ΠΟΛΟ

Τρίτη θέση σε διεθνές τουρνουά πόλο για τα προμίνι του Βόλου

τρίτη-θέση-σε-διεθνές-τουρνουά-πόλο-γι-65334

Για ακόμη μία χρονιά οι μικροί πολίστες του Βόλου διακρίθηκαν στο διεθνές τουρνουά ακαδημιών με την επωνυμία Splash, που έλαβε χώρα στα δημοτικά κολυμβητήρια του Λουτρακίου και της Κορίνθου.

Το τουρνουά ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη 24 Μαρτίου και διήρκησε έως και την Κυριακή 27 του μηνός και ήταν η 13η διοργάνωση τα τελευταία επτά χρόνια, ενώ στο παρελθόν έχει φιλοξενηθεί τόσο στην Πάτρα, όσο και στον Βόλο.

Η ομάδα του Βόλου συμμετείχε με αξιοσημείωτες επιδόσεις για ακόμη μία χρονιά στη γιορτή των υποδομών της ελληνικής υδατοσφαίρισης με τις ομάδες των προμίνι και μίνι παίδων. Μάλιστα η ομάδα των προμίνι κατέλαβε επάξια την 3η θέση ανάμεσα σε 18 ομάδες. Ο Βόλος ήταν στον ίδιο όμιλο με τους Νηρέα Γέρακα και Χανιά, ενώ ο ΝΟ Ναυπλίου απέσυρε τη συμμετοχή την τελευταία στιγμή λόγω κρουσμάτων.

Τα αποτελέσματα στους αγώνες των προμίνι ήταν τα εξής:

Νηρέας-Βόλος 5-12

Ο Βόλος έκανε την αρχή με το δεξί κερδίζοντας με 5-12 τον Νηρέα την Πέμπτη, έχοντας τον

Ξ. Αλεξίου πρώτο σκόρερ με 6 τέρματά, ενώ από τρία σημείωσαν οι Δημήτρης και Χρήστος Μολιός.

Χανιά-Βόλος 3-7

Το απόγευμα της Παρασκευής ήρθε η νίκη επί των Χανιών, με σκορ 3-1, με τον Δημήτρη Μολιό να σημειώνει 5 τέρματα και 2 να συμπληρώνει ο Άγγελος Καψάλης.

Βόλος-Μπετσέϊ 3-11

Στη συνέχεια και στη φάση των «8» οι νεαροί Βολιώτες αντιμετώπισαν τη Σέρβικη Μπέτσεϊ, της οποίας επικράτησαν με 11-3, έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Δημήτρη Μολιό, που πέτυχε 6 τέρματα, ενώ τρία σημείωσε ο Άγγελος Καψάλης κι από ένα οι Γεωργία Καλουσίου και Χρ. Μολιός.

Βόλος-ΠΑΟ 5-8

Ωστόσο, η συνέχεια στους «4» του τουρνουά δεν ήταν ίδια, με τους Βολιώτες να χάνουν από τον Παναθηναϊκό με 8-5, έχοντας και 3 χαμένα πέναλτι και 3 χαμένα τετ-α-τετ.

Σκόρερ για τη βολιώτικη ομάδα ήταν οι: Δ. Μολιός 3, Αγγ. Καψάλης 1, Ξ. Αλεξίου 1.

Βόλος-Ακ. Ηρακλείου 9-5

Στη συνέχεια και στον μικρό τελικό η ομάδα προμίνι νίκησε την πολύ καλή ομάδα της Ακαδημίας Ηρακλείου με 9-5 και κατέκτησε την 3η θέση. Σκόρερ ήταν οι: Δ. Μολιός 4, Αγγ. Καψάλης 3, Ξ. Αλεξίου 1, Γεωργία Καλουσίου 1. Ο τερματοφύλακας της ομάδας Αναστάσης Πίσπας πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις, αποκρούοντας και πέναλτι στον μικρό τελικό.

Στην ομάδα του promini συμμετείχαν υπό τις οδηγίες του Γιώργου Αδαμάσογλου συμμετείχαν οι: Αναστάσης Πίσπας, Παναγιώτης Μαυρομάτης, Χρήστος Δημητρόπουλος, Ξενοφών Αλεξίου, Αλέξανδρος Σούρλας, Άγγελος Καψάλης, Αθανάσιος Ραπτόπουλος, Αλέξανδρος Καραλής, Δημήτριος Μολιός, Χρήστος Μολιός, Γεωργία Καλουσίου, Βασίλης Καλούσιος, Κων/νος Λάμπης, Νικόλαος Ζαφειρίου, Χάρης Νταϊφάς και Στέφανος Δαλαβέρης.

Στο τουρνουά την 2η θέση κατέκτησε ο Παναθηναϊκός και την 1η η Παρτιζάν Βελιγραδίου, με τους Σέρβους να επικρατούν με 8-5 στον μεγάλο τελικό.

Το πάλεψαν οι μίνι παίδες

Στο τουρνουά έλαβε επίσης μέρος και η ομάδα των μίνι παίδων του Βόλου (γεν. 2009 και νεότεροι). Αρχικά, αντιμετώπισε την ομάδα του Χαϊδαρίου, από την οποία ηττήθηκε με σκορ 9-8. Ο 2ος αγώνας ήταν κόντρα στην πολύ καλή ομάδα του Παναθηναϊκού, από τον οποίο έχασε με σκορ 14-2, με τους πράσινους να κατακτούν στη συνέχεια του τουρνουά την πρώτη θέση στην κατηγορία!

Εν συνεχεία στα χιαστί παιχνίδια η ομάδα του Βόλου αντιμετώπισε τη ΡΟΗ, όπου και πάλι έχασε με 8-3.

Παρ’ όλα αυτά οι νεαροί παίκτες φαίνεται να έμαθαν από τα λάθη τους και να μην πτοήθηκε το ηθικό τους, αφού στα δύο επόμενα ματς έδειξαν τελείως διαφορετικό πρόσωπο.

Στο 4ο κατά σειρά παιχνίδι αντιμετώπισαν και πάλι το Χαϊδάρι κι εκεί ήρθε η πολυπόθητη νίκη με σκορ 6-5 και τα χαμόγελα επέστρεψαν. Τέλος, στο 5ο παιχνίδι κόντρα στη σερβική Μπετσέι το αποτέλεσμα κρίθηκε στις λεπτομέρειες, αφού δύο λεπτά πριν τελειώσει το ματς το σκορ ήταν 9-9, με τον Βόλο να δέχεται δύο αναπάντεχα γκολ και να διαμορφώνεται το τελικό 11-9 υπέρ των Σέρβων.

«Ήταν μια πολύ καλή εμπειρία και για τους προπονητές και για τους αθλητές. Βγήκαν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα εν όψει του πρωταθλήματος που ακολουθεί σε 15 μέρες. Θα δουλέψουμε πάνω στα λάθη μας και θα είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε αντίπαλο», τόνισε ο προπονητής των μίνι παίδων Ευθύμης Δημητρίου.

Οι παίκτες που φόρεσαν το σκουφάκι της ομάδας ήταν οι: Δημήτρης Πανταζής, Θωμάς Καλαμπαλίκης, Ανέστης Παπαγεωργίου, Παντελής Φρυδάς, Βασίλης Ζουμπουλιάς, Ξενοφών Καραλής, Μάριος Σχιζονίκας, Θεοδόσης Βαλτσιώτης, Κωνσταντίνος Ζαφειρίου, Θοδωρής Τέζας, Μιχάλης Νικόλτσιος, Δημήτρης Μολιός, Άγγελος Καψάλης. Αρχηγός και σύνοδος της ομάδας ήταν η έφορος Φωτεινή Καμπά.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου