ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΑ

Βγαίνουν στο «σφυρί» τα πρώτα 10 χιλιάδες ακίνητα

βγαίνουν-στο-σφυρί-τα-πρώτα-10-χιλιάδε-526390

Στο σφυρί θα βγουν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο τα πρώτα 10.000 ακίνητα στρατηγικών κακοπληρωτών. Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί λύνουν τα χέρια των τραπεζών, προκειμένου να προχωρήσουν σε μαζικές κατασχέσεις και πωλήσεις ακινήτων, τα οποία έχουν αξία εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόκειται για βίλες στα βόρεια και νότια προάστια της Αθήνας, για εξοχικά σε Μύκονο, Σαντορίνη, Κρήτη, Χαλκιδική καθώς και σε οικόπεδα στο λεκανοπέδιο της Αττικής κι όχι μόνο. Επίσης, ολόκληρα κτίρια γραφείων και καταστημάτων και βιομηχανικοί χώροι που ανήκουν σε μεγαλομετόχους «κόκκινων» επιχειρήσεων που δεν πληρώνουν όχι μόνο τα δάνεια των εταιρειών τους αλλά και προσωπικά. Το… κουμπί για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς αναμένεται να πατηθεί από το φθινόπωρο, η πλατφόρμα του e-auction είναι έτοιμη, η λίστα με τα ακίνητα που θα «χτυπηθούν» επίσης.

Το θέμα των «μπαταχτσήδων» απασχόλησε τις συζητήσεις που είχε η Ντ. Νουί με τον Γ. Στουρνάρα και τους τραπεζίτες. Η επικεφαλής του SSM, χτύπησε καμπανάκι για τα «κόκκινα» δάνεια ενώ ενημερώθηκε για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές και για το «μπλόκο» στους πλειστηριασμούς από το οποίο ωφελούνται οι μεγαλο-οφειλέτες κατά κύριο λόγο κι όχι οι μη έχοντες για τους οποίους δεν κινδυνεύει η πρώτη κατοικία. Η κ. Νουί ζήτησε να προχωρήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ώστε και οι τράπεζες να έχουν έσοδα από τις πωλήσεις αλλά και να σταλεί το μήνυμα της αυστηροποίησεις σε όσους γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις συνεχείς οχλήσεις να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων τους ή τα χρέη τους στο Δημόσιο.

Πολλοί εξ αυτών μάλιστα, παρά το γεγονός ότι διαθέτουν μεγάλη περιουσία, σπεύδουν στους διευθυντές των τραπεζών και απαιτούν μεγάλο «κούρεμα» του δανείου τους που ξεκινά από τα 400 χιλ. ευρώ και φτάνει τα 2 εκατ. ευρώ. Οπως λένε γνώστες του αντικειμένου, όλοι οι κακοπληρωτές, στο πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού, θα πρέπει να προσκομίσουν όλα τα στοιχεία για την περιουσιακή τους κατάσταση ενώ τράπεζες και κράτος θα μπορούν να κάνουν άρση του τραπεζικού και φορολογικού απορρήτου ώστε να διασταυρώνουν τα στοιχεία.

Ετσι, από τον Σεπτέμβριο όποιος μπαταχτσής δεν… συμμορφωθεί με τις υποδείξεις θα κινδυνεύει να χάσει και την πρώτη του κατοικία, αν χρωστά πάνω από 250 χιλιάδες ευρώ.

(imerisia.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου