ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΑ

COVID free παράδεισος για επενδυτές η Μαγνησία

covid-free-παράδεισος-για-επενδυτές-η-μαγνησί-21319

Δεκάδες ξένοι επιθυμούν να αγοράσουν ακίνητα στην περιοχή, με τη σκέψη ότι είναι ασφαλές καταφύγιο την περίοδο της πανδημίας

Με το βλέμμα στραμμένο στη Μαγνησία δεκάδες κάτοικοι ξένων χωρών, που επιθυμούν να επενδύσουν σε γη ή ακίνητα, χαρακτηρίζοντας προορισμό ασφάλειας το Πήλιο και τις Βόρειες Σποράδες. Πολλοί ξένοι θεωρούν COVID free παράδεισο το Μαγνησία και διερευνούν πολύ σοβαρά την προοπτική να αγοράσουν ακίνητα, εξασφαλίζοντας τη διαμονή τους σε ασφαλή τόπο την περίοδο της πανδημίας.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

«Οι ξένοι θεωρούν ότι είμαστε ασφαλής προορισμός. Τα ακίνητά τους είναι ως επί το πλείστον εξοχικά, βρίσκονται είτε σε χωριά του Πηλίου που δεν είναι πυκνοκατοικημένα είτε λίγο έξω από το οικιστικό σχέδιο των χωριών, άρα σε γενικές γραμμές πληρούν κάποιες προδιαγραφές ιδιωτικότητας και ασφάλειας, οπότε τους εξυπηρετεί πάρα πολύ να μένουν εδώ» δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Ρία Σκούρτη – Σταυροπούλου, υπεύθυνη γραφείου real estate.

Οι εθνικότητες των ενδιαφερομένων είναι από Γερμανία, Ισραήλ και Γαλλία, μέχρι Ντουμπάι, Αζερμπαϊτζάν και Τσεχοσλοβακία, με το Πήλιο να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή ενδιαφέροντος.

Εχοντας εντοπίσει, με τη βοήθεια του διαδικτύου, τα σπίτια των ονείρων τους, προτίθενται να επισκεφτούν την περιοχή στη διάρκεια του καλοκαιριού, μόλις ανοίξει ο κύκλος των πτήσεων εξωτερικού. «Εχω την αίσθηση ότι θα έρθουν και άλλοι ξένοι εν δυνάμει αγοραστές. Ειδικά άτομα από 60 ετών και πάνω, ώστε σε περίπτωση που ξανασυμβεί κάτι ανάλογο με αυτό που βιώσαμε στην αιχμή της πανδημίας, να έχουν τη δυνατότητα να εγκατασταθούν εδώ για όσο διάστημα χρειαστεί» τονίζει η κ. Σκούρτη.

Μεταφέροντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τα σχόλια των ενδιαφερομένων, αναφέρει ότι «θεωρούν πολύ ασφαλή προορισμό την Ελλάδα, φιλόξενους και χαμογελαστούς τους έλληνες. Εκτός από τον ήλιο και την θάλασσα, τους αρέσει η νοοτροπία και ο χαρακτήρας των ελλήνων, τα στοιχεία που συνθέτουν το προφίλ της χώρας» είπε.

Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι «δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί το καλοκαίρι και το φθινόπωρο. Αν παραμείνει ως έχει ελεγχόμενο, χωρίς εξάρσεις και προβλήματα, θα επανέλθει στην κανονικότητα σύντομα η ζωή μας μέσα στην επόμενη χρονιά».

Πολλές αλλαγές έχει επιφέρει, στο μεταξύ, η πανδημία, με πολλά ακίνητα να διατίθενται πλέον για μακροχρόνια μίσθωση, μετά την μείωση στην ζήτηση των καταλυμάτων airbnb, με τις εκτιμήσεις για αύξηση των πωλητηρίων σε επαγγελματικά – τουριστικά ακίνητα μετά τον Οκτώβριο, να διατυπώνονται ολοένα και περισσότερο από επαγγελματίες του τουρισμού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου