ΠΟΛΟ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΑΝΑΤΣΙΟΣ: Ανάμεσα στους κορυφαίους της Ελλάδας ο 15χρονος Βολιώτης

δημητρησ-γκανατσιοσ-ανάμεσα-στους-κο-388860

Την πρώτη του διάκριση με το σκουφάκι της Εθνικής ομάδας Παίδων Υδατοσφαίρισης πέτυχε ο Δημήτρης Γκανάτσιος, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο, στους Βαλκανικούς Αγώνες που διεξήχθησαν στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας.

Συνέντευξη στους:

ΓΙΑΝΝΗ ΖΑΤΤΑ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Η Εθνική μας ηττήθηκε στον τελικό της διοργάνωσης από την ισχυρή Σερβία με 6-5, αποδεικνύοντας ωστόσο ότι πρόκειται για μία ομάδα με μέλλον και με άπειρες δυνατότητες εξέλιξης.

Ο γεννημένος τον Φλεβάρη του 2002 Γκανάτσιος, πολίστας της Νίκης Βόλου, με συμμετοχή στα πρωταθλήματα παίδων, εφήβων, νέων ανδρών και ανδρών και με πάνω από 40 επίσημα παιχνίδια τη σεζόν ξεχώρισε ανάμεσα σε χίλια και πλέον παιδιά μέσω εντατικών καμπ προετοιμασίας και ήταν στους 13 εκλεκτούς του ομοσπονδιακού μας, Νίκου Βενετόπουλου, στελεχώνοντας την αποστολή της Ελλάδας, όπου και απέσπασε άλλωστε πολύτιμες εμπειρίες.

Ο Γκανάτσιος βρέθηκε στα γραφεία του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ και μίλησε για τα πρώτα του βήματα στον χώρο της υδατοσφαίρισης, για τη συμμετοχή του στην Εθνική ομάδα, τις φιλοδοξίες του και τα επόμενά του βήματα: «Ξεκίνησα το πόλο σε ηλικία 10 ετών στη Νίκη Βόλου και έχοντας περάσει από πολλά αθλήματα, κολυμπώντας μάλιστα και μερικούς μήνες στον ΟΥΚ. Από τότε προπονούμαι και προσπαθώ για το καλύτερο. Παίζω στο αντρικό από τα 12 μου και προσπαθώ να πάρω εμπειρίες, δίπλα στα μεγαλύτερα παιδιά και να αξιοποιήσω ό,τι μπορώ να μάθω από εκείνους».

Η τέταρτη κλήση του 15χρονου Βολιώτη αθλητή στην Εθνική έφερε και την παρθενική συμμετοχή του σε διεθνή διοργάνωση. Για τους Βαλκανικούς Αγώνες και το αργυρό μετάλλιο της Εθνικής ανέφερε: «Οι αγώνες ήταν πολύ δυνατοί και με ιδιαίτερα υψηλό ανταγωνισμό. Όλες οι ομάδες κυνηγούσαν από το πρώτο έως το τελευταίο δευτερόλεπτο τη νίκη. Έγιναν δυνατά παιχνίδια, σε κάποιες περιπτώσεις είχαμε και εχθρική διαιτησία, δεχθήκαμε αρκετά χτυπήματα από τις αντίπαλες ομάδες, αλλά σίγουρα είναι μεγάλη επιτυχία το ότι καταφέραμε να πάρουμε τη δεύτερη θέση».

Κλειδί για την εξαιρετική εξέλιξη του διεθνή πλέον Δημήτρη Γκανάτσιου, είναι όπως σχολιάζει και ο ίδιος, η σκληρή προπόνηση: «Η δουλειά που γίνεται στο σωματείο μου και εκείνη με τον προπονητή μου, Δημήτρη Μπλάνα, με βοηθά ώστε να ανέβω επίπεδο και θέλω να τον ευχαριστήσω. Μου έχει δώσει πολλές ευκαιρίες να συνεισφέρω στην ομάδα και να πάρω παιχνίδια, άλλωστε με εμπιστεύεται και για το αντρικό τμήμα»

Οι πολύωρες προπονήσεις σε συνδυασμό με το επίπονο σχολικό πρόγραμμα δεν τρομάζουν, αντίθετα πεισμώνουν τον 15χρονο Δημήτρη, που θέλει ακόμη μεγαλύτερη εξέλιξη: «Θέλω να ακολουθήσω του χρόνου την Εθνική ομάδα τον γεννηθέντων το 2002 και να κληθώ εκ νέου σε διεθνείς υποχρεώσεις. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον ομοσπονδιακό τεχνικό που με βοήθησε ώστε να ενσωματωθώ ομαλά στην ομάδα. Άλλωστε όνειρό μου, περνώντας από όλα τα στάδια της Εθνικής και τις ηλικιακές κατηγορίες είναι να καθιερωθώ σε αντρικό επίπεδο. Πρότυπό μου είναι ο Αλέξανδρος Γούνας, ένας από τους καλύτερους παίκτες της Εθνικής μας και θα ήθελα αντίστοιχη εξέλιξη».

Πιστός στην αγάπη του για τη Νίκη Βόλου, ο Γκανάτσιος είχε να επιλέξει μεταξύ της Εθνικής ομάδας και των αγώνων play out της Α2, διοργανώσεις που διεξήχθησαν ταυτόχρονα εκεί όπου το σωματείο του κέρδισε την παραμονή. Τελικά, με μεγάλη δυσκολία επέλεξε την Εθνική ομάδα, περιγράφοντας τη στιγμή που έμαθε ότι η Νίκη σώθηκε: «Είχα τόση αγωνία, που έψαχνα στο αεροπλάνο να δω τι τελικά συνέβη και αν έμεινε η ομάδα κατηγορία. Τελικά όταν ο ομοσπονδιακός μου, μου είπε ότι η Νίκη παρέμεινε στην Α2, ένιωσα χαρά και ανακούφιση. Είμαι πολλά χρόνια στην ομάδα, την αγαπάω, έχω συνηθίσει να αγωνίζομαι γι’ αυτήν».

«Δικαίωση η παραμονή»

Στη δίκαιη παραμονή της Νίκης Βόλου στην Α2 κατηγορία, παρά τις δυσκολίες στάθηκε ο προπονητής της ομάδας, Δημήτρης Μπλάνας μιλώντας στην ιστοσελίδα pisina.net. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε: «Είναι μία δικαίωση για την ομάδα για όλη την προσπάθεια της χρονιάς καταφέραμε μέσα από πολλές δυσκολίες και απουσίες να μείνουμε στην κατηγορία. Δείξαμε ότι είμαστε μια ομάδα που πάντα προσπαθούμε και δεν τα παρατάμε και το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Κάναμε καλά πλέι-άουτ συγκεντρώνοντας 13 βαθμούς ενώ είχαμε ξεκινήσει από το μηδέν».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου