ΠΟΛΟ

Ξεκίνησε με το δεξί ο ΟΕΑ/ΝΑΒ  

ξεκίνησε-με-το-δεξί-ο-οεα-ναβ-903083

Την προσπάθεια ανόδου στην Α2 κατηγορία πόλο ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη το περασμένο Σάββατο ο ΟΕΑ/ΝΑΒ, επιστρέφοντας αήττητος στον Βόλο μετά τα τρία πρώτα παιχνίδια.

Για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής των ανδρών στο πόλο, η ομάδα του Λάμπρου Καρύδα ξεκίνησε αγχωμένα την προσπάθειά της και αναδείχθηκε ισόπαλη στο παιχνίδι της πρεμιέρας στο Εθνικό Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης με αντίπαλο την ΧΑΝΘ με 7-7, σκορ που διαμορφώθηκε στο φινάλε του αγώνα και ενώ οι Βολιώτες είχαν το πάνω χέρι με το σκορ υπέρ τους στο 7-6.

Στη συνέχεια οι δύο χθεσινοί αγώνες είχαν πανηγυρικό χαρακτήρα για τους Βολιώτες, κερδίζοντας αρχικά χθες το πρωί με 15-13 το Οξυγόνο, για να ακολουθήσει νέα νίκη το απόγευμα, αυτή τη φορά επί του Φοίβου Συκεών με 7-5, που έδωσε στον ΟΕΑ/ΝΑΒ την 1η θέση.

Σημειώνεται πως το πρωτάθλημα πόλο της Β’ Εθνικής κατηγορίας ανδρών διεξάγεται σε τέσσερις ομίλους, με την α’ φάση να ολοκληρώνεται χθες.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, στη β’ φάση προκρίνονται όλες οι ομάδες. Εκεί θα κληρωθούν τέσσερις νέοι όμιλοι με επικεφαλής εκείνες που πήραν την 1η θέση στην πρώτη φάση και οι οποίες θα πάρουν πλεονέκτημα έδρας, αφού θα διοργανώσουν τους νέους ομίλους. Οι υπόλοιπες θα κληρωθούν ανά θέση κατάταξης χωρίς να γίνεται να κληρωθούν ως αντίπαλοι με ομάδες που αντιμετώπισαν στην προηγούμενη φάση.

Οι ομάδες στη δεύτερη φάση δεν θα μεταφέρουν βαθμούς από την πρώτη. Οι δύο πρώτες κάθε γκρουπ (σύνολο οκτώ) θα προκριθούν στην τελική φάση (πλέι οφ) για να διεκδικήσουν τις δύο πρώτες θέσεις που οδηγούν στην Α2. Οι τρίτες κάθε ομίλου απλώς παραμένουν στην κατηγορία, ενώ οι τέσσερις τελευταίες θα παλέψουν για την αποφυγή του υποβιβασμού στα πλέι άουτ. Εκεί σχηματίζεται ένα γκρουπ με αυτές τις τέσσερις ομάδες που θα παίξουν μεταξύ τους. Αυτή που θα τερματίσει τελευταία θα πέσει στη Γ’ Εθνική.

Με την ομάδα του ΟΕΑ/ΝΑΒ αγωνίστηκαν οι: Γιάννης Δίπλας, Θάνος Κοζανίτης (τερματοφύλακες), Σταμούλης Σαραγγανίδας, Γιώργος Καλλιμόπουλος (φουνταριστοί), Λάμπρος Μακρής, Μάριος Βάτσος, Γιώργος Σούγγαρης (αμυντικοί), Λευτέρης Ανδρής, Ιάσων Μάρκου, Δημήτρης Χαμίτης, Μιχάλης Νικολέρης, Γιάννης Κατσώνης, Δημήτρης Μποκουράκης, Μανώλης Καραΐσκος, Κώστας Καραΐσκος, Ηλίας Θάνος, Σταύρος Κόπανος (περιφερειακοί).

Αποτελέσματα:

Σάββατο 21/5

Οξυγόνο-Φοίβος 8-14

ΧΑΝΘ-ΟΕΑ/ΝΑΒ 7-7

Κυριακή 22/5

Οξυγόνο-ΟΕΑ/ΝΑΒ 13-15

Φοίβος-ΧΑΝΘ 12-6

ΟΕΑ/ΝΑΒ-Φοίβος 7-5

ΧΑΝΘ-Οξυγόνο 11-8

Βαθμολογία

  1. ΟΕΑ/ΝΑΒ 7
  2. Φοίβος 6
  3. ΧΑΝΘ 4
  4. Οξυγόνο 0

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου