ΠΟΛΟ

Ελλαδάρα έτοιμη για τελικό

ελλαδάρα-έτοιμη-για-τελικό-859465

Σε ένα πραγματικό ντέρμπι και απέναντι σε ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης και του χρυσού μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης παίδων, η Ελλάδα πανηγύρισε την πρόκριση στην τετράδα του κόσμου, κερδίζοντας με 14-12 την Κροατία και αύριο παίζει με το Μαυροβούνιο για την είσοδο στον μεθαυριανό τελικό.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ο αγώνας ήταν ντέρμπι από την αρχή, παρά το προβάδισμα που πήραν τα Ελληνόπουλα, τα οποία, έστω κι αν βρέθηκαν πίσω στο σκορ στη συνέχεια, πέτυχαν τεράστια ανατροπή νίκης. Πλέον, για τον ημιτελικό η Εθνική μας ομάδα αντιμετωπίζει αύριο το Μαυροβούνιο στις 20:30.

Ο αγώνας

Με τον τερματοφύλακα Κρατημένο να είναι εντυπωσιακός με την έναρξη του παιχνιδιού, και να κατεβάζει ρολά, αποκρούοντας και πέναλτι, η Ελλάδα προηγήθηκε με 1-0 με το γκολ του Λυκούδη στο 5.46 να ξεσηκώνει το βολιώτικο κοινό. Ο Πρέτσι ισοφάρισε σε 1-1 στο 4.47 για τους Κροάτες, αλλά ο Μπέλεσης έδωσε και πάλι προβάδισμα στην Εθνική μας με εύστοχο πέναλτι στο 4.10.

Ο Βολιώτης Χρήστος Λασκαρίδης με τρομερό διαγώνιο σουτ πέτυχε το 3-1 στο 1.23 με το κοινό να ξεσηκώνεται και να φωνάζει «Ελλάς-Ελλάς». Το 3-1 ήταν το σκορ του πρώτου οκταλέπτου, με την Ελλάδα να παίρνει άριστα στο αμυντικό κομμάτι, οφείλοντας πολλά και στον τερματοφύλακά της.

Στο β’ οκτάλεπτο η Κροατία σκόραρε πρώτη για το 3-2 με τον Τόντσινιτς. Ο Καρατζάς στον παίκτη παραπάνω σημείωσε το 4-2 μέσα σε αποθέωση, δίνοντας στην Ελλάδα εκ νέου προβάδισμα δύο τερμάτων, αλλά όχι για πολύ, μιας και ο Γέρκοβιτς πέτυχε το 4-3 στην επόμενη επίθεση.

Ο ίδιος ισοφάρισε σε 4-4 στο 4.22 με την Ελλάδα να μην μπορεί να εκμεταλλευθεί τον παίκτη παραπάνω στις επόμενες δύο επιθέσεις και να δέχεται το 4-5 από τον Μπούτσεβιτς στο 2.29. Ο κόσμος συνέχισε να φωνάζει υπέρ της Εθνικής μας ομάδας, που δεν μπορούσε να βρει τη λύση κόντρα στους Κροάτες, αλλά ισοφάρισε με τον Κόκκινο στο 1.43, κάνοντας το 5-5, με το πρώτο του γκολ στον αγώνα.

Η Κροατία αποδείχθηκε σκληρό καρύδι, ξαναπαίρνοντας το προβάδισμα με γκολ του Γκάλιτς στο 0.38, ωστόσο ο Κόκκινος είχε και πάλι τη λύση και με σουτ από την περιφέρεια ισοφάρισε σε 6-6 μέσα σε αποθέωση.

Με την έναρξη του γ’ οκταλέπτου ο Τόντσινιτς έδωσε προβάδισμα στην Κροατία για το 6-7, με τον Λασκαρίδη να απαντά στην κόντρα και με λόμπα να ισοφαρίζει σε 7-7 στο 6.28 και με το κοινό εμψυχώνει με τη φωνή του τα ελληνόπουλα.

Ο Τσούρκοβιτς κατάφερε να σκοράρει στο 3.39 για το 7-8 υπέρ της Κροατίας, όμως το γκολ του Ζερβουδάκη στο 2.28 «ξύπνησε» και πάλι το κοινό για το 8-8.

Γκολ του Πρέτσι ξανάδωσε την πρωτοπορία στους Κροάτες, στο 2.02 (8-9), με την Ελλάδα να ισοφαρίζει ξανά στο 0.38, με το 9-9 να μην είναι όμως το σκορ του γ’ οκταλέπτου, μιας και ο Μπούτσεβιτς σημείωσε το 10-9 με την εκπνοή και στο 0.02!

Η Κροατία πήρε για πρώτη φορά προβάδισμα δύο τερμάτων, με τον Τσούρκοβιτς να σημειώνει το δεύτερο του τέρμα για το 9-11, αλλά με το τρίτο του προσωπικό γκολ απάντησε ο Κόκκινος, κάνοντας το 10-11, ενώ με το τρίτο του προσωπικό γκολ ο Βολιώτης Λασκαρίδης ισοφάρισε σε 11-11, 6.05 πριν το φινάλε.

Με τον Τσούρκοβιτς να σκοράρει στο 4.47 η Κροατία προηγήθηκε με 11-12, όμως η απάντηση ήταν άμεση με τον Καρατζά να κάνει το 12-12 στο 4.27. Η Ελλάδα πήρε τη δύναμη του κοινού και με τον Κόκκινο να παίζει στα… κόκκινα πήρε ξανά το προβάδισμα με 13-12, μετρώντας τέσσερα τέρματα. Τη σκυτάλη πήρε ο Καρατζάς, σκοράροντας για 3η φορά και με το 14-12 πλέον υπέρ της η Ελλάδα ήταν σε θέση οδηγού.

Με σκυλίσια άμυνα κι ενώ απένεμε ένα λεπτό για το φινάλε, η Ελλάδα πήρε αυτό που ήθελε, με το κοινό να τραγουδά… «Ελλάς, ολέ, ολέ, δεν σταματώ να τραγουδώ ποτέ».

ΕΛΛΑΔΑ-ΚΡΟΑΤΙΑ 14-12

Οκτάλεπτα: 3-1, 3-5, 3-4, 5-2

ΕΛΛΑΔΑ (Φώντας Λεμπέσης): Μαυριόπουλος, Λυκούδης 2, Κόκκινος 4, Καρατζάς 3, Καπράγκος, Λασκαρίδης 3, Ζερβουδάκης 1, Μητράκης, Ζαχόπουλος, Σιαμάς, Μπέλεσης 1, Χωματάς, Κρατημένος

ΚΡΟΑΤΙΑ: Πρίζμιτς, Ντραγκόσεβιτς, Κοβάσεβιτς, Τσούρκοβιτς 3, Μπουρμπουράν, Ράτσι, Πρέτσι 2, Τόντσινιτς 2, Γέρκοβιτς 2, Γκάλιτς 1, Ντούχο, Μπούτσεβιτς 2, Μπάτος, Ζίλιτς, Γκλάβινιτς

Τα αποτελέσματα στους «8»

Η Ουγγαρία, που επιβλήθηκε της Ιταλίας με 12-9 στον μεταξύ τους προημιτελικό, στην απογευματινή ενότητα των αγώνων του Παγκοσμίου πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Παίδων, στο ανοιχτό κολυμβητήριο ΕΑΚ Βόλου, και η Σερβία, που νίκησε την Τουρκία με 13-5 στον βραδινό προημιτελικό είναι το ένα ζευγάρι των ημιτελικών της διοργάνωσης.

Ο άλλος θα είναι μεταξύ του Μαυροβουνίου, που επιβλήθηκε στα πέναλτι, μετά από συγκλονιστικό αγώνα της Ισπανίας με 14-13 (κανονική διάρκεια 7-7, πέναλτι 7-6) και της Εθνικής μας ομάδας.

Μαυροβούνιο-Ισπανία πεν. 14-13

Ιταλία-Ουγγαρία 9-12

Τουρκία-Σερβία 5-13

Ελλάδα-Κροατία 14-12

Στην τετράδα αγωνίζονται σήμερα στο ΕΑΚ Βόλου οι:

19:15 Ουγγαρία-Σερβία

20:30 Μαυροβούνιο-Ελλάδα

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου