ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΑ

Βγάζουν χρήμα από …σεντούκια οι Βολιώτες

βγάζουν-χρήμα-από-σεντούκια-οι-βολιώ-611657

Αυξημένη ζήτηση για διαμερίσματα παλαιά και νεόδμητα

Εντονο ενδιαφέρον για ακίνητα επενδυτικού χαρακτήρα, αλλά και για ιδιοκατοίκηση εκδηλώνουν το τελευταίο διάστημα Βολιώτες, οι οποίοι βγάζουν τα χρήματά τους από τα σεντούκια ή τα σηκώνουν από τις τράπεζες, όπου τα επιτόκια είναι ούτως ή άλλως μηδαμινά, με αποτέλεσμα οι καταθέσεις να μην αποδίδουν.

Οι επενδυτές ψάχνουν ακίνητα για να τα νοικιάσουν και να βγάζουν εισοδήματα. Το ενδιαφέρον τους εστιάζεται σε διαμερίσματα δυάρια και τριάρια κατά κύριο λόγο στη Νεάπολη και τους Αγίους Αναργύρους, που φαίνεται ότι θα έχουν μεγάλη αναβάθμιση τα επόμενα χρόνια σε συνδυασμό και με την περαιτέρω ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Πεδίον του Άρεως.

Στην κτηματαγορά του Βόλου υπάρχει μεγάλη κινητικότητα, ενώ και η οικοδομική δραστηριότητα παρουσιάζει ανοδική τάση μετά από πολύχρονο διάστημα κατασκευαστικής απραξίας λόγω της οικονομικής κρίσης.

Η κτηματομεσίτρια Σοφία Χαλκιά λέει: «Υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον από τον κόσμο κι εμείς ανταποκρινόμαστε με όλα τα μέτρα προστασίας, τα οποία τηρούμε απαρέγκλιτα για να προστατεύσουμε τόσο την υγεία μας από την πανδημία όσο και την υγεία των πελατών μας. Σίγουρα είναι τροχοπέδη οι μετακινήσεις από άλλες πόλεις και αυτό μας κρατάει πίσω, όμως εκδηλώνεται ουσιαστικό και καταλυτικό ενδιαφέρον από την τοπική κοινωνία και κλείνουμε συμφωνίες».

Οι κτηματομεσίτες πουλούν μονοκατοικίες και διαμερίσματα που προορίζονται τόσο για επενδύσεις όσο και για οικογενειακή εστία.

«Ο κόσμος έχει περισσότερο ενδιαφέρον και βγάζει χρήματα από τα σεντούκια και τις Τράπεζες στις οποίες οι καταθέσεις έχουν μηδαμινό και δεν αποδίδουν», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Οι κτηματομεσίτες όσο πιο πολλά ακίνητα έχουν στα χέρια τους, τόσο πιο καλή δουλειά έχουν. Οι Βολιώτες ενδιαφέρονται τόσο για παλαιά ακίνητα, καθώς πολλοί επιθυμούν να τα ανακαινίσουν οι ίδιοι και να δώσουν το προσωπικό τους στίγμα όσο και για νεόδμητα της τελευταίας δεκαετίας που δεν πουληθεί και είναι ελκυστικά ή που είναι υπό κατασκευή και θα είναι διαθέσιμα από τον καινούργιο χρόνο.

Υπολογίζεται ότι μέσα στον επόμενο χρόνο θα τεθούν προς διάθεση 100-150 διαμερίσματα.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κατασκευαστών Ιδιωτικών Εργων Μαγνησίας, Τριαντάφυλλος Παπαγεωργίου, λέει ότι χτίζονται πολλά επενδυτικά ακίνητα, δυάρια και γκαρσονιέρες, και πολλά άλλα θα ξεκινήσουν μέσα στο επόμενο εξάμηνο, καθώς παρουσιάζεται αυξημένη ζήτηση.

Ενδιαφέρον εκδηλώνεται και για λίγο μεγαλύτερα διαμερίσματα, τριάρια, με δύο υπνοδωμάτια, σαλόνι και κουζίνα για στέγαση οικογενειών, για τα οποία υπάρχει έλλειψη αυτή τη στιγμή.

Ηδη ανεγείρονται κάποιες πολυκατοικίες και μέσα στο καλοκαίρι θα ξεκινήσουν και άλλες με διάφορα μεγέθη διαμερισμάτων όχι πολύ μεγάλα έως 80-85 τετραγωνικών μέτρων.

Ο ίδιος σημειώνει ότι το κέντρο της πόλης έχει πάντοτε διαχρονική αξία και για ιδιοκατοίκηση και για επενδύσεις, όμως η ζήτηση αφορά κατά κύριο λόγο σε ακίνητα στις συνοικίες Νεάπολης και Αγίων Αναργύρων που θα έχουν αισθητή ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια, αντίθετα με τη Νέα Δημητριάδα, τη Νέα Ιωνία, το Ξυγόνο και τη Χιλιαδού, για τις οποίες δεν υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου