ΠΟΛΟ

Θέλει πρόκριση στους «4»

θέλει-πρόκριση-στους-4-853503

Η νίκη της Εθνικής ανδρών επί του Ισραήλ την περασμένη Κυριακή, στον χιαστί αγώνα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Σπλιτ, και η πρόκριση στην 8άδα ήταν αναμενόμενη, γι’ αυτό το μυαλό όλων έβλεπε ήδη στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία, που θα είναι η αντίπαλος στον αποψινό κρίσιμο προημιτελικό στις 20:00 (Τηλεοπτικά από την ΕΡΤ2).

Ο Βολιώτης ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος μίλησε για το αποψινό σπουδαίο παιχνίδι, αναφέροντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ: «Δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα για το παιχνίδι με το Ισραήλ. Τα παιδιά δεν ήταν συγκεντρωμένα 100%, δεν είχαν ιδιαίτερο κίνητρο, διότι ήταν ένα ματς που ξέραμε από την αρχή πως θα επικρατήσουμε. Ίσως ήταν μια καλή προπόνηση για τη συνέχεια. Έχουμε στο μυαλό μας την Ισπανία, που μας περιμένει στον προημιτελικό. Φτάσαμε στο σημαντικό παιχνίδι κάθε μεγάλης διοργάνωσης, που είναι ο προημιτελικός. Άμα περάσεις είσαι σε τροχιά μεταλλίων. Δεν φτάνουμε σαν πρώτοι, φτάνουμε σαν δεύτεροι από τον όμιλό μας.

Ο πρωταρχικός μας στόχος ήταν να βγούμε πρώτοι στον όμιλο για να έχουμε πιο εύκολο μονοπάτι προς τα μετάλλια, αλλά δεν καταφέραμε όπως κι αν έγινε αυτό, μ’ όποιον τρόπο έγινε.

Έχουμε την ευκαιρία μας, όμως, τώρα να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι απέναντι στην παγκόσμια πρωταθλήτρια. Την Ισπανία, που είναι μια πολύ καλή ομάδα, με ομοιογένεια. Είναι η ομάδα που έχει κάνει τις πιο λίγες αλλαγές από το Τόκιο. Αλλά κι εμείς είμαστε μια ομάδα που πιστεύει στις δυνατότητές της και θα προετοιμαστούμε με τον καλύτερο τρόπο. Με την Κροατία κάναμε πειστική και ποιοτική εμφάνιση σε μια δύσκολη έδρα και ελπίζω παρόμοια θα κάνουμε και στον προημιτελικό για να πιέσουμε την Ισπανία. Υπάρχουν άλλα δεδομένα για τον αντίπαλό μας από το 2016, που την είχαμε αποκλείσει τότε. Επέστρεψε και ο Περόνε που ήταν τότε Βραζιλιάνος κι έγινε πάλι Ισπανός. Όμως, δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι, μας νοιάζει τι κάνουμε εμείς και πώς μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε».

Ο εκπρόσωπος της νέας γενιάς της Εθνικής Νίκος Κοπελιάδης δήλωσε: «Ημασταν απόλυτα συγκεντρωμένοι στο ματς με το Ισραήλ και παρότι ξέραμε πως είμαστε το φαβορί, ήμασταν σοβαροί και δεν αφήσαμε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο. Από σήμερα προετοιμαζόμαστε για τον προημιτελικό με την Ισπανία. Θα τα δώσουμε όλα για να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Είναι κάτι μαγικό για μένα αυτή η εμπειρία, πρώτη φορά με την Εθνική ομάδα σε μεγάλη διοργάνωση. Το ζω όσο καλύτερα μπορώ, θέλω να το απολαύσω, να αποδείξω πόσο αξίζω. Είναι ύψιστη τιμή να αγωνίζεσαι για την Εθνική ομάδα και μακάρι να έρθει και η διάκριση».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου