ΠΟΛΟ

4×4 η Εθνική πόλο

44-η-εθνική-πόλο-101553

Συνέχισε το νικηφόρο σερί της η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών στον Α’ όμιλο της Προκριματικής φάσης του World League στην ευρωπαϊκή ζώνη.

H «γαλανόλευκη» πέτυχε την τέταρτη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες, καθώς επιβλήθηκε της Ρουμανίας και στο Βουκουρέστι με 9-6, στο χθεσινό αγώνα της για την 4η αγωνιστική.

Στον άλλον αγώνα του ομίλου η Ουγγαρία νίκησε εκτός έδρας με 20-10 τη Γεωργία. Ετσι η Ελλάδα εξακολουθεί να παραμένει στην 1η θέση του ομίλου και να είναι το φαβορί για την πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Η ελληνική ομάδα (που παρουσιάστηκε με δυο αλλαγές στη σύνθεσή της σε σχέση με το σύνηθες, καθώς στη θέση των Γιάννη Φουντούλη και Δελακά ήταν οι Σολανάκης, Τίγκας), κατάφερε με βασικό όπλο την άμυνά της να ελέγξει το ρυθμό του παιχνιδιού και να πάρει από την αρχή το προβάδισμα το οποίο διατήρησε και αύξησε μέχρι το φινάλε.

Κορυφαίοι οι τρεις που πέτυχαν και τα γκολ, ο βασικός φουνταριστός Κώστας Μουρίκης (4) και οι περιφερειακοί Βλαχόπουλος (3) και Γούνας (2).

Οκτάλεπτα: 1-3, 2-3, 3-2, 0-1

ΡΟΥΜΑΝΙΑ (Ντέγιαν Στανόγεβιτς): Στοενέσκου, Ράντου, Νεγκρεάν 1, Γκεόργκε 1, Οάντα, Μπουσίλα 1, Τεοχάρι, Τσιοβεάνου 2, Γκοάντα 1, Σάμπο, Γκίμπαν, Ποποβίτσιου, Τικ

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Φλέγκας, Μυλωνάκης, Γεννηδουνιάς, Σολανάκης, Ποντικέας, Αφρουδάκης Χρ., Τίγκας, Μουρίκης 4, Κολόμβος, Γούνας 2, Βλαχόπουλος 3, Γαλανόπουλος

Η βαθμολογία
1. ΕΛΛΑΔΑ 12
2. Ουγγαρία 9
3. Ρουμανία 3
4. Γεωργία 0

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (5η), 26/4: Ρουμανία – Ουγγαρία, Γεωργία – ΕΛΛΑΔΑ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου