ΠΟΛΟ

Για μία θέση στον τελικό

για-μία-θέση-στον-τελικό-883191

Η Ιταλία είναι η αντίπαλος της Ελλάδας στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου που διεξάγεται στη Βουδαπέστη.

Η Εθνική πόλο του Βολιώτη Θοδωρή Βλάχου, περίπου δέκα μήνες μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, θα αναμετρηθεί με τους Ιταλούς σήμερα Παρασκευή το απόγευμα (17.00, ΕΡΤ2) για μια θέση στον τελικό του τουρνουά.

Η Ιταλία του γνώριμου στο ελληνικό κοινό Σάντρο Καμπάνια σόκαρε τους οικοδεσπότες Ούγγρους επικρατώντας 11-10.

Η Ελλάδα αναμετρήθηκε για τελευταία φορά με τους Ιταλούς στον όμιλο των Ολυμπιακών Αγώνων και οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 6-6.

Εφόσον η «γαλανόλευκη» επικρατήσει της Ιταλίας, θα παίξει στον τελικό της Κυριακής (3/7) με τον αντίπαλο που θα προκύψει απ’ το έτερο ζευγάρι των ημιτελικών μεταξύ Ισπανίας και Κροατίας.

Σε περίπτωση ήττας θα αγωνιστεί με τον χαμένο στον μικρό τελικό για το χάλκινο μετάλλιο. Ουσιαστικά θα έχει δύο ευκαιρίες για μετάλλιο, αν και ο μεγάλος στόχος ήταν και παραμένει το χρυσό!

Χάνει τα δύο τελευταία ματς ο Ζερδεβάς

Ο τερματοφύλακας της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης των Ανδρών, Μάνος Ζερδεβάς, που τραυματίστηκε στον προημιτελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στη Βουδαπέστη, κόντρα στις ΗΠΑ, υπεβλήθη χθες απόγευμα της Πέμπτης (30/6) σε μαγνητική τομογραφία. Το αποτέλεσμα της εξέτασης έδειξε μερική ρήξη τένοντα στον δικέφαλο του αριστερού του χεριού. Κάτι που σημαίνει ότι χάνει τη συμμετοχή του στους δύο τελευταίους αγώνες της διοργάνωσης, δηλαδή τον ημιτελικό με την Ιταλία σήμερα Παρασκευή και τον τελικό, μεγάλο ή μικρό, την Κυριακή 3/7.

Ο αθλητής θα επανεξεταστεί με την επιστροφή του στην Ελλάδα για να εκτιμηθεί η κατάστασή του εν όψει της συνέχειας των υποχρεώσεων του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος τη φετινή σεζόν.

Τα αποτελέσματα των προημιτελικών

Ουγγαρία-Ιταλία 10-11

Ελλάδα-ΗΠΑ 16-11

Ισπανία-Μαυροβούνιο 7-6

Σερβία-Κροατία 12-14

Τα ζευγάρια των ημιτελικών

Σήμερα, Παρασκευή

17.00 Ιταλία-Ελλάδα

22.00 Ισπανία-Κροατία

Μικρός τελικός

Κυριακή 3 Ιουλίου

Τελικός

Κυριακή 3 Ιουλίου

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου