ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΑ

Μπλόκο σε συγκροτήματα κατοικιών στο Πήλιο

μπλόκο-σε-συγκροτήματα-κατοικιών-στο-583522

«Μπλόκο» από ιδιώτες και Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας στην ανέγερση συγκροτημάτων κατοικιών στην Κορώπη και στις Αφέτες αντίστοιχα. Μέσα στο Φεβρουάριο εκδικάζονται οι δύο υποθέσεις με τις «ακινητοποιημένες» οικοδομές που έχουν φέρει τους ιδιοκτήτες τους σε απόγνωση. Ο Δήμος Βόλου θα εκπροσωπηθεί μέσω των έμμισθων νομικών του συμβούλων στις δύο υποθέσεις όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Η πρώτη υπόθεση εκκρεμεί από το 2008. Αφορά σε οικοδομικές άδειες που εκδόθηκαν από τη Διεύθυνση Χωροταξίας της τότε Νομαρχίας Μαγνησίας για την ανέγερση συγκροτήματος οκτώ ανεξάρτητων κατοικιών στην Κορώπη. Εναντίον του εργολήπτη και της άδειας που εξέδωσε η ΝΑΜ κινήθηκε ιδιώτης, μπλοκάροντας την επένδυση με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου. Ο εργολάβος έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας που πρόκειται να εξετάσει την υπόθεση στη δικάσιμο της 8ης Φεβρουαρίου 2017.

Εξάλλου, ιδιώτης και Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, έχουν καταθέσει αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας για πρακτικό της ΕΠΑΕ με το οποίο εγκρίθηκε η ανέγερση τριών κατοικιών στη θέση Μαύρη Λάκκα πλησίον του οικισμού Αφετών του όρους Πηλίου. Για τις συγκεκριμένες κατοικίες έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια από το 2011. Η υπόθεση εκδικάζεται από το ΣτΕ την 1η Φεβρουαρίου.

Οροι διακήρυξης

Εξάλλου, στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκαν οι όροι διακήρυξης ανοιχτής διαδικασίας για την επιλογή αναδόχων σχετικά με τη δημιουργία Κέντρου Κοινότητας στο Υγειονομικό και για τη μετατροπή του Εκθεσιακού σε συνεδριακό κέντρο.

Πρόκειται για έργα προϋπολογισμού 327.000 ευρώ και 1,2 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου