έγκρισης εργασιών μικρής κλίμακας, με έλεγχο των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Newmoney.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου