ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΑ

Ενημερωτική εκδήλωση για ιδιοκτήτες ακινήτων στον Βόλο

ενημερωτική-εκδήλωση-για-ιδιοκτήτες-522870

Ενημερωτική εκδήλωση διοργανώνει η Ενωση Ιδιοκτητών Ακινήτων Βόλου για το Σάββατο, 11 Μαϊου, στις 6.30 το απόγευμα, στην Εξωραϊστική Λέσχη Βόλου (Ι.Καρτάλη 1 και Πολυμέρη).

Η ΠΟΜΙΔΑ και η Ενωση Ιδιοκτητών Ακινήτων Βόλου (ΕΝΙΔΑΒ) καλούν τα μέλη και όλους τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες ακινήτων στην ενημερωτική συγκέντρωση με θέματα το Εθνικό Κτηματολόγιο, η προθεσμία του οποίου για τη Μαγνησία λήγει στις 13 Ιουνίου 2019, τις φετινές φορολογικές δηλώσεις εισοδήματος, τον ΕΝΦΙΑ, τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, τα δημοτικά τέλη, τους δασικούς χάρτες, τους ανελκυστήρες, τα πολεοδομικά, και αναφορά σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας.

Εχουν κληθεί και θα συμμετάσχουν όλοι οι διοικητικοί, νομικοί και τεχνικοί φορείς του Βόλου. Επίσης έχουν κληθεί υποψήφιοι Δήμαρχοι, περιφερειάρχες και σύμβουλοι για να καταθέσουν τις απόψεις τους επί των προβλημάτων των ιδιοκτητών ακινήτων.

Την εκδήλωση θα συντονίσουν ο Πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ δικηγόρος κ. Στράτος Παραδιάς και η Πρόεδρος της Ενωσης Ιδιοκτητών Βόλου δικηγόρος κα Νεόκλεια Κρατήρα, Αντιπρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ.

Στη συγκέντρωση θα συζητηθούν τα εξής θέματα που αφορούν την ιδιωτική ακίνητη περιουσία, την κτηματαγορά και την οικοδομή:

• Εθνικό Κτηματολόγιο. Η νέα φάση δηλώσεων. Διαδικασία, τοπογραφικά. Χρησικτησία, τέλη, προθεσμίες.

• Φορολογικές δηλώσεις 2019 – Φορολογία εισοδήματος. Επιδότηση ενοικίου και πρόστιμα ιδιοκτητών. Γονικές παροχές-κληρονομιές.

• Φορολογία ακινήτων. ΕΝΦΙΑ & Συμπληρωματικός Φόρος. Νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων. Νέες ρυθμίσεις για διορθώσεις του Ε9.

• Μισθώσεις επαγγελματικές, κατοικιών, βραχυχρόνιες μισθώσεις (AirBnB).

• Δημοτικά τέλη καθαριότητας – φωτισμού: Νέα προθεσμία και διαδικασία για τις δηλώσεις απαλλαγής των κενών/μη ρευματοδοτούμενων ακινήτων.

• Τακτοποίηση αυθαιρέτων. Προθεσμίες, διαδικασίες, συμβ/φικές πράξεις.

• Νέα εκπτωτικά προγράμματα ασφάλισης κτιρίων (INTERAMERICAN – ANYTIME) και παροχής ενέργειας (PROTERGIA) για τα μέλη της ΠΟΜΙΔΑ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου