ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΑ

Τέλος στην προστασία της πρώτης κατοικίας από την 1η Αυγούστου

τέλος-στην-προστασία-της-πρώτης-κατοι-40557

Το Eurogroup την Πέμπτη άναψε, όπως αναμενόταν, το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης των 748 εκατ. ευρώ, αλλά ταυτόχρονα έστειλε ένα ολιγόλογο αλλά σαφές μήνυμα για την πρώτη κατοικία.

Συγκεκριμένα στο ανακοινωθέν που εξέδωσε αναφέρει με απόλυτη σαφήνεια ότι η Ελλάδα θα πρέπει να βάλει οριστικό τέλος στην προστασία πρώτης κατοικίας έως τις 31 Ιουλίου 2020 και να νομοθετήσει νέο πτωχευτικό κώδικα που θα προβλέπει τη δυνατότητα για ρευστοποίηση όλων των εξασφαλίσεων (πλειστηριασμοί για όλα τα ακίνητα).

Με τη χθεσινή τοποθέτησή του το Eurogroup δείχνει και μάλιστα με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν προτίθεται να συναινέσει, ακόμη και σε αυτές τις συνθήκες, που έχει δημιουργήσει η πανδημία, οποιαδήποτε περαιτέρω παράταση του προστατευτικού πλαισίου για την πρώτη κατοικία.

Με απλά λόγια αυτό σημαίνει ότι όσοι δανειολήπτες δεν εκμεταλλευτούν το εναπομείναν διάστημα μέχρι τις 31 Ιουλίου ώστε να ρυθμίσουν το δάνειό τους, τότε από τον Σεπτέμβριο θα είναι αντιμέτωποι ανά πάσα στιγμή με το ενδεχόμενο να βγει το ακίνητό τους σε πλειστηριασμό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου