ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΑ

Επενδυτικό ενδιαφέρον για παραθαλάσσια συγκροτήματα

επενδυτικό-ενδιαφέρον-για-παραθαλάσ-275554

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στην αγορά ακινήτων για την πορεία του κλάδου το επόμενο διάστημα ύστερα από πολλά χρόνια αβεβαιότητας. Το 2019 κατέγραψε ικανοποιητική πορεία, ιδιαίτερα το β’ εξάμηνο, και υπάρχει η προσδοκία ότι επιτέλους το 2020 θα αφήσει πίσω του την κρίση. Το επενδυτικό ενδιαφέρον για κατοικία από την ντόπια αγορά αλλά και την αγορά του εξωτερικού, αλλά και η ζήτηση που έχει αρχίσει να παρουσιάζεται για ανάπτυξη συγκροτημάτων σε παραθαλάσσιες περιοχές δίνουν σημαντική ώθηση.

Σε πανθεσσαλική συνάντηση των κτηματομεσιτών χθες το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Valis, που πραγματοποιήθηκε παρουσία της προέδρου της Ομοσπονδίας Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Ελλάδος, κ. Αρτεμις Μαυράκη έγινε ενημέρωσε για όλα τα θέματα που απασχολούν τους μεσίτες, τις προσδοκίες για το 2020, τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από το νόμο 4072/12, τον τρόπο διασφάλισης της αμοιβής των μεσιτών, την παραμεσιτεία.

«Πιστεύουμε ότι θα αναδείξουμε το επάγγελμά μας και την υπόστασή μας. Στο σύνολο των επαγγελματιών θα γίνουν πράγματα που θα αναδείξουν τη χρησιμότητά μας και την ικανότητά μας», επισήμανε από την πλευρά της η γενική γραμματέας του Σωματείου Κτηματομεσιτών Βόλου κ. Σοφία Χαλκιά, ενώ ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Ηλίας Κοκμοτός μετέφερε μήνυμα ενότητας μεταξύ των επαγγελματιών του κλάδου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους κόσμου με τη συμμετοχή μεσιτών από όλες τις πόλεις της Θεσσαλίας.

Επενδυτικό ενδιαφέρον

Η κ. Μαυράκη τόνισε ότι αυτή τη στιγμή στην αγορά ακινήτων υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον για εξοχικές κατοικίες με τη χρήση χρυσής βίζας και με ένα budget της τάξεως των 100.000 – 250.000 ευρώ.

«Υπάρχει και μία μερίδα επενδυτών που ενδιαφέρονται για μεγάλες επενδύσεις, για ακίνητα με σκοπό την ανέγερση ξενοδοχειακών μονάδων ή συγκροτημάτων μονοκατοικιών προς πώληση και βέβαια αυτές οι ζητήσεις είναι περισσότερο σε παραθαλάσσιες περιοχές είτε σε νησιά με μεγάλη δημοφιλία είτε για το κέντρο της Αθήνας. Το ενδιαφέρον προέρχεται από Γερμανούς, Βέλγους, Αγγλοι, αλλά και από Αμερικάνους, Κινέζους και τελευταία Αραβες και Ινδούς», πρόσθεσε.

Η παραμεσιτεία

Η εισβολή στον κλάδο των κτηματομεσιτών από άτομα που δεν έχουν την απαιτούμενη από την εκ του νόμου άδεια είναι το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή ο κλάδος.

Η κ. Μαυράκη είπε ότι αυτό αποτελεί πραγματικά ένα μεγάλο αγκάθι για τη δουλειά.

«Θέλω να προτρέψω τους καταναλωτές από το βήμα που μου δίνεται να μην πληρώνουν αμοιβή μεσίτη σε αυτά τα άτομα και να καταγγέλλουν τη δράση τους στην Αστυνομία», πρόσθεσε η ίδια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου