ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΑ

Αντιρρήσεις για 73 ακίνητα που χαρακτηρίζονται δασικά στο Δ. Βόλου

αντιρρήσεις-για-73-ακίνητα-που-χαρακτηρ-365863

Αντιρρήσεις για συνολικά 73 δημοτικά ακίνητα, που βρίσκονται σε δασικές εκτάσεις, σύμφωνα με την ανάρτηση του δασικού χάρτη της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, πρόκειται να υποβάλλει τις αμέσως επόμενες ημέρες, ο Δήμος Βόλου.

Από τη μέχρι τώρα διαδικασία χαρακτηρισμού, σύμφωνα με τις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας δημοτικών εκτάσεων για την υποβολή αντιρρήσεων, εντοπίστηκαν 73 δημοτικά ακίνητα που εμπίπτουν εντός των εκτάσεων που έχουν χαρακτηριστεί ως δασικές.

Ο Δήμος θα υποβάλλει αντιρρήσεις για τις συγκεκριμένες εκτάσεις ώστε να ανατραπεί ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην περιοχή του Αϊδινίου, όπου υπάρχουν και τα περισσότερα δημοτικά ακίνητα που χαρακτηρίζονται ως δάση, ενώ αρκετά λιγότερα προβλήματα έχουν καταγραφτεί στις υπόλοιπες ενότητες. Σημειώνεται ότι στη μοναδική περιοχή που δεν υπάρχει εμπλοκή είναι η Αγριά.

Αναλυτικά οι δημοτικές εκτάσεις που βρίσκονται στις 16 Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Βόλου και θα υποβληθούν αντιρρήσεις είναι:

Αϊδίνι 20, Κατηχώρι 3, Σταγιάτες 2, Διμήνι 3, Λεχώνια 1, Γλαφυρές 3, Σέσκλο 7, Ιωλκός 1, Νέα Ιωνία 2, Δράκεια 6, Πορταριά 6, Μακρινίτσα 8, Άλλη Μεριά 2, Αγ. Λαυρέντιος – Αγ. Βλάσιος 4, Μικροθήβες 5, Αγριά 0.

Οπως είναι γνωστό, ισχύει παράταση έως τις 7 Σεπτεμβρίου για τη διαδικασία κατάθεσης αντιρρήσεων στους αναρτημένους δασικούς χάρτες. Η νέα παράταση στην ανάρτηση των δασικών χαρτών παρέχει ένα τελευταίο προς αξιοποίηση περιθώριο στους Δήμους, προκειμένου να υποβάλουν τα όρια των οικισμών και των οικιστικών πυκνώσεων, αποφεύγοντας τη δημιουργία προβλημάτων στους πολίτες των Περιφερειών τους.

Σημειώνεται ότι στη Μαγνησία έγινε ανάρτηση 2.383.671.711,40 στρεμμάτων και το 48,39% είναι δασικές /χορτολιβαδικές εκτάσεις. Οι δασικές εκτάσεις στη Μαγνησία, για τις περιοχές όπου έγινε ανάρτηση δασικών χαρτών είναι 1.153.457.236,84 στρέμματα. Οι εκτάσεις που ήταν δάσος και σήμερα εμφανίζονται ως οικισμοί ή αγροτικές εκτάσεις, με τις καταπατήσεις να περιλαμβάνονται μέσα σε αυτές, αντιστοιχούν στο 4,70% του Νομού, δηλαδή σε 112.050.606,11 στρέμματα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου