ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΑ

Ανοίγει ο καυτός φάκελος για την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού

ανοίγει-ο-καυτός-φάκελος-για-την-ιδιωτ-264800

Ανοίγει τις επόμενες ημέρες από το ΤΑΙΠΕΔ ο καυτός φάκελος των 6.200 στρεμμάτων του Ελληνικού, μια ιδιωτικοποίηση που έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων από κόμματα, όμορους δήμους και την Επιτροπή κατά της παραχώρησης.

Καταλύτης για να πάρει και πάλι μπροστά η παγωμένη εδώ κι έναν χρόνο υπόθεση αξιοποίησης του ακινήτου είναι ο επικείμενος διορισμός από το ΤΑΙΠΕΔ νέας διοίκησης στην Ελληνικόν ΑΕ, η οποία εδώ και δύο μήνες παραμένει ακέφαλη, σύμφωνα με Τα Νέα.

Χωρίς διοίκηση η Ελληνικόν ΑΕ – το προηγούμενο ΔΣ επιλογής Νάντιας Βαλαβάνη παραιτήθηκε σύσσωμο με την υπογραφή του Μνημονίου – είναι αδύνατο να συντονίσει τη μετεγκατάσταση των 80 συνολικά φορέων, 44 του Δημοσίου και 36 του ιδιωτικού τομέα, που στεγάζονται στο ακίνητο του πρώην αεροδρομίου στον Αγιο Κοσμά.

Δύο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΙΠΕΔ, είναι οι επικρατέστεροι υποψήφιοι για την καρέκλα της Ελληνικόν, το Ταμείο θα εισηγηθεί για τα πρόσωπα αυτά εντός της εβδομάδος και ώς το τέλος Οκτωβρίου αναμένεται η τελική έγκριση.

Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα, τα εμπόδια που πρέπει να ξεπεράσει η νέα διοίκηση της Ελληνικόν ΑΕ σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία προκειμένου να ολοκληρωθεί η παραχώρηση είναι τεράστια.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου